Brașov: 28 de angajați ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital. UPDATE

Brașov: 28 de angajați ai unei fabrici de piese auto au ajuns la spital. UPDATE
Publicat: 26/09/2014, 11:10
Actualizat: 28/03/2019, 21:52

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, Ciprian Sfreja, a declarat că incidentul a fost anunțat la Serviciul de urgență 112 vineri, în jurul orei 7.00, când un număr de 28 de angajați ai fabricii de piese auto Autoliv din localitatea brașoveană Prejmer au început să aibă stări de amețeală, primele date indicând că ar putea fi vorba despre intoxicație cu monoxid de carbon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La fața locului, au fost trimise zece autosanitare ale Serviciului Județean de Ambulanță și șase echipaje SMURD, într-o primă fază fiind transportate la spital 24 de persoane, iar ulterior alte patru.

„Toți cei aproximativ 250 de angajați care se aflau la ora aceea în hala respectivă au fost evacuați, urmând ca activitatea în fabrică să fie reluată după ce echipele de cercetare ale cauzelor producerii incidentului vor stabili împrejurările în care a avut loc acesta. Toate persoanele care au fost duse la spital sunt conștiente și sunt în afara oricărui pericol, ele acuzănd stări de amețeală ușoară. Deocamdată, nu se cunosc cauzele care au dus la producerea acestui incident”, a declarat Sfreja.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brașov, angajații transportați la spital nu sunt în stare gravă.

La fața locului, sunt și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, în condițiile în care este vorba despre un accident colectiv de muncă.

Fabrica de componente auto Autoliv SRL produce sisteme de siguranță auto și este firma cu cei mai mulți angajați din județul Brașov, repesectiv 5.333 de angajați, și are o cifră de afaceri de peste 2,1 miliarde lei înregistrată în 2013, potrivit Institutului Național de Statistică Brașov.

Compania a fost înființată în 1997 la Brașov și și-a extins aria de desfășurare și în alte localități din țară precum Prejmer, Lugoj, Timișoara, Sfîntu Gheorghe și Reșița.

Compania cu capital suedez se află pe locul 12 în topul celor mai mari exportatori din țară și are în derulare un program de investiții în valoare de 25 milioane de euro pentru dezvoltarea fabricilor deținute în țară.

În fabricile din România, suedezii produc centuri de siguranță, chingă pentru centurile de siguranță, generatoare de gaz pentru airbag, module de airbag, dar și airbaguri și volane.

Autoliv România produce în principal pentru piețele externe, pentru clienți precum BMW, Volkswagen, Renault, Ford sau Daimler.

Plan roșu de urgență în cazul muncitorilor intoxicați la fabrica de componente auto din Prejmer

Ispectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov și Serviciul Județean de Ambulanță au instituit „planul roșu” în cazul intoxicațicaților de la fabrica Autoliv din locaitatea Prejmer, fiind cerut și ajutorul colegilor din Covasna, la ora transmiterii acestei știri acțiunea fiind încheiată.

Potrivit managerului Ambulanței Brașov, Liviu Stelea, având în vedere amploarea evenimentului, fiind implicate mai mult de 20 de persoane, s-a instituit planul roșu de urgență în acesz caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„S-a pus în acțiune planul roșu de urgență, sub coordonarea ISU Brașov. S-a intervenit cu ambulanțe de la Serviciul Județean de Urgență și cu echipaje SMURD, iar la un moment dat s-a cerut ajutor din județul Covasna”, a declarat Liviu Stelea pentru corespondentul MEDIAFAX.

La ora actuală, acțiunea s-a finalizat, iar cei 28 de muncitori care au acuzat stări de amețeală și vomă sunt în afara oricărui pericol.

„Au fost peste 20 de persoane care au suferit aproape concomitent stări de amețeală, greață și senzație de amețeală. După oxigenare, pacienții și-au revenit. Au fost apoi transportați la Unitatea de Primiri Urgențe pentru investigații”, a mai spus managerul Ambulanței Brașov.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto