Bistrița: Cinci consilieri locali din Livezile și consilierul primarului, reținuți pentru corupție

Bistrița: Cinci consilieri locali din Livezile și consilierul primarului, reținuți pentru corupție
Șase persoane din comuna Livezile (Bistrița-Năsăud) - cinci consilieri locali de la PNL, PSD și PDL și consilierul personal al primarului - au fost reținute de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) în urma unui flagrant, fiind suspectate de fapte de corupție.
Publicat: 23/11/2013, 20:40
Actualizat: 28/09/2018, 16:24

Șase persoane din comuna Livezile (Bistrița-Năsăud) – cinci consilieri locali de la PNL, PSD și PDL și consilierul personal al primarului – au fost reținute de ofițeri ai Direcției Generale Anticorupție (DGA) în urma unui flagrant, fiind suspectate de fapte de corupție.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bistrița-Năsăud, Virginia Roșca, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, că șase persoane din comuna Livezile au fost reținute, vineri seară, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței cu propunere de arestare preventivă.

„Este o acțiune a DGA. Nu vă pot da mai multe informații. Tot ce vă pot spune este că sunt șase persoane acuzate de corupție, reținute de DGA pentru 24 de ore. Vor fi prezentate instanței cu propunerea de arestare preventivă”, a spus Roșca.

Primarul comunei Livezile, Traian Simionca (PNL), a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost reținuți cinci consilieri locali – trei de la PNL și câte unul de la PSD și PDL – și consilierul său personal, de asemenea membru PNL.

„Ei fac parte dintr-o comisie desemnată de Consiliul Local Livezile să verifice cum administrează pășunile comunale Asociația Crescătorilor de Ovine (ACO) din Livezile, condusă de Ioan Simionca (fratele primarului – n.r.). Vineri, au venit cei de la ACO, i-au luat de acasă pe toți, cu mașina, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum și i-au dus pe teren. La final, ei urmau să semneze state de plată fiindcă ACO și-a luat angajamentul să-i plătească pentru că stau pe pășune și câte o zi întreagă. Au luat banii, din câte mi s-a spus, dar nu au apucat să semneze pentru că au venit mascații și i-au ridicat. Pe bani scria «mită», dovadă că cei de la ACO le-au înscenat toată această situație. Nu știu despre câți bani e vorba”, a declarat Simionca.

El a precizat că respectiva comisie de verificare a situației pășunilor a fost înființată în urmă cu două-trei luni.

„În Consiliul Local s-a decis să facem o comisie fiindcă cei de la ACO fac ce vor cu pășunile comunale. Ei iau miliarde de la APIA și nu ne spun că au defrișat o zonă, au făcut un drum. Ca urmare, am spus să facem o comisie, iar ACO a fost de acord să-i plătească pe membrii ei pe state de plată pentru zilele pe care le pierd verificând cum stau lucrurile în teren. Nu știu ce sume li se dau, nu m-a interesat. În ultima perioadă, știu că au fost niște discuții contradictorii cu cei de la ACO care au defrișat pășunea, dar nu mă așteptam să le însceneze așa ceva consilierilor. Președintele ACO, Ioan Simionca, fratele meu, e supărat pe Primăria Livezile fiindcă i s-a redus postul de pădurar și cred că vrea să se răzbune. Eu nu sunt în conflict cu el, nu eu l-am dat afară, dar nu știu ce vrea să facă acum de le-a înscenat consilierilor toată treaba asta. Nu am vorbit cu el, abia aseară târziu am aflat că i-au ridicat mascații pe consilieri”, a spus Simionca.

Întrebat ce căuta consilierul său personal într-o astfel de comisie, el a declarat: „Putea intra oricine în comisie”.

La întrebarea cum putea o comisie a Consiliului Local Livezile să verifice și să prezinte Primăriei un raport obiectiv asupra activității ACO Livezile în condițiile în care membrii ei erau plătiți tocmai de asociația verificată, Traian Simionca a răspuns: „Nu știu, nu văd nimic incorect. E clar însă că li s-a înscenat fiindcă i-au luat vineri de acasă, repede, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum”.

Fratele primarului, Ioan Simionca, președintele ACO Livezile, acuzat de edil că le-a înscenat consilierilor flagrantul, nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei știri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
A început deszăpezirea pe Transfăgărășan! Când ar putea fi permisă circulația?