BLACK FRIDAY 2012. LISTA OFERTELOR de la eMAG , evoMAG, DOMO, ALTEX, FLANCO. Cum se bat retailerii români în REDUCERI

Publicat: 23/11/2012, 17:26
Actualizat: 20/03/2019, 20:20

BLACK FRIDAY este o „sărbătoare” intrată recent pe piața de retail din România, însă o seamă de companii care vând electronice, electrocasnice, ceasuri, cărți sau echipamente foto așteaptă cu interes BLACK FRIDAY 2012, ziua în care zeci de mii de români cheltuiesc milioane de euro pe produse scoase la ofertă.

BLACK FRIDAY 2012 va avea loc pe 23 noiembrie, evenimentul fiind preluat din Statele Unite, unde marchează începutul sezonului de cumpărături pentru Crăciun.

În România, aproximativ 4,1 milioane de persoane au auzit de reducerile aplicate de BLACK FRIDAY de retailerii care își desfășoară activitatea în diferite domenii. Dintre acestea, doar 2,43 milioane de persoane sunt și interesate să cumpere diferite produse și să profite astfel de ofertele comercianților, potrivit unui studiu realizat recent de către compania Daedalus.

Ce retaileri le promit românilor reduceri de BLACK FRIDAY 2012

Retailerii români promit reduceri de până la 80% și susțin că și-au gândit stocurile astfel încât să poată vinde într-o zi cât într-o săptămână. Printre companiile care au intrat în cursa reducerilor se numără Altex, Domo, Flanco, eMAG, F64 sau evoMAG.

Magazinul online evoMAG a anunțat reduceri cuprinse între 30% și 70% la laptopuri, tablete, telefoane mobile, aparate foto și electrocasnice. „Avem reduceri care urcă și până la 90%, dar acestea se vor aplica doar la produse te tip accesorii, precum căștile de telefoane”, a declarat pentru gândul Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

Românii vor putea beneficia de reduceri și pe site-ul retailerului eMAG. Cel mai mare discount oferit în acest caz va fi de 2.500 de lei, după cum a explicat Iulian Stanciu, director general al eMAG, invitat la ediția de joi ZF Live.

De BLACK FRIDAY 2012, același retailer oferă 300 de produse ale căror prețuri vor scădea cu până la 80%, pe care reprezentanții eMAG se așteaptă să le epuizeze în doar câteva ore.

Cele mai multe reduceri ale celor 120.000 de produse pregătite pentru „sărbătoarea promoțiilor” în afară de stocul normal vor fi cuprinse între 40% și 60%.

Stanciu a ținut să sublinieze, de asemenea, că speculațiile conform cărora ofertele nu apar decât în cazul produsele de tip „entry” nu sunt adevărate și că toți clienții vor putea beneficia de reduceri pentru bunuri fabricate de unii dintre giganții în domeniu precum Apple, Samsung, Sony, HP sau Acer. Directorul general eMAG a mai explicat și că livrările vor fi realizate în cel mult 7 zile.

La rândul său, retailerul de produse electronice și electrocasnice Altex va oferi vineri reduceri și promite că nu vor exista probleme în privința stocurilor. „Pe data de 14 noiembrie, am oferit 20% reducere la toate produsele, fapt ce a dus la o creștere de 7 ori mai mare decât vânzările dintr-o zi normală. Nu au existat probleme cu aprovizionarea cu marfa, așa că nu ne așteptăm să fie nici de BLACK FRIDAY”, au precizat reprezentanții retailerul de electronice și electrocasnice pentru gândul.

Domo a început promoțiile încă de pe data de 19 noiembrie și urmează să le mențină până vineri, 23 noiembrie. Ofertele speciale sunt disponibile la toate magazinele retailerului și, potrivit site-ului oficial al Domo, vor fi reduceri de până la 50% la televizoare, laptopuri și mașini de spălat. Retailerul oferă, de asemenea, cu un voucher, reduceri de 20% la toate produsele care nu sunt aflate în alte promoții.

Flanco a adoptat și el conceptul BLACK FRIDAY, iar site-ul retailerului electro-IT era închis joi seara, cel mai probabil pentru a se realiza o modificare a prețurilor produselor. „Îți pregătim niște surprize. Vă rugăm să aveți răbdare. În acest moment operăm câteva modificări”, este mesajul pe care îl pot vedea toți internauții care vor să acceseze acest site.

Promoțiile celor de la Flanco vor fi puse la dispoziția românilor în perioada 23-25 noiembrie. Magazinele acestui lanț vor fi deschise de la ora 8:00 până la ora 22:00.

De vineri, începând cu ora 00:00, și până duminică, la ora 23:59, românii vor putea profita de reducerile de până la 50% ale celor de la F64, unul dintre jucătorii de pe piața locală a echipamentelor foto. Printre miile de unități aflate la reducere se vor afla aparate profesionale hish-end, DSLR-uri și aparate foto din categoria compactelor.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

Cei care vor accesa magazinul online al PCGarage vor putea cumpăra cu până la 80% mai ieftin atât laptopuri, cât și tablete sau telefoane mobile.

Românii care vor dori să își cumpere un ceas la un preț mai avantajos vor putea beneficia de ofertele magazinului online WatchShop. Aici vor fi aplicate reduceri cuprinse între 30% și 70% la peste 2.500 de modele realizate de 40 de branduri diferite.

În cazul WatchShop, promoțiile vor începe vineri la ora 9:00 și vor fi valabile până sâmbătă, la aceeași oră.

Iubitorii de carte vor găsi reduceri pe librăria online Elefant.ro, unde 50.000 de produse, mai exact cărți și DVD-urile cu filme și muzică, vor avea prețurile scăzute cu până la 90%. Cei care vor să beneficieze de oferte pot accesa site-ul vineri, începând de la ora 7:00.

Aceasta nu este singura librărie virtuală care le va oferi promoții speciale românilor. Pe 23 noiembrie, începând cu ora 00:00 și până la ora 23:59, cei de la Libris.ro le pregătesc internauților care le vor vizita site-ul peste 147.000 de titluri de carte cu prețuri promoționale, dintre care peste 125.000 de volume sunt scrise în limba engleză. Ei le promit, de asemenea, vizitatorilor și o promoție surpriză, potrivit unui comunicat remis gândul.

Site-ul de reduceri colective scotianul.ro s-a alăturat și el campaniei de BLACK FRIDAY. Persoanele interesate pot alege din cele peste 100 de oferte cu prețuri scăzute cu până la 97%, care vor fi valabile începând de la miezul nopții. De aici, românii vor putea achiziționa, printre altele, vouchere pentru saloane de înfrumusețare, pentru clinici medicale, pentru săli de fitness sau pentru restaurante.

Pe data de 23 noiembrie, între orele 00:00 și 24:00, vor exista promoții de până la 70% în cazul a circa 100.000 de produse, precum electronice, electrocasnice, telefoane mobile, jucării și articole de vestimentație și pe site-ul Okazii.ro.

KOYOS.ro este un alt magazin online care participă la campania BLACK FRIDAY 2012 unde vor exista vineri reduceri de prețuri de până la 80%. Reprezentanții săi sunt de părere că în topul preferințelor clienților lor se vor afla anul acesta atât tabletele, cât și telefoane mobile, laptopurile sau electrocasnice.

Peste 500 de jucării, de la păpuși, la mașini sau jucării din pluș, cu prețuri reduse cu până la 30% vor putea fi achiziționate de români din magazinul virtual ToysMall. Ofertele vor fi disponibile vineri, de la ora 00:00 la ora 23:59.

Și dealerii din industria auto au adoptat conceptul americanilor. Astfel, cei de la Porche Inter Auto România vor oferi reduceri de până la 50% la produse precum machete auto, accesorii de iarnă, anvelope, roți, produse de întreținere, elemente de tuning și design.

Toate ofertele vor fi disponibile, vineri, pe magazinul online al Porche Inter Auto România, de la ora 00:00 și până la ora 23:59.

La campania BLACK FRIDAY 2012 vor participa și cei de la V46 Outlet, La Redoute, TinaR, TheBodyShop, Ivatherm, Toyz, Clevertoys și Quick Mobile.

Consultă lista completă a magazinelor care organizează BLACK FRIDAY și ofertele pe care le propun clienților din România

Reduceri de BLACK FRIDAY 2012 și la agențiile imobiliare, de turism sau la fondurile mutuale

Ofertele de BLACK FRIDAY 2012 nu vin doar din partea retailerilor din domeniul electro-IT, ci și de la agențiile de turism, a celor specializate pe piața imobiliară, din partea hypermarketurilor și a companiilor care își desfășoară activitatea în industria mobilei sau a vopselei.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

– Agenții de turism

Românii care vor să plece în vacanță anul viitor pot apela la pachetele speciale de BLACK FRIDAY puse la dispoziția lor de agențiilor de turism din țară. Astfel, persoanele interesate pot obține reduceri de până la 40% pentru diferite destinații din străinătate și pentru pachetele turistice pentru stațiunile montane din România prin intermediul tur-operatorului Mareea.

Și cei de la agenția de turism Week Travel le oferă românilor dornici de achiziționarea unui pachet turistic reduceri de până la 40%, începând cu ora 05:00, în dimineața zilei de vineri.

– Agenții imobiliare

Conceptul BLACK FRIDAY al americanilor a fost adoptat anul acesta și de către agențiile imobiliare de pe piața din România. Compania de consultanță imobiliară ESOP Consulting a anunțat că le va oferi celor interesați oferte speciale pentru două dintre clădirile de birouri pe care le reprezintă.

Una dintre acestea este localizată în zona Aurel Vlaicu din nordul Bucureștiului și va fi dată în folosință în luna aprilie a anului 2013. Oferta cuprinde trei luni libere de chirie, dar și amenajare gratuită cu mochetă și cu pereți demontabili. Chiria lunară va fi de 10 euro pe metru pătrat pe lună.

A doua clădire de birouri care intră în oferta de BLACK FRIDAY 2012 a companiei este localizată într-un centru de afaceri din zona Barbu Văcărescu din Capitală. Aici cei care vor să închirieze un spațiu trebuie să plătească lunar între 10 și 12 euro pe metru pătrat, dar obțin un loc de parcare gratuit la fiecare 40 de metri pătrați închiriați.

Și cei de la Premium Imobiliare anunță discount-uri importante pentru rezervările semnate între 23 noiembrie și 27 noiembrie pentru apartamente dintr-un complex rezidențial bucureștean. Românul care va face prima astfel de rezervare va obține o reducere de 3.100 de euro din preț, echivalentul unui spațiu în parcarea subterană a complexului rezidențial aflat în sud-vestul Capitalei, pe Șoseaua Alexandriei.

– Hypermarket

Retailerul francez Carrefour le va oferi și el clienților reduceri de până la 50% până pe data de 26 noiembrie ca parte a campaniei sale derulate de BLACK FRIDAY 2012.

Astfel, românii vor găsi în hypermarketuri oferte speciale la produsele electronice, cum ar fi tablete, televizoare și laptopuri, dar și la produsele electrocasnice și la aparatele foto.

– Vopsele

Reprezentanții unuia dintre jucătorii de pe piața locală de lacuri și vopsele au anunțat, la rândul lor, că vor oferi reduceri cu ocazia BLACK FRIDAY 2012, potrivit Ziarul Financiar. Persoanele interesate vor putea cumpăra, vineri, de la magazinele proprii ale Policolor, vopsele lavabile, tencuieli, emailuri și lacuri la prețuri cu până la 40% mai mici.

– Fonduri mutuale

„Febra” BLACK FRIDAY ar putea ajunge anul acesta și în rândul investitorilor. Aceștia vor putea cumpăra, vineri, unități de la opt fonduri mutuale administrate de către cei de la Certinvest, precum Obligațiuni, Prudent, Dinamic și Next Generation, fără a plăti niciun comision de subscriere.

– Mobilier

„Vinerea Neagră” ajunge în 2012 și pe piața mobiliară din România. Mobexpert urmează, astfel, să le ofere clienților reduceri la decorațiuni și la diferite piese de mobilier.

Pentru a beneficia de aceste oferte, persoanele interesate trebuie să viziteze, de vineri până duminică, outlet-ul companiei aflat în zona Pipera.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

– Operator de telefonie mobilă

Internauții vor putea beneficia și ei de reduceri de prețuri dacă accesează site-ul operatorului de telefonie mobilă Orange, unde vor putea găsi sute de produse la care prețul este redus cu până la 90%. Campania celor de la Orange se întinde pe o perioadă de șapte zile și scăderile de prețuri vor fi aplicate în cazul unor produse precum accesorii, căști Bluetooth, carduri micro-SD, camere foto, GPS-uri sau HDD-uri.

Aceste produse pot fi achiziționate doar online, atât de clienții operatorului telecom, cât și de persoanele care nu sunt clienți ai acestuia.

– Cosmetice

Oferte speciale pentru BLACK FRIDAY 2012 au fost anunțate și de către reprezentanții retailerului de produse cosmetice Sephora. Românii vor putea să obțină, pe Facebook, o reducere de 30 de lei pentru produsele brandurilor Sephora și Exclusive pe care le vor achiziționa a căror valoare va depăși suma de 100 de lei.

– Saltele, perne și vase de gătit

„Sărbătoarea promoțiilor” va fi organizată și de către slovenii de la Studio Moderna, care dețin brandul de saltele Dormeo și serviciul de teleshopping Top Shop, informează Ziarul Financiar. Astfel, românii vor beneficia de reduceri de până la 70%, de vineri până duminică, în magazinele Top Shop din marile orașe ale României la produsele Dormeo, Walkmaxx, Delimano, Shark, Kosmodisk, Ivyss și Top Shop.

Oferte speciale vor putea fi găsite și pe site-urile companiei Studio Moderna.

– Electronice auto

Șoferii se vor putea bucura și ei de reduceri începând de până la 90% în showroom-urile Falcon Electronics din Capitală, Iași, Cluj, Timișoara și Brașov, dar și online pe site-ul oficial. Printre produsele cu prețuri promoționale se numără căști, docking-station-uri pentru iPhone, dar și detectoare radio și sisteme de navigație.

Aceeași companie specializată în domeniul electronicelor auto, oferă și „prețuri speciale de 9, 19, 29 și 39 de lei” pentru produsele de tuning auto, potrivit unui comunicat remis gândul.

– Bilete pentru diferite evenimente

Tot vineri, între orele 00:00 și 23:59, persoanele care vor să cumpere bilete pentru diferite evenimente pot accesa site-urile Biletto.ro sau BLT.ro pentru a obține reduceri de până la 75%.

Între orele 9:00 – 22:00, vor fi aplicate scăderi ale prețurilor și în magazinele Biletoo din Capitală.

FOTO: Mediafax Foto/Silviu Matei

Retailerii se așteaptă să înregistreze vânzări de zeci de milioane de lei de BLACK FRIDAY 2012

Cei de la Flanco estimează că de vineri și până la finalul weekend-ului vor reuși să vândă produse în valoare totală de 45 de milioane de lei, după ce anul trecut au reușit să comercializeze 60.000 de produse în valoare de 30 de milioane de lei.

Reprezentanții Altex estimează, la rândul lor, vânzări de 5 milioane de euro cu ocazia BLACK FRIDAY 2012.

F64, unul dintre jucătorii de pe piața locală de echipamente foto, speră ca vânzările să se dubleze cu ocazia „sărbătorii cumpărăturilor”, în timp ce reprezentanții PCGarage spun că se așteaptă ca vânzările de anul anul acesta să fie de trei ori mai mari decât cele din perioada similară a lui 2011.

Retailerii s-au pregătit pentru a face față comenzilor din „Vinerea Negră” cu câteva săptămâni înainte și unii dintre ei au făcut chiar investiții în infrastructura lor pentru a fi siguri că site-urile lor nu se vor bloca din cauza numărului mare de accesări.

Astfel, cei de la magazinul online KOYOS.ro spun că și-au suplimentat stocul special pentru această zi și că și-au optimizat site-ul pentru a face față numărului mare de accesări. Aceștia și-au organizat, de asemenea, logistic și cele trei depozite.

După ce anul trecut au întâmpitat probleme cu propriul site din cauza numărului mare de internauți care încercau să le acceseze ofertele, cei de la eMAG s-au pregătit pentru ziua de vineri, 23 noiembrie, investind peste 200.000 de euro în infrastructură IT, doar în ultimele luni, și modificând modul în care pot fi comandate produsele ale căror prețuri vor fi reduse.

Și cei de la F64 se așteaptă la o creștere semnificativă a traficului pe propriul portal online și susțin că vizitatorii nu vor întâmpina dificultăți pentru că dispun de un server de back-up care funcționează în permanență și care va putea să susțină creșterea numărului de vizite.

Românii sunt din ce în ce mai interesați de smartphone-uri

În trimestul al treilea al anului în curs, vânzările de bunuri de folosință îndelungată au scăzut cu 1,37% ajungând la 337 milioane de euro, potrivit unui studiu GfK. Cele mai mari scăderi ale vânzărilor s-au înregistrat în cazul electrocasnicelor mari și mici, mai exact de 9,9%, respectiv de 7%, informează Mediafax.

O situație diferită s-a înregistrat în cazul pieței telefoanelor mobile și smartphone-urilor, care a crescut și a ajuns până la 53 de milioane de euro, reprezentând 15% din totalul pieței bunurilor de folosință îndelungată din România.

În perioada iulie-septembrie 2012, nu s-au înregistrat schimbări majore pe piața imprimantelor și multifuncționalelor aceasta rămânând la circa 7 milioane de euro, în timp ce piața electronicelor a înregistrat o creștere de 3,5%, ajungând la 60 de milioane de euro.

FOTO: Sandy Huffaker/Mediafax Foto/AFP

Cumpărături de BLACK FRIDAY din străinătate

Clienții nemulțumiți de reducerile de preț oferite de retailerii români pot alege să plaseze o comandă în străinătate. În acest an, Amazon „fură startul” promoțiilor pentru BLACK FRIDAY 2012 și lanseză oferte speciale începând cu 19 noiembrie. Reducerile se aplică la produsele audio-video, componente și accesorii electronice, telefoane mobile, ceasuri și diverse articole vestimentare.

De asemenea, românii se pot bucura de ofertele BLACK FRIDAY 2012 și pe site-ul oficial Macy’s. De curând, retailerul a început să livreze și la noi , astfel că mai multe produse – haine, încălțăminte, bijuterii, produse pentru casă sau ceasuri – pot fi comandate începând de pe 22 noiembrie și până pe 24 noiembrie la prețuri reduse simțitor comparativ cu restul anului.

Citește mai multe despre magazinele online care au oferte de Black Friday și care fac livrări și în România

Aplicații speciale pentru smatphone-uri de BLACK FRIDAY

Americanii au la dispoziție anul acesta o gamă variată de aplicații dezvoltate pentru smartphone-uri special pentru ziua de vineri, 23 noiembrie. Prin intermediul lor cei din Statele Unite ale Americii pot compara prețurile diferitelor produse de care sunt interesați sau pot să le analizeze înainte de a le achiziționa, informează Mediafax, citând MarketWatch.

Dacă anul trecum Amazon era cel care a realizat o aplicație în acest sens prin care persoanele interesate puteau să compare prețurile din magazinele sale virtuale, acum și retailerii tradiționali și-au dezvoltat astfel de aplicații care sunt utilile mai ales pentru că, potrivit reprezentanților producătorului de software Adobe, 15% din traficul online de BLACK FRIDAY 2012 se va realiza prin intermediul telefoanelor de tip smartphone și prin intermediul tabletelor.

FOTO: Michael Nagle/Mediafax Foto/AFP

Urmărește cum s-au călcat americanii în picioare anii trecuți, de ziua sfântă a retailerilor. VIDEO

Citește mai multe despre produsele pe care românii intenționează să le cumpere de BLACK FRIDAY

Vânzări de peste 10 milioane de euro în „Vinerea Neagră” din anul 2011

Anul trecut, retailerii care s-au întrecut în oferte de BLACK FRIDAY au înregistrat vânzări de peste zece milioane de euro, zeci de mii de produse electronice și electronicasnice fiind comercializate în decursul a câteva ore de la startul campaniei.

Cei care au adoptat la acea vreme conceptul americanilor au fost eMAG.ro, Domo.ro, Flanco.ro, evoMag.ro, PCGarage și Koyos.ro, iar reducerile lor au ajuns până la 70% sau 80%.

Din cauza cererii mari, stocurile au fost epuizate în doar câteva ore și mai multe site-uri au fost blocate de numărul mare de accesări. Astfel, site-ul eMAG a fost blocat timp de circa 40 de minute, iar cel al evoMAG nu a fost disponibil pentru utilizatori în dimineața zilei de vineri.

Tot anul trecut, între orele 05:00 și 12:30, cei de la eMAG și de la Flanco au vândut peste 34.000 de produse a căror valoare a ajuns la câteva milioane de euro, iar până la ora 11:00 pe site-ul evoMAG s-au făcut 500 de comenzi.

În Statele Unite, aproximativ 226 milioane de persoane, mai exact 72% din totalul consumatorilor americani,au luat cu asalt magazinele și site-urile, pentru a beneficia de promoțiile puse la dispoziția lor de către retaileri în 2011.

Ei au cheltuit, potrivit datelor National Retail Federation, peste 52 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă o medie de aproape 400 de dolari de persoană.

Denumirea „sărbătorii promoțiilor” provine de la ambuteiajele care se creează din cauza sa în trafic pe străzile din Philadelphia în data de 23 noiembrie.

BLACK FRIDAY la concerte: reduceri de până la 75%

BLACK FRIDAY 2012 în CIFRE. Cum se pregătesc retailerii români pentru sărbătoarea reducerilor. Ce stocuri au pregătit și la ce vânzări se așteaptă

BLACK FRIDAY 2012. Care sunt produsele cu cele mai multe reduceri

BLACK FRIDAY 2012. Lista magazinelor care promit reduceri substanțiale de BLACK FRIDAY în ROMÂNIA

BLACK FRIDAY 2012. Românii se pot bucura și de oferte internaționale


S-a lăsat de fotbal și acum e superstar la „The Voice”! Cea mai surprinzătoare prezență în finala show-ului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață