Băsescu se apără: Nu există documente scrise de mine prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator al Securității

Redactor:
Politic
Băsescu se apără: Nu există documente scrise de mine prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator al Securității
Fostul președinte Traian Băsescu a transmis, pe Facebook, după ce două documente din dosarul său de la CNSAS au fost prezentate de Antena 3, că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripționat cu numele său și nici pe microfilmul dosarului.

„Dosar CNSAS. Am luat notă de faptul că Antena 3 a prezentat documente din dosarul întocmit de CNSAS și trimis la instanță pentru a se stabili prin hotărâre judecătorească dacă am fost colaborator al securității sau nu. Fac precizarea că nu există un angajament semnat de mine nici în dosarul inscripționat cu numele meu și nici pe microfilmul dosarului. De asemenea nici în dosar și nici pe microfilm nu există documente scrise de mine sau chitanțe care să ateste plăți efectuate de fosta securitate către mine și prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator”, a scris, pe Facebook, Traian Băsescu.

Fostul președinte al României precizează că, din câte știe, documentele pe care CNSAS le-a anexat în dosar cât și microfilmul dosarului meu au fost predate de către SRI la arhiva CNSAS încă din anul 2006.

„Predarea arhivei fostei securități către CNSAS s-a făcut urmare a solicitării pe care eu, în calitate de Președinte CSAT, am făcut-o către SRI. Până în prezent, cu ocazia diverselor verificări CNSAS mi-a eliberat 4 certificate de necolaborare cu securitatea ca poliție politică. Fiind convins că nimic din actele mele nu poate fi considerat act de poliție politică aștept indeplinirea procedurilor legale și verdictul instanței . Desigur, îmi doresc ca dosarul să fie soluționat în instanță și nu în dezbatere publică, motiv pentru care nu voi comenta public conținutul documentelor prezentate de Antena 3 și nu mă voi angrena în dezbatere publică pe subiectul dosarului, având în vedere că eu însumi sunt subiectul dosarului întocmit de CNSAS și aflat acum la instanța de contencios administrative și fiscal”, a completat Băsescu.

Antena 3 a prezentat, duminică seară, două note informative date de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost al fostului președinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbește despre doi colegi de la Institutul de Marină. Documentele ar fi făcut parte din dosarele celor denunțați și de aceea nu ar fi fost găsite în dosarul lui Traian Băsescu, potrivit sursei citate.

Foto: Hepta

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Dosarul Tudorache, vechi de 4 ani: 21 de întâlniri între intermediar şi denunţător, bănuieli de...
ANAF vinde mașini de lux la prețuri de nimic. Un BMW X5 costă doar 1.500...
Anunţ despre Mihai Budeanu. Fusese diagnosticat cu COVID şi se afla în stare critică, la...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Cum pritocești corect varza murată. Trucul secret pe care îl știu puțini români
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
FOTO Un prieten apropiat al prințesei Diana a publicat două fotografii nemaivăzute cu această. Lady...
Inchide