Bourene, să vedem cât ești de ȘMECHER! Judecat pentru ULTRAJ, Cristian Boureanu primește o veste bună: Iese de sub CONTROL JUDICIAR

Publicat: 03/12/2018, 15:31

„Revocă măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, prin încheierea de ședință pronunțată la data de 2.08.2017 de Judecătoria sector 1 București rămasă definitivă prin încheierea nr. 730/C/11.08.2017 a Tribunalului București. Definitivă”, au scris judecătorii în minuta deciziei.

Pe 29 noiembrie, fostul parlamentar a fost audiat în fața magistraților Curții de Apel București, unde procesul se află în faza de apel. Cristian Boureanu – condamnat pe o pedeapsă de doi ani și două luni de închisoare cu suspendare – s-a declarat nevinovat și a povestit în fața instanței momentele de dinainte și după conflictul cu polițistul rutier.

„Am întrebat de ce am fost opriți și de ce vin la mine și doi polițiști mi-au spus «Bourene, să vedem acum cât ești de șmecher». A urmat un schimb de replici, am întrebat de ce mă legitimează pe mine, și nu pe șofer, să îmi spună motivul opririi văzând ca vorbește anormal și că mă acuză de niște lucuri pe care nu le făcusem”, a precizat Cristian Boureanu.

Ulterior, acesta s-a legitimat în fața echipajului de Poliție, dar recunoaște că, în același timp, a folosit expresii jignitoare la adresa polițiștilor, ca urmare a faptului că a fost provocat, era în stare de ebrietate, iar agenții de poliție ar fi lovit-o pe iubita lui care se afla în autoturism și filma întreg evenimentul.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu în dosarul în care acesta este acuzat de ultraj. Judecătorii au achitat-o pe iubita lui Boureanu, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă. Judecătorii l-au mai obligat pe Cristian Boureanu să îi plătească lui Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-ar fi lovit în noaptea în care a avut loc incidentul, 7.000 de euro daune morale.

Boureanu, în luna iunie: Nu l-am atins pe polițist

Deși înregistrarea incidentului a fost văzută pe internet de toată țara și a fost condamnat la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pentru ultraj, fostul parlamentar Cristian Boureanu continuă să susțină că nu l-a atins pe polițistul respectiv.
„Respect decizia judecătoarei și apreciez că cineva a citit cu adevărat ce s-a întâmplat acolo și s-a uitat pe probele existente pentru că sunt probe care nu au ajuns la dosar. O singură concluzie vreau să trag. M-am legitimat și decizia de astăzi arată foarte clar că nu există acuzația că nu m-am legitimat. M-am legitimat conform legii, cu nume, prenume, data nașterii, cu document emis de Ministerul Transporturilor în România și cu adresa din buletin. NU L-AM ATINS PE POLIȚIST. Nu i-am rupt uniforma, eu am fost acuzat pentru că l-am degradat, i-am rupt epoleții și uniforma. Uniforma este întreagă și a fost întreagă tot timpul. Nici poveste că l-am imobilizat, i-am prins mâna la spate și i-am făcut fractură de mână. Am fost acuzat de asta pe perioada cât am fost în arest. Nu i-am prins degetul la ușă. Există filmarea publică, camerele MAI, ale administrației publice locale care arată foarte clar că ușile s-au închis o singură dată”, a declarat miercuri, Cristian Boureanu, la ieșirea de la instanță.

Solicitat să comenteze cum i se par daunele pe care trebuie să le plătească, fostul parlamentar apreciază că este vorba despre o chestiune uzuală.

Iubita lui Cristian Bourean, Laura Dincă, a fost achitată pentru mărturie mincinoasă.

„Am încredere în Dumnezeu. Știu ce s-a întâmplat. Pot să dorm pe o ureche. Cred că cea mai grea palmă este cea de la Dumnezeu. O palmă o iei de la un om, treci, asta este, dar cea mai grea este de la Dumnezeu. Trecem peste toate”, a declarat Laura Dincă.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 l-au condamnat miercuri, la doi ani și două luni de închisoare cu suspendare pe Cristian Boureanu, în dosarul în care este acuzat de ultraj și au achitat-o pe iubita acestuia, Laura Dincă, pentru mărturie mincinoasă.

Pe 9 iunie 2017, în jurul orelor 1:30, mașina în care se afla Cristian Boureanu a fost oprită în trafic, în zona Piața Charles de Gaulle din Sectorul 1 al Capitalei, de un echipaj de Poliție rutieră. Procurorii susțin în rechizitoriu că acesta „s-a manifestat violent, la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliție din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a amenințat pe acesta, i-a prins degetele mâinii drepte prin închiderea portierei autoturismului, i-a răsucit mâna stânga, i-a rupt cămașa uniformei de serviciu și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice care pot necesita un număr de 15-20 zile de îngrijiri medicale”.

Reprezentantul Ministerului Public a cerut la ultimul termen din dosarul lui Cristian Boureanu, aflat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, o pedeapsă orientată spre mediu pentru fostul deputat, adică doi ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru ultraj.

De asemenea, pentru iubita lui Boureanu, Laura Dincă, procurorul a cerut o pedeapsă cu suspendare, sub supraveghere doi ani, dar și 30 de zile de muncă în folosul comunității, pentru mărturie mincinoasă. În instanță, Andrei Ovidiu, polițistul pe care Cristian Boureanu l-a lovit în noaptea incidentului, a cerut 200.000 de euro daune morale.

Ionut Muresan
Ionuț Mureșan este reporter pe domeniul Justiție-Afaceri Interne din 2006 și a lucrat de atunci pentru publicațiile NewsIn, Gardianul, Puterea, Mediafax, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
ADEVĂRUL despre moartea lui Corduneanu! Lovitură năucitoare: Ajunsese să...
Vlad Pascu rămâne în arest! Decizia luată de Tribunalul Constanța
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Se schimbă REGULILE PENTRU ITP. Pentru cine devine obligatoriu la 6 luni
Schimbări radicale în viața lui Adrian Minune. Se pregătește de nunta fiicei sale
Văduva lui Costel Corduneanu, mesaj tulburător. Grațiela și-a strigat durerea pe internet: ”După atâția ani...
ADEVĂRUL despre uciderea Mirelei! Acum s-a aflat chinul la care a fost supusă
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
O nouă specie de furnică, numită după Lord Voldemort din seria Harry Potter