BOR îi răspunde fostului ministru al Educației: „Profesorii de religie, ca și ceilalți, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”

Redactor:
Maria Stoica
BOR îi răspunde fostului ministru al Educației: „Profesorii de religie, ca și ceilalți, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Patriarhia Română reacționează la apelul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, cel care a solicitat Bisericii o poziție unitară pe tema pandemiei de coronavirus, în contextul în care unii profesori de religie ar fi, potrivit lui Funeriu, adepți ai teoriilor conspiraționiste.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune că apelul lui Daniel Funeriu este binevenit, însă îngrijorarea acestuia este una excesivă, din moment ce Biserica a promovat regulile sanitare impuse de autorități în timp de pandemie.  Mai mult, Bănescu a punctat că profesorii de religie sunt angajați ai statului, nu ai Bisericii.

Apelul public al dlui Daniel Funeriu către BOR este unul sincer, bineintenționat și binevenit pentru noi toți. Din fericire, însă, îngrijorarea legată de presupusa pozitionare irațională la început de an școlar a unor profesori de religie față de gravitatea contaminării cu virusul Covid este în realitate excesivă și cel mai probabil nejustificată. Imaginarea unor excepții rămâne firește posibilă, dar practic nesemnificativă”, a declarat Vasile Bănescu, într-un comunicat pentru GÂNDUL.RO.

Totodată, Bănescu spune că profesorii de Religie, ca și ceilalți profesori, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii.

„Pozitia Patriarhiei Române, a Bisericii Ortodoxe și a reprezentanților ei a fost constant una realistă și fermă cu privire la riscurile majore de îmbolnăvire din timpul pandemiei, iar intensa campanie umanitară, dar și de promovare a regulilor sanitare desfășurată de BOR spune totul despre discernământul de care suntem chemați să dăm dovadă mai ales în perioadele de criză pe care trebuie uneori să le traversăm. Realist și solidar, informați și implicați, imunizați la manipulări de orice tip, evitând excesele în orice direcție”, a mai punctat purtătorul de cuvânt al BOR.

Fostul ministru Funeriu, apel către Biserica Ortodoxă: ,,Am semnale că anumiți profesori de religie sunt parte a teoriilor conspiraționiste’’

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, solicită conducerii Bisericii Ortodoxe Române să se alăture unui mesaj unitar pentru copii, prin care să se arate că pandemia de coronavirus este un lucru serios. Funeriu afirmă că are semnale că anumiți profesori de religie promovează teorii conspiraționiste pe acest subiect.

FOTO EXCLUSIV | Imagini şocante cu blana ursului Arthur, împuşcat de Emanuel de Liechtenstein
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
FOTO. Loredana Groza, într-o ipostază rușinoasă pe internet! Gafa care i-a lăsat sânul la vedere
Doinița Oancea rupe tăcerea! Adevărul despre despărțirea de bărbatul cu care urma să se căsătorească:...
Asta o va lovi în orgoliu pe Simona Halep! Șanse mari ca antrenorul înlăturat de...
Profesiile care ar urma să fie plătite în tichete. Ministrul Muncii vrea să elimine munca...
Cartierul Roşu din Amsterdam, înlocuit cu un centru „erotic”. Planurile primăriei în privinţa prostituţiei şi...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
STUDIU. A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Când și unde a apărut...
EXCLUSIV. Cum au apărut Dragoș Buzăianu și noua iubită la LOFT Mamaia
Cele patru TEHNICI prin care femeile pot simți mai multă PLĂCERE. Sunt extrem de simple...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Horoscop 7 mai 2021. Zodia care se reapropie de familie
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Izvorul Tămăduirii 2021, prima mare sărbătoare din calendarul ortodox după Paște. Tradiţii şi obiceiuri
Vedete care suferă de boli grave. De ce poartă Bono de la U2 mereu ochelari...
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Ideile de afaceri vin în moduri diferite şi câteodată sunt şi mai ciudate. Cum a...
Inchide