• Publicat:
Știri

Berarii României au un nou șef / Dan Robinson: „Ne bucurăm să fim prezenți în viața consumatorilor români”

Berarii României au un nou șef / Dan Robinson: „Ne bucurăm să fim prezenți în viața consumatorilor români”
Membrii Asociației Berarii României l-au ales în funcția de președinte pe Dan Robinson, managing director al Heineken România, acesta preluând poziția de la Lucian Ghinea, director general Bergenbier SA, companie parte a grupului Molson Coors, care a reprezentat organizația în aceeași calitate pe parcursul anilor 2018 și 2019, este anunțul făcut de asociație miercuri, 22 ianuarie 2020.

„(…) Este o onoare pentru mine să preiau rolul de președinte al Asociației. Pe lângă contribuția semnificativă pe care sectorul berii îl are asupra economiei, ne bucurăm să fim prezenți în viața consumatorilor români. Aștept cu nerăbdare să colaborăm cu toți partenerii noștri pentru a consolida impactul pozitiv al berii în România”, a precizat Robinson.

Dan Robinson este managing director al Heineken România din octombrie 2018. El s-a alăturat companiei în 2005 și, de atunci, a ocupat mai multe funcții manageriale pe piețele din Marea Britanie și Olanda.

Anterior numirii din România, Robinson a deținut poziția de managing mirector Europe Export and Global Duty Free în cadrul filialei companiei din Amsterdam.

De peste 15 ani, Asociația Berarii României reprezintă vocea comună a industriei locale de bere. Obiectivele sale sunt să sprijine dezvoltarea unui sector durabil, să promoveze un mediu competițional transparent, să asigure un tratament egal și corect în fața instituțiilor de reglementare și să educe consumatorii de bere cu privire la beneficiile și consumul responsabil de bere.

Începând din 2008, Asociația Berarii României a devenit parte a marii familii a producătorilor de bere europeni, reprezentați prin organizația Berarii Europei, fondată în 1958, la Bruxelles.

Membrii săi actuali sunt importanți producători de bere din România: Bergenbier SA, Heineken România SA, United Romanian Breweries Bereprod, Ursus Breweries și Mertens, alături de microberăria Clinica de Bere. Împreună, cei șase producători furnizează 85% din cantitatea de bere consumată în România

Totodată, din Asociație fac parte și reprezentanți ai producătorilor de materii prime: Soufflet Malt Romania și Asociația Producătorilor de Hamei din România.

Industria berii pune un accent deosebit pe managementul sustenabilității, în sensul eficientizării consumului de apă și de energie în producția de bere sau în reducerea amprentei de CO2.

De asemenea, este sectorul economiei cu cea mai mare pondere de ambalaje reutilizabile puse în circulație voluntar.

La noi în țară, piața berii a înregistrat o creștere de 3%, ajungând la un volum de 16,6 milioane hectolitri.

De asemenea, consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 85 litri.

Un procent de 97% din total producție bere este locală, iar 70% ingrediente provin din agricultura României.

Sursă foto: Berarii României

 

Inchide