Bilanțul Spitalului Militar Central în cazul Colectiv: 12 pacienți internați, 11 la Terapie Intensivă, unul intubat și cinci în stare critică

Bilanțul Spitalului Militar Central în cazul Colectiv: 12 pacienți internați, 11 la Terapie Intensivă, unul intubat și cinci în stare critică
Publicat: 01/11/2015, 10:50
Actualizat: 01/11/2015, 11:23

Comandantul SMC a spus că în spital sunt internate 12 persoane cu vârste între 20 și 40 de ani, din care 11 la Secția de Terapie Intensivă, unul dintre pacienți fiind intubat, alți cinci fiiind în stare critică, cu arsuri ale căilor respiratorii superioare.

„Toți pacienții sunt monitorizați în condițiile în care evoluția în cazul pacienților care au suferit arsuri este imprevizibilă. Am stabilit strategia pe următoarele zile, care sunt foarte importante, dar este important ca pe parcursul următoarelor două luni evoluția lor să fie atent monitorizată. Din punct de vedere medical, se face tot ce este posibil, de două-trei ori pe zi se recoltează sânge pentru analize, se fac examene bronhoscopice. Dacă pentru piele avem metode de rezolvare a problemelor, pentru căile superioare, din păcate, doar organismul este cel care poate face față situației. Avem speranțe, dat fiind și faptul că majoritatea pacienților sunt tineri”, a spus comandantul SMC.

Ea a precizat că spitalul are stocuri din toate materialele, inclusiv stocuri de piele artificială, că poate face față situației, dar că va fi activată și donarea de piele de la donatorul viu.

Comandantul Spitalului Militar a explicat că în refacerea pacienților este foarte importantă și starea de sănătate anterioară a acestora, însă a precizat că în cazul arsurilor evoluția este imprevizibilă.

” Evoluția este imprevizibilă la arsuri. Aceste lucruri se manageriază cu metode medicale, și anume arsurile sunt acoperite cu diverse substanțe, creme, ca să încercăm astfel încât să plece cât mai puțin lichid din organism. În fiecare zi se face pansamentul lor, unii dintre pacienți având arsuri pe mai mult de 50 % din suprafața corpului. Aceste pansamente sunt făcute în sălile de operație, întrucât durerile pe care le simte pacientul sunt foarte mari când se schimbă pansamentul. Operațiunea este foarte complicată, în condițiile în care suntem obligați să facem o anestezie mai ușoară, pentru că, având afectate căile respiratorii, pacienții nu pot fi intubați în permanență pentru această anestezie”, a explicat Florentina Ioniță Radu.

Ea a spus că pentru astăzi și mâine există suficiente stocuri de sânge și a făcut apel la populație să vină în zilele următoare să doneze sânge, comandantul SMC spunând că donatorii își pot lăsa numerele de telefon la poarta spitalului sau pe mailul unității, urmând să fie sunați de către personalul spitalului atunci când va fi necesar, câte 30 de donatori pe zi, astfel încât să nu mai stea la coadă.

Comandantul spitalului a mai spus că a fost impresionată de modul exemplar în care s-au mobilizat toate cadrele medicale, spunând că au venit să ajute inclusiv un medic pensionat și o doctoriță care era în concediu postnatal.

„Avem toate echipamentele necesare. Avem nevoie de foarte multe materiale sterile. Ne vom concentra pe Terapie Intensivă și pe Chirurgie Plastică și Reparatorie. Vom fi cumva în stare de urgență permanentă. De vineri noapte, de la miezul nopții, până a doua zi la prânz, s-a operat încontinuu”, a spus comadantul SMC, adăugând că la spital sunt pregătiți și psihologi care să ofere consultații de specialitate atât aparținătorilor, cât și pacienților care pot suporta acest lucru.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor avea închis
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Regula obligatorie pe care românii o vor accepta. Decizia așteptată de milioane de persoane
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Cum vor arăta verighetele pe care Oana Moșneagu și Vlad Gherman le vor purta: "Nu...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Cum a justificat o mamă faptul că și-a tatuat copiii minori în mod repetat?