Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri. Elevii vor învăța online, iar restaurantele se închid la interior

Redactor:
Dragos Tanase
Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri. Elevii vor învăța online, iar restaurantele se închid la interior
Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri

Orașul Brașov intră în scenariul roșu, de miercuri, 28 octombrie, după ce rata infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a depășit pragul de trei persoane la o mie de locuitori. Astfel, cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele (la interior), cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se vor închide.

În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat, marți, decizia privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile, în municipiul Brașov și comuna Hărman, informează Mediafax.

În cele două localități vor fi instituite restricții în următoarele 14 zile. Astfel, se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar, iar activitate cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor va fi interzisă.

Totodată, se va suspenda activitatea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, a cluburilor și a discotecilor. În plus, vor fi închise târgurile și oboarele.

Municipiul Oradea și alte șapte localități din județul Bihor intră în scenariul roșu, după ce s-a înregistrat o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mia de locuitori

Municipiul Oradea și alte șapte localități din județul Bihor intră în scenariul roșu, începând de marți, după ce s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Așadar școlile, restaurantele și jocurile de noroc sunt doar câteva dintre clădirile care se închid pentru 14 zile în Oradea, Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidișelu de Sus, Sânmartin, Căbești și Bratca, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor.

„CJSU a aprobat în cadrul ședinței săptămânale de pe 26 octombrie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar de la nivelul județului Bihor, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment. Începând de pe 27 octombrie, Oradea intră în scenariul roșu, alături de încă 7 localități din județul Bihor. Impactul deciziei de a trece la cursuri online în învățământul preuniversitar este redus de faptul că preșcolarii și elevii din ciclul primar sunt în vacanță timp de o săptămână, interval după care situația va fi reanalizată”, se arată pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Bihor.

Alte 514 şcoli din România au trecut în scenariul roşu

Alte 514 de unităţi de învăţământ din ţară au intrat în scenariul roşu, de vineri până luni. Cursurile se desfăşoară exclusiv online în 3.014 unităţi de învăţământ.

Conform datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, luni, 9.748 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, respectiv participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

4.894 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

VIDEO | Ultima filmare cu Diego Maradona în viaţă: ”Este sfâşietoare” Un vecin a surprins...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
FOTO. Gabriela, postări incendiare pe tik-tok! Iubita protejatului lui Gigi Becali face furori pe net
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Locul din România unde coșurile sunt interzise în supermarket. Motivul e incredibil
Surse NYT: Israelul a comis asasinatul din Iran / Criza poate complica eforturile Administraţiei Joe...
Imagini cu sicriul deschis al lui Maradona stârnesc revoltă. Angajații de la pompe funebre s-au...
Doliu uriaş în showbiz! A murit, iar el e devastat: 'Din păcate, a decedat! A...
Ce a spus Diego Maradona înainte de a muri. Au fost ultimele cuvinte
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
ȘOCANT! Ce probleme are Silviu Biriș din cauza divorțului. Este halucinant...
Când va lua sfârșit pandemia? ”Mama” Polidinului a dat un RĂSPUNS ȘOCANT. Doar așa putem...
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Oana Zăvoranu aruncă săgeți otrăvitoare către Raluca Tănase! Bruneta este de neoprit: ”Înoată în pantofi”
Inchide