Fostul ministru Funeriu, apel către Biserica Ortodoxă: ,,Am semnale că anumiți profesori de religie sunt parte a teoriilor conspiraționiste’’

Fostul ministru Funeriu, apel către Biserica Ortodoxă: ,,Am semnale că anumiți profesori de religie sunt parte a teoriilor conspiraționiste’’
Daniel Funeriu avertizează Guvernul Cîțu: „În 2024 o să mergem toți să votăm PSD ca să nu câștige AUR” Foto: Facebook Daniel Funeriu
Publicat: 03/09/2020, 17:31
Actualizat: 06/04/2021, 16:09

,,Începutul noului an școlar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toții trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situația este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opțională”, a transmis astăzi Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

,,În societate există discuții referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de COVID-19 dar și, mai pe larg, în chestiuni legate de sănătate, cum ar fi vaccinarea’’, a adăugat oficialul.

Apel către BOR din partea lui Daniel Funeriu

Fostul ministru al Educației spune că, din informațiile sale, poziția BOR – privind vaccinarea – a fost rațională, deși unii membri ai clerului ,,au vorbit prostii, în afara celor susținute oficial de BOR’’.

,Sugerez BOR, ca depozitar major de încredere în societate, să adopte o linie instituțională clară, inechivocă, referitoare la începerea noului an școlar, comunicând această linie cadrelor didactice. Nici BOR, nici societatea, nu merită să fie intoxicate șui decredibilizate de minți tulburi. Experiența mea de colaborare instituțională cu BOR a fost excelentă, am avut un partener rațional și atent. Așa trebuie să fie și acum. Mai ales acum. Speranța, încrederea, tămăduirea sufletelor și reziliența pot exista doar dacă facem totul să fim sănătoși. E o datorie creștinească să avem grijă de trupurile noastre’’, este mesajul publicat de Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

,,Trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă’’

Fostul ministru al Educației a intervenit, înainte de începerea noului an școlar, în polemica legată de orele de religie.

,,Începutul noului an școlar este un moment important: primele cuvinte auzite de copii despre pandemie le vor stabili reperele comportamentale. Cu toții trebuie să le dăm copiilor un mesaj unitar: COVID-19 nu este o glumă, situația este serioasă, iar respectarea regulilor nu este opțională’’, a transmis oficialul.

Apel către BOR:
În societate există discuții referitoare la atitudinea unor membri ai clerului în chestiuni legate de…

Publicată de Daniel P. Funeriu pe Joi, 3 septembrie 2020

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase