BRĂILA. Focar de coronavirus într-un campus unde locuiesc muncitori din Pakistan

BRĂILA. Focar de coronavirus într-un campus unde locuiesc muncitori din Pakistan
Focar de COVID-19 la Galați. Zeci de persoane au fost transportate la spital / Sursă FOTO: DANI AMARIEI / MEDIAFAX FOTO
Publicat: 02/06/2020, 15:38
Actualizat: 02/06/2020, 15:39

Opt muncitori din Pakistan, angajați ai unei firme de construcții din Galați care făcea lucrări în Brăila, s-au infectat cu noul virus şi au fost internaţi la Spitalul Judeţean din Brăila. În urma acestui caz, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brăila a decis să izoleze campusul, în care se mai află încă 93 de muncitori.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus din campusul aflat în localitatea brăileană Vădeni au fost confirmate luni, 1 iunie.

„Sunt opt muncitori, cazurile sunt confirmate. La Spitalul Judeţean din Brăila au fost făcute testele. Se face anchetă epidemiologică, iar 93 de persoane au fost izolate în campus. Muncitorii sunt angajaţii unei firme din Galaţi, campusul se află între oraşele Galaţi şi Brăila, pe teritoriul judeţului Brăila. Ei muncesc unde-i trimite firma. Această firmă are lucrări în mai multe judeţe”, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

Campusul este supravegheat în prezent de maşini de Poliţie şi Jandarmerie.

19.517 cazuri de persoane infectate cu virusul Covid-19 în România. 13.526 au fost declarate vindecate

Până astăzi, 2 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 19.517 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 13.526 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1279 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

119 cazuri noi în 24 de ore, 166 de bolnavi la ATI

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 119 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 166 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.333 de  persoane. Alte 90.103 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 448.813 de teste.

EXCLUSIV. Monica Pop, despre marele pericol de infectare din apă: „Au fost 10 mii de cazuri. Pericolul există”

Medicul Monica Pop, managerul Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București, a declarat pentru Gândulîn prezent nu s-a stabilit dacă noul coronavirus se poate lua din apă, mai ales că nu sunt studii în acest sens.

Medicul spune însă că marele pericol în apă este dat de o altă infecție, extrem de virală: conjunctivita.

Am intrat deja în sezonul de vară, iar gândul tuturor este la mare, sau la piscine ( închise în prezent).