BOMBĂ ARTIZANALĂ falsă, detonată în zona Gării de Nord din Timișoara

Publicat: 17/09/2018, 10:21

Un colet suspect care conținea elemente ce puteau constitui o bombă artizanală a fost detonat în noaptea de duminică spre luni. Coletul suspect a fost descoperit vizavi de Gara de Nord din Timișoara, alerta fiind dată de către un taximetrist care a parcat în zonă. Potrivit ultimelor informații, coletul NU avea încărcătură explozivă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, în urma analizelor efectuate în laborator, s-a ajuns la concluzia că ]n coletul suspect detonat în zona Gării de Nord din Timișoara, în noaptea de duminică spre luni, nu era încărcătură explozivă.

Dosarul a fost preluat de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, care continuă cercetările.

Un colet suspect a fost descoperit de către un taximetrist în zona Gării de Nord din Timișoara, în noaptea de duminică spre luni. Imediat, echipajele de poliție ajunse la fața locului au blocat circulația complet.

Pirotehniștii au reușit să detoneze coletul suspect, pe care l-au aruncat în aer cu un detonator de la distanță. Dispozitivul era format dintr-o baterie, un ceas mecanic, o antenă și mai multe fire care puteau constitui o bombă artizanală.

Imediat ce polițistul a anunțat posibila bombă, în zonă s-au deplasat mai mulți polițiști, iar traficul a fost închis.

Pirotehniștii au reușit să detoneze coletul suspect pe care l-au aruncat în aer cu un detonator de la distanță.

Dispozitivul era format dintr-o baterie, un ceas mecanic, o antenă și mai multe fire care puteau constitui o bombă artizanală.

După ce coletul a fost detonat, criminaliștii au continuat cercetările și urmează să stabilească de unde provine bomba.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase