Bogdan Mararu, vizat de tentativa de asasinat, susține că el și membrii familiei sale nu desfășoară activități „mafiote”

Bogdan Mararu, vizat de tentativa de asasinat, susține că el și membrii familiei sale nu desfășoară activități mafiote
Publicat: 16/01/2013, 13:58
Actualizat: 08/04/2019, 12:45

Bogdan Mararu, care a fost vizat de o tentativă de asasinare prin montarea unei bombe sub mașina sa, în Piatra Neamț, susține că nici el și nici membrii familiei sale nu desfășoară activități „mafiote” și nu conduc „un clan de interlopi”, astfel de asocieri afectând copiii din familie.

Membrii familiei Mararu mulțumesc, într-un comunicat dat publicității sâmbătă, reprezentanților Poliției Române, ai DIICOT, DGIPI și ai SRI „pentru profesionalismul de care au dat dovadă și ajutorul acordat”, în cazul tentativei de asasinare a lui Bogdan Mararu prin montarea unei bombe sub mașina acestuia.

În comunicatul respectiv se arată că membrii familiei Mararu „respectă libertatea de exprimare a presei, dar roagă reprezentanții mass-media să informeze opinia publică conform normelor deontologice ale profesiei de jurnalist, în mod corect și obiectiv”, precizându-se că în cadrul știrilor și reportajelor difuzate vineri „reprezentanții mass-media au folosit adesea un limbaj jignitor la adresa lor, au insinuat fapte nereale și au oferit informații fără a verifica sursa și veridicitatea acestora”, fiind date două exemple în acest sens.

Conform sursei citate, frații Bogdan și Răzvan Mararu nu desfășoară activități „mafiote” și nu conduc „un clan de interlopi”, nefiind cercetați în niciun dosar penal.

„Părinții fraților Mararu sunt oameni simpli, în vârstă, cu frica lui Dumnezeu, care nu au creat niciodată probleme în comunitatea din care fac parte. Soțiile fraților Mararu, inclusiv soția defunctului Mararu Gheorghe, la fel ca orice mamă, doresc liniște pentru a-și crește copii. Restul membrilor familiei Mararu, respectiv frații Bogdan și Răzvan, nu desfășoară activități «mafiote» și nu au constituit și nu conduc «un clan de interlopi». Aceștia nu sunt implicați sau cercetați în niciun dosar pentru săvârșirea de infracțiuni”, se precizează în comunicatul citat.

Membrii familiei Mararu mai spun, în comunicat, că asocierea lor cu imaginea unui clan mafiot afectează „în special dezvoltarea minorilor”, care merg la școală, aceștia fiind marginalizați sau „supuși unui factor de stres ridicat datorită comentariilor făcute la adresa lor”.

Vineri dimineață, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofițeri de politie judiciară din cadrul BCCO Bacău și SCCO Neamț, au prins în flagrant delict trei tineri membri ai unei grupări specializate în săvârșirea de infracțiuni de violență – omor calificat, distrugere calificată și acte de terorism. Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecții au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, „în vederea suprimării vieții părții vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului”.

Atentatul cu bombă a avut loc vineri dimineață pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamț, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub mașina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiță Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În zona respectivă se află sediul Direcției de Finanțe, Spitalul Județean, două biserici și o bancă.

Locatarii din blocul în fața căruia era parcată mașina au fost evacuați, zona fiind izolată și evacuată timp de aproximativ 12 ore.

Prefectul de Neamț, Ilie Mitea, declara, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX că zona în care a avut loc atentatul cu bombă a fost evacuată pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați. El preciza că starea de alertă din Piatra Neamț a fost declanșată în jurul orei 02.00, când a fost semnalată bomba.

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, afirma, vineri, că suspecții erau monitorizați de SRI și DIICOT încă din luna decembrie, iar vineri dimineață SRI a intervenit pentru prinderea acestora.

El preciza că vineri dimineață, încă din jurul orei 03.00, o echipă de pirotehniști ai Brigăziii specializate antiteroriste a SRI s-a aflat la fața locului și a aplicat procedurile standard pentru aceste situații, însă s-a decis ca acțiunea să fie coordonată de o echipă suplimentară care a fost trrimisă de la București. Operațiunea de detonare a bombei a durat aproximativ o oră și jumătate.

Potrivit acestuia, SRI a găsit sub mașina de la Piatra Neamț „un kilogram de explozibil plastic de proveniență străină”.

Vineri seară, cinci persoane duse la audieri la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Neamț în cazul tentativei de asasinat a lui Bogdan Mararu au fost reținute. Procurorii DIICOT au solicitat Curții de Apel Bacău arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a celor cinci, pentru terorism.

Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiță Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

În 14 noiembrie 2010, Gheorghiță Mararu, lider al lumii interlope nemțene, a fost ucis într-o cafenea din Piatra Neamț, iar asasinarea acestuia a generat ample dezvăluiri care au provocat cel mai mare scandal din Ministerul de Interne, soldat cu destituirea șefului Poliției Române Petre Tobă și a secretarului de stat Dan Fătuloiu.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului