Bolnavă, Carmen Iohannis NU SE PREZINTĂ la Parchetul General

Redactor:
Politic
Bolnavă, Carmen Iohannis NU SE PREZINTĂ la Parchetul General
ÎNTÂLNIRE. Carmen Iohannis a fost adusă de SPP, marți seara, la Vila Lac / Sursă Foto: Mediafax Foto
Carmen Iohannis, absentă de la audierea de la Parchetul General după o sesizare a redacției Lumea Justiției. Vezi de ce susține Lumea Justiției că familia Iohannis ar trebui să restituie statului 320.000 de euro

Potrivit unui certificat medical depus de avocatul său la Parchetul General, Carmen Iohannis are probleme de sănătate și nu poate ajunge la audiere. Este a doua oară când soția președintelui evită să fie audiată de procurori în dosarul referitor la casele din Sibiu. Inițial, Carmen Iohannis fusese citată pentru 15 noiembrie, însă a transmis procurorilor că nu se poate prezenta la audiere, întrucât îl însoțea pe șeful statului într-o vizită oficială la Londra.

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție ca urmare a unei plângeri depuse Redacția Lumea Justiției împotriva notarului din Sibiu Radu Gabriel Bucșă și a soților Carmen și Klaus Iohannis. Sesizarea acuză felul prin care cuplul Iohannis a intrat, începând cu 1999, în posesia a două imobile în centrul Sibiului. Imobilele aparțineau statului român și erau administrate de Primăria Sibiului, care a fost condusă în perioada iulie 2000 – noiembrie 2014 de Klaus Iohannis.

Potrivit sesizării, până când instanțele au anulat atât actul de vânzare-cumpărare – declarându-i cumpărători care nu pot invoca buna-credință – cât și actele de moștenire care au stat la baza preluării imobilului din patrimoniul statului, soții Iohannis au obținut 320.000 euro din închirierea imobilelor. „Lumea Justiției” cere instanței să dispună recuperarea banilor de la familia Iohannis și de la notarul Bucșă.

„Corupția este o boală care macină democrația și ține captivi milioane de oameni în sărăcie. Corupția înseamnă lipsa autostrăzilor, spitale insalubre, școli fără condiții, administrație blocată. România nu va putea progresa la adevărata sa capacitate până ce nu vom reuși să învingem acest flagel”, a declarat Klaus Iohannis, într-un mesaj video transmis pe Facebook, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție.

„Susțin continuarea luptei anticorupție pentru o Românie sănătoasă și rămân alături tuturor magistraților care duc această bătălie, cu mult curaj, zi de zi. Cinstea și integritatea trebuie reinstaurate la toate nivelurile societății noastre. Stă în puterea noastră! Un NU hotărât corupției trebuie să devină dintr-un slogan, un mod de a fi!”

 

Inchide