BOR îi răspunde fostului ministru al Educației: „Profesorii de religie, ca și ceilalți, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”

BOR îi răspunde fostului ministru al Educației: „Profesorii de religie, ca și ceilalți, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii”
ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 03/09/2020, 18:19
Actualizat: 06/04/2021, 16:09

Patriarhia Română reacționează la apelul fostului ministru al Educației, Daniel Funeriu, cel care a solicitat Bisericii o poziție unitară pe tema pandemiei de coronavirus, în contextul în care unii profesori de religie ar fi, potrivit lui Funeriu, adepți ai teoriilor conspiraționiste.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, spune că apelul lui Daniel Funeriu este binevenit, însă îngrijorarea acestuia este una excesivă, din moment ce Biserica a promovat regulile sanitare impuse de autorități în timp de pandemie.  Mai mult, Bănescu a punctat că profesorii de religie sunt angajați ai statului, nu ai Bisericii.

Apelul public al dlui Daniel Funeriu către BOR este unul sincer, bineintenționat și binevenit pentru noi toți. Din fericire, însă, îngrijorarea legată de presupusa pozitionare irațională la început de an școlar a unor profesori de religie față de gravitatea contaminării cu virusul Covid este în realitate excesivă și cel mai probabil nejustificată. Imaginarea unor excepții rămâne firește posibilă, dar practic nesemnificativă”, a declarat Vasile Bănescu, într-un comunicat pentru GÂNDUL.RO.

Totodată, Bănescu spune că profesorii de Religie, ca și ceilalți profesori, sunt angajații unităților de învățământ, nu ai Bisericii.

„Pozitia Patriarhiei Române, a Bisericii Ortodoxe și a reprezentanților ei a fost constant una realistă și fermă cu privire la riscurile majore de îmbolnăvire din timpul pandemiei, iar intensa campanie umanitară, dar și de promovare a regulilor sanitare desfășurată de BOR spune totul despre discernământul de care suntem chemați să dăm dovadă mai ales în perioadele de criză pe care trebuie uneori să le traversăm. Realist și solidar, informați și implicați, imunizați la manipulări de orice tip, evitând excesele în orice direcție”, a mai punctat purtătorul de cuvânt al BOR.

Fostul ministru Funeriu, apel către Biserica Ortodoxă: ,,Am semnale că anumiți profesori de religie sunt parte a teoriilor conspiraționiste’’

Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, solicită conducerii Bisericii Ortodoxe Române să se alăture unui mesaj unitar pentru copii, prin care să se arate că pandemia de coronavirus este un lucru serios. Funeriu afirmă că are semnale că anumiți profesori de religie promovează teorii conspiraționiste pe acest subiect.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase