Băsescu vrea să știe dacă are dosar în arhiva SIPA. Mesajul fostului președinte către ministrul Justiției

Băsescu vrea să știe dacă are dosar în arhiva SIPA. Mesajul fostului  președinte către ministrul Justiției
Publicat: 09/06/2017, 13:20
Actualizat: 26/03/2019, 04:58

Potrivit EVZ, în arhiva SIPA ar fi existat note depre cel puțin patru oameni politici, respectiv Traian Băsescu, Adrian Năstase, Victor Ponta și Monica Macovei. Aceste informații ar fi fost conținute în arhiva SIPA până în anul 2005 și apăreau fie sub formă de note-sinteză, fie sub formă de note informative ca urmare a informațiilor culese din mdiul penitenciar sau prin rețeaua de informatori.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a solicitat public ministrului Justiției, Tudorel Toader, să confirme sau nu existența acestor informații despre el în arhiva SIPA.

„Am luat notă de informația făcută publică de „Evenimentul Zilei” precum că, în arhiva SIPA s-ar afla un dosar vizând persoana mea. În consecință, solicit Ministrului justiției următoarele :
1. Confirmarea dacă acest dosar există ;
2. Dacă se confirmă existența unui dosar pe numele Traian Băsescu, cer ca dosarul să fie desecretizat și făcut public, indiferent care este conținutul acestuia”, a scris, vineri, Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală in rem în dosarul privind arhiva SIPA, fiind investigate fapte de deținere, fără drept, a unui document ce conține informații secrete de stat și neglijență, cercetările fiind demarate ca urmare a unei plângeri pe care a depus-o judecătorul Cristi Danileț.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase