Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor

Boc: Nu cred în nimic din ce promite Ponta cu privire la supraimpozitarea veniturilor
Publicat: 29/05/2012, 21:57
Actualizat: 29/05/2012, 22:53

Președintele PDL, Emil Boc, a declarat, marți, că nu crede nimic din ce anunță premierul Victor Ponta cu privire la măsurile de supraimpozitare a veniturilor peste 4.500 de lei, precizând că Guvernul USL realizează un singur lucru, ia „cireașa de pe tort”.

Liderul PDL a fost întrebat cum vede măsura anunțată de prim-ministrul Victor Ponta de impozitare suplimentară cu încă 16% a veniturilor din pensii sau salarii care depășesc 4.500 de lei, începând cu 2013.

„Eu pot observa un singur lucru, acest Guvern nu face altceva decât să beneficieze de măsurile pe care noi le-am luat și să spună că din 2013 face ceva, astfel încât eu nu cred nimic din ceea ce spune, pentru că până acum tot ceea ce le-a promis oamenilor când erau în opoziție nu au făcut nimic. Amintiți-vă cât de mult susțineau scăderea TVA, TVA redus la alimente, mărirea salariului minim, eliminarea contribuțiilor sociale sau diminuarea acestora, toate aceste lucruri le-au spus, în mod demagogic, și acum nu le fac”, a replicat Emil Boc.

Liderul PDL a mai susținut că acum guvernarea USL „realizează un singur lucru, a luat cireașa de pe tort”, pe baza muncii Guvernului pe care l-a reprezentat, și a Guvernului Ungureanu.

„Măsurile noastre au fost cele care au dat stabilitate României și din nefericire Guvernul Ponta o afectează în fiecare zi, așa cum se și în raportul euro-leu, fiind fugărit în fiecare zi de acest Guvern”, a mai comentat Boc.

Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depășește 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu anul viitor și numai pentru sectorul bugetar, a declarat, marți, premierul Victor Ponta.

El a amintit că Guvernul USL intenționează să aplice de anul viitor cote diferențiate de impozit, în funcție de nivelul salariilor.

„În plus față de acest sistem fiscal, dacă va fi cazul și dacă se va dovedi o idee bună, în special în zona bugetară, pentru că nu vreau să dăm semnale negative în zona privată care deja a suferit destul de multe în urma crizei, pentru cei care au venituri mari de la buget, de peste 4.500 lei pe lună, acolo poate fi vorba de o taxă de solidaritate. O taxă de 16 plus încă 16 peste ceea ce depășește 1.000 de euro pe lună”, a spus Ponta, la Prima TV.

Andi Manciu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase