Bibliotecarul Avram Iancu vrea să doboare un nou record la înot. 600 de kilometri între Sulina și Istanbul

Redactor:
Laura Cojocaru
Cele mai importante știri ale serii

Avram Iancu, bibliotecarul din Petroșani, care a parcurs înot Dunărea fără costum de neopren, vrea să stabilească un record mondial, acesta urmând să înoate timp de aproximativ 50 de zile, pe un traseu de peste 600 de kilometri, de la Sulina la Istanbul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Avram Iancu, în vârstă de 42 de ani, este bibliotecar în orașul Petroșani, din județul Hunedoara, el fiind deținătorul recordului traversării înot a Dunării fără costum de neopren. Duminică, el va lua startul în cursa de peste 600 de kilometri, pe care și-a propus să o realizeze înot de la Sulina până la Istanbul.

„Este o continuare a proiectului de înot a întregului fluviu Dunărea, de anul trecut. Povestea aceasta a «Pilotului de pe Dunăre», a lui Jules Verne, este foarte, foarte frumoasă, dar, din păcate, ea se termină la gurile de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Se termină pentru că așa a vrut marele Jules Verne și pilotul de pe Dunăre și-a terminat într-un anume fel misiunea, în roman vorbesc. Iar«Pilotul de pe Dunăre», varianta românească, în care a străbătut întregul curs al Dunării, dorește să ducă povestea mai departe, o poveste frumoasă, aceea a traversării înot a Mării Negre, de la Sulina la Istanbul. Voi începe exact din locul de unde am terminat anul trecut, voi mai înota cei zece kilometri din Fluviul Dunărea, până la ieșirea în Marea Neagră, după care voi continua acest efort deosebit până la Istanbul. 89 de zile am înotat anul trecut, pe Dunăre. Acum, între 40 și 50 de zile estimez lucrul acesta”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Avram Iancu.

Acesta va înota doar în slip, cu ochelari și cu cască pe cap, fără materiale ajutătoare, la fel ca și atunci când a doborât recordul de traversare a Dunării.

„De ce fac lucrul acesta? Pentru că îmi doresc ca românii deznădăjduiți și întreaga lume să își reamintească faptul că ADN-ul românesc este puternic. Acum, în an Centenar, când trebuie să sărbătorim cu toții în unitate acest eveniment deosebit de important din viața țării noastre. Fără costum de neopren, fără labe de înot, fără niciun fel de materiale ajutătoare, decât slipul, casca de înot și ochelarii de înot le voi purta. O să fiu însoțit de o echipă de caiaciști, mai mulți în România, va fi un grup de caiaciști care mă va conduce de la start, după care voi fi însoțit în permanență de doi caiaciști, iar la un moment dat cel puțin unul. Voi avea și o echipă de suport terestru și voi înota în jur de 15-20 de kilometri zilnic, în funcție de condițiile meteo. La finalul zilei am să ies la țărm, unde voi înnopta în cort, în mașină, unde apuc. După care, a doua zi îmi voi continua drumul exact din locul unde am terminat cu o seară înainte”, a mai declarat bibliotecarul.

În toată perioada în care va parcurge acest traseu, de la Sulina la Istanbul, Avram Iancu va figura în concediu fără plată, la bibliotecă. Familia, dar și oameni din întreaga lume îl vor putea urmări pe Avram Iancu.

„Va fi o chestiune interactivă, compatrioții vor putea să vadă în permanență poziția mea în Marea Neagră, viteza de deplasare, absolut tot, printr-un sistem modern de urmărire, chiar înainte de plecare am să pun la dispoziția publicului larg linkul respectiv, care va conduce la evoluția mea. Nimeni nu a mai înotat în Marea Neagră atât de mult, sunt aproximativ 630 de kilometri, distanță care desparte cele două puncte Sulina-Istanbul, puteți să o considerați premieră mondială, națională, nu asta este important pentru mine, ci este important să parcurgul întregul țărm românesc, întregul țărm bulgăresc și după aceea partea europeană a Turciei, până la Istanbul. Avem o țară binecuvântată, avem ieșire și la Marea Neagră, Dunărea este extraordinară. Colegele mele de la bibliotecă sunt alături de mine, a trebuit să solicit un concediu fără plată pentru o lună și jumătate. Mă duc să fac și această misiune pentru a transmite un mesaj românilor, în special celor deznădăjduiți și, nu în ultimul rând, lumii întregi, fac ce pot prin modul meu de de exprimare, doresc ca România să fie vorbită de bine peste tot”, a mai spus bibliotecarul Avram Iancu.

Acesta are numeroase recorduri. El este primul român care a reușit să traverseze Canalul Mânecii, având doar slip și cască. Performanța a fost realizată în august 2016, după 18 ore de înot. Cu un an înainte, în iunie 2015, Avram Iancu a înotat în Dunăre, din dreptul localității brăilene Gropeni până la Galați. Atunci a parcurs aproximativ 42 de kilometri în 10 ore.

ŞOC! Vedeta, pe site-urile de adulţi în ipostaze intime. Nu va mai apărea la TV,...
Doliu uriaș în România. Un nume celebru a murit la Terapie Intensivă, răpus de Covid-19
FOTO. Alexandra Stan, apariție de infarct! Ținuta controversată, fără lenjerie intimă, a lăsat la vedere...
FOTO. Cum arată Larisa Drăgulescu, fosta soție a legendarului gimnast! Trăiește o nouă poveste de...
Anunțul făcut de Lidl pe care nu-l mai găsești nicăieri în România. Ce se va...
Gest radical al lui Nicuşor Dan. Primarul renunţă la poliţiştii care asigurau paza din faţa...
Nu s-a mai produs din 1226. Evenimentul astronomic excepțional care are loc pe 21 decembrie
Zăvo l-a dat de gol! Ce făcea Pepe în pat, în timpul partidelor de amor....
Raluca Pastramă l-a înșelat pe Pepe! Dovezile depuse de artist la Tribunal: „Am fost informat....
Descoperire FASCINANTĂ în Polonia! Este asta DOVADA absolută a existenței altor CIVILIZAȚII?
Prăjitură cu mere și scorțișoară, făcută cu foi de casă. Durează foarte puțin și e...
Adio, centrale termice de apartament! Metoda ingenioasă folosită de acești oameni pentru încălzire în casele...
Ştirea care aruncă în aer planeta. Începe AL 3-lea RĂZBOI MONDIAL?!Totul s-a întâmplat în oceanul...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Motivul pentru care un român a renunţat la viaţa într-unul dintre cele mai mari oraşe...
Ramona Gabor întoarce banii cu lopata, în Dubai. Din ce afacere a ajuns aceasta putred...
Inchide