Bilanțul Spitalului Militar Central în cazul Colectiv: 12 pacienți internați, 11 la Terapie Intensivă, unul intubat și cinci în stare critică

Bilanțul Spitalului Militar Central în cazul Colectiv: 12 pacienți internați, 11 la Terapie Intensivă, unul intubat și cinci în stare critică
Doisprezece pacienți răniți în incendiul din Colectiv se află în Spitalul Militar, din care 11 la ATI, unul fiind intubat și cinci în stare critică, cu arsuri de căi respiratorii superioare, a declarat comandantul SMC, Florentina Ioniță Radu, adăugând că medicii au operat 12 ore încontinuu.

Comandantul SMC a spus că în spital sunt internate 12 persoane cu vârste între 20 și 40 de ani, din care 11 la Secția de Terapie Intensivă, unul dintre pacienți fiind intubat, alți cinci fiiind în stare critică, cu arsuri ale căilor respiratorii superioare.

„Toți pacienții sunt monitorizați în condițiile în care evoluția în cazul pacienților care au suferit arsuri este imprevizibilă. Am stabilit strategia pe următoarele zile, care sunt foarte importante, dar este important ca pe parcursul următoarelor două luni evoluția lor să fie atent monitorizată. Din punct de vedere medical, se face tot ce este posibil, de două-trei ori pe zi se recoltează sânge pentru analize, se fac examene bronhoscopice. Dacă pentru piele avem metode de rezolvare a problemelor, pentru căile superioare, din păcate, doar organismul este cel care poate face față situației. Avem speranțe, dat fiind și faptul că majoritatea pacienților sunt tineri”, a spus comandantul SMC.

Ea a precizat că spitalul are stocuri din toate materialele, inclusiv stocuri de piele artificială, că poate face față situației, dar că va fi activată și donarea de piele de la donatorul viu.

Comandantul Spitalului Militar a explicat că în refacerea pacienților este foarte importantă și starea de sănătate anterioară a acestora, însă a precizat că în cazul arsurilor evoluția este imprevizibilă.

” Evoluția este imprevizibilă la arsuri. Aceste lucruri se manageriază cu metode medicale, și anume arsurile sunt acoperite cu diverse substanțe, creme, ca să încercăm astfel încât să plece cât mai puțin lichid din organism. În fiecare zi se face pansamentul lor, unii dintre pacienți având arsuri pe mai mult de 50 % din suprafața corpului. Aceste pansamente sunt făcute în sălile de operație, întrucât durerile pe care le simte pacientul sunt foarte mari când se schimbă pansamentul. Operațiunea este foarte complicată, în condițiile în care suntem obligați să facem o anestezie mai ușoară, pentru că, având afectate căile respiratorii, pacienții nu pot fi intubați în permanență pentru această anestezie”, a explicat Florentina Ioniță Radu.

Ea a spus că pentru astăzi și mâine există suficiente stocuri de sânge și a făcut apel la populație să vină în zilele următoare să doneze sânge, comandantul SMC spunând că donatorii își pot lăsa numerele de telefon la poarta spitalului sau pe mailul unității, urmând să fie sunați de către personalul spitalului atunci când va fi necesar, câte 30 de donatori pe zi, astfel încât să nu mai stea la coadă.

Comandantul spitalului a mai spus că a fost impresionată de modul exemplar în care s-au mobilizat toate cadrele medicale, spunând că au venit să ajute inclusiv un medic pensionat și o doctoriță care era în concediu postnatal.

„Avem toate echipamentele necesare. Avem nevoie de foarte multe materiale sterile. Ne vom concentra pe Terapie Intensivă și pe Chirurgie Plastică și Reparatorie. Vom fi cumva în stare de urgență permanentă. De vineri noapte, de la miezul nopții, până a doua zi la prânz, s-a operat încontinuu”, a spus comadantul SMC, adăugând că la spital sunt pregătiți și psihologi care să ofere consultații de specialitate atât aparținătorilor, cât și pacienților care pot suporta acest lucru.

Gigi Becali a anunţat că FCSB are un nou atacant. Basarab Panduru, dat pe spate...
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Pregătiri de război în Europa! O țară a făcut deja primul pas, declarațiile sunt clare
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
A MURIT Oana Ştefănescu! Doliu uriaş în România...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Au DISTRUS totul în calea lor! Cel mai VECHI oraș din America, o MINUNE arheologică,...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Ce a făcut Mircea Radu după ce și-a dat demisia de la TVR. Decizia surpriză...
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide