BĂTAIE în BLOCUL OPERATOR la Spitalul Județean Craiova. Medicii au sunat la 112

BĂTAIE în BLOCUL OPERATOR la Spitalul Județean Craiova. Medicii au sunat la 112
Publicat: 05/10/2018, 04:56

„Este vorba despre un conflict mai vechi între medicii spitalului, medicul Mugur Riza cauzând mai multe probleme, dar voi avea grijă ca lucrurile acestea să nu se mai întâmple”, a declarat corespondentului Mediafax, directorul Spitalului Județean Craiova, Alin Demetrian.

Scandalul a pornit luni, de la medicul urolog Mugur Riza, acuzat de colegii săi că îi insultă și nu își pot desfășura activitatea în mod normal. Medicii au fost nevoiți să sesizeze Poliția, ca să aplaneze conflictul.

„Polițiștii Sectiei 2 au fost sesizați pe 112 cu privire la faptul că un medic din cadrul spitalului are o atitudine nepotrivită față de colegi, în sensul că îi jignea și îi împiedica să-și desfășoare activitatea în bune condiții. Polițiștii au ajuns la fața locului, au intervenit pentru detensionarea situației, au luat declarații de la martori și au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă, în cuantum de 3.000 de lei față de medicul respectiv. Solicitarea a făcut-o o colegă de-a medicului. Dar cei care erau deranjați de atitudinea medicului în cauză erau mai mulți, medici, asistenți. Scandalul s-a petrecut în blocul operator. Le-au permis polițiștilor accesul acolo, asigurându-i că nu se întâmplă nicio intervenție, au intrat acolo, au purtat o discuție care se vede pe filmare. În baza declarațiilor obținute de la martori, medicul a fost sancționat cu amendă”, au transmis reprezentanții Poliției Dolj.

Scena în care agenții de poliție intră în blocul operator ca să aplaneze conflictul a fost postată pe Youtube de medicul amendat.

Mugur Riza:Nu aveți voie în blocul operator.

Agent poliție: Îmi arătați și mie buletinul?

Mugur Riza: Sigur, dar nu pot. Nu-l am. În momentul ăsta operez.

Agent poliție: Pentru faptul că ați provocat deranj în blocul operator o să fiți sancționat”.

Medicul acuzat a declarat corespondentului Mediafax că nu înțelege cum s-a ajuns la un asemenea scandal și că sosirea polițiștilor a fost o surpriză pentru el.

„Eu vă spun că probabil polițiștii au încurcat clădirea și au intrat în cel mai mare spital al României, fiind invitați de o doctoriță care e frustrată în ceea ce mă privește. E nemăritată și am refuzat-o probabil… Nu înțeleg ce căutau polițiștii într-un bloc operator, unde eu trebuia să operez un alt om. Ei au zis că doctorița s-a plâns că a apărut un conflict, dar la 112 suni în situații de urgență. Nu vii cu duba să îți povestească una că n-ai pupat-o. Eu, sincer, am crezut că sunt la camera ascunsă. Problema e că nu aveau un mandat. Una dintre filmări e făcută de mine, dar nu știu cum a ajuns povestea publică. Mi-au spus că mă vor amenda. Dar nu m-au identificat, nu mi-au luat declarație, nu m-au ascultat. Eu voi contesta amenda, pentru că ei ar fi trebuit să îmi ceară și mie părerea”, a spus dr. Rizea.

A lovit un coleg în camera de gardă

Nu este prima dată când medicul Mugur Riza este acuzat de agresiune la adresa colegilor. În urmă cu aproximativ cinci luni, pe 3 mai, acesta l-a agresat pe colegul său, Lucică Stoica, în camera de gardă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat la acel moment că politiștii Sectiei 2 Poliție Craiova au fost sesizati telefonic de un medic din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Craiova, care a reclamat faptul că a fost lovit peste ureche de un alt medic, coleg cu el. „Ulterior persoana vătămată s-a prezentat la sediul Sectiei 2 Craiova, unde a formulat o plângere împotriva agresorului”, a afirmat reprezentantul IPJ Dolj.

Surse medicale au declarat, corespondentului Mediafax, că întregul conflict dintre cei doi medici s-a produs după ce medicul agresat n-a mai vrut să contribuie pentru achiziționarea unui aparat medical, deși toți colegii își dăduseră acceptul anterior. Cei doi au început să se jignească, iar lucrurile au escaladat.

Medicul Mugur Riza este cunoscut în spital pentru ieșirile sale violente, care au fost semnalate de către colegii săi în mod repetat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA