Boc: Hilara propunere de a mări cota unică ar însemna să ducem mediul de afaceri în moarte clinică

Boc: Hilara propunere de a mări cota unică ar însemna să ducem mediul de afaceri în moarte clinică
Fostul premier Emil Boc consideră că actualul șef al Guvernului, Victor Ponta, începe să plătească pentru politica iresponsabilă de a tăia bani de la investiții, apreciind că "hilara propunere de majorare a cotei unice" va avea ca efect "moartea clinică a mediului de afaceri".
Publicat: 25/10/2013, 12:07
Actualizat: 06/02/2016, 16:35

Fostul premier Emil Boc consideră că actualul șef al Guvernului, Victor Ponta, începe să plătească pentru politica iresponsabilă de a tăia bani de la investiții, apreciind că „hilara propunere de majorare a cotei unice” va avea ca efect „moartea clinică a mediului de afaceri”.

Întrebat, vineri, de jurnaliști, cum comentează declarațiile premierului Victor Ponta, potrivit cărora nu s-au colectat la bugetul de stat sumele prevăzute și că urmează să se analizeze o soluție în acest sens, Emil Boc a spus că el a avertizat mai demult că fără bani la investiții, nu vor fi locuri de muncă, va crește șomajul și nu vor fi bani la bugetul de stat, nici la fondul de pensii și nici la cel de sănătate.

„Eu am spus mai demult, fără bani la investiții, nu vor fi locuri de muncă, va crește șomajul și nu vor fi bani la bugetul de stat, nici la fondul de pensii, nici la cel de sănătate. Practic, Victor Ponta începe să plătească pentru politica iresponsabilă de a tăia bani de la investiții. Hilara propunere de a mări cota unică ar însemna să ducem mediul de afaceri în moarte clinică. Reamintesc faptul că, împreună cu președintele României, am mers în fața Parlamentului și am asumat reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la sută, cea mai nepopulară măsură cu putință, pentru a nu mări cota unică și a salva un motor al creșterii economice, al atragerii investițiilor, care să aducă bani la bugetul de stat. Se pare că Victor Ponta și USL au o altă percepție care va afecta radical România din perspectiva locurilor de muncă și al atragerii investițiilor străine”, a spus Boc.

Potrivit acestuia, Bulgaria are o cotă unică de 12 la sută, iar România se pregătește de dublarea cotei unice față de această țară.

„Gândiți-vă ce mesaj vom da pentru investitorii străini cu privire la ce înseamnă mediul de afaceri în România”, a subliniat Emil Boc.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că liderii USL au vorbit la finalul ultimei ședințe a coaliției guvernamentale despre varianta reducerii TVA și creșterii cotei unice în contextul discuțiilor legate de construcția bugetară pentru anul 2014.

Discuția ar fi avut loc, potrivit surselor citate, la finalul ședinței USL de vineri, când a venit vorba despre modul în care se va construi bugetul de stat pe anul 2014 și despre necesitatea unor fonduri suplimentare.

În acest context, premierul Victor Ponta ar fi avansat ideea creșterii cotei unice, în prezent de 16 la sută, dar și a reducerii TVA, care acum este de 24 la sută. O variantă a fost ca acestea să ajungă la același nivel.

Conform surselor din USL, a fost vehiculat un cuantum de 20 sau 22 la sută pentru cota unică, respectiv pentru TVA sau o aducere a ambelor la un același nivel, în funcție de eventuale simulări realizate pentru bugetul pe 2014.

Președintele PNL, Crin Antonescu, a admis miercuri seară că a existat o discuție la nivelul USL despre creșterea cotei unice, dar una „informală” și „ipotetică”, menționând că nu a fost avansată însă ca propunere din partea PSD sau a PNL și nimeni nu a susținut-o.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ILEGAL în România! N-ai voie să deții aceste ANIMALE acasă
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii