Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri. Elevii vor învăța online, iar restaurantele se închid la interior

Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri. Elevii vor învăța online, iar restaurantele se închid la interior
Brașovul intră în scenariul roșu, de miercuri
Publicat: 27/10/2020, 19:00
Actualizat: 27/10/2020, 21:59

Orașul Brașov intră în scenariul roșu, de miercuri, 28 octombrie, după ce rata infectărilor cu virusul SARS CoV-2 a depășit pragul de trei persoane la o mie de locuitori. Astfel, cursurile școlare se vor face doar online, iar restaurantele (la interior), cafenelele, cinematografele, teatrele și cazinourile se vor închide.

În acest sens, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat, marți, decizia privind constatarea depășirii incidenței cumulate de 3/1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-COV-2 în ultimele 14 zile, în municipiul Brașov și comuna Hărman, informează Mediafax.

În cele două localități vor fi instituite restricții în următoarele 14 zile. Astfel, se suspendă activităţile didactice care presupun prezenţa „faţă în faţă” în unităţile de învăţământ preuniversitar, iar activitate cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor, cafenelelor, barurilor în interiorul clădirilor va fi interzisă.

Totodată, se va suspenda activitatea cinematografelor, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, a cluburilor și a discotecilor. În plus, vor fi închise târgurile și oboarele.

Municipiul Oradea și alte șapte localități din județul Bihor intră în scenariul roșu, după ce s-a înregistrat o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la mia de locuitori

Municipiul Oradea și alte șapte localități din județul Bihor intră în scenariul roșu, începând de marți, după ce s-a depășit rata de infectare de 3 la mia de locuitori.

Așadar școlile, restaurantele și jocurile de noroc sunt doar câteva dintre clădirile care se închid pentru 14 zile în Oradea, Sântandrei, Toboliu, Sânnicolau Român, Hidișelu de Sus, Sânmartin, Căbești și Bratca, potrivit deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bihor.

„CJSU a aprobat în cadrul ședinței săptămânale de pe 26 octombrie, scenariile de funcționare a unităților din învățământul preuniversitar de la nivelul județului Bihor, precum și lista localităților în care se impun limitări în domeniile HoReCa, cultural și de divertisment. Începând de pe 27 octombrie, Oradea intră în scenariul roșu, alături de încă 7 localități din județul Bihor. Impactul deciziei de a trece la cursuri online în învățământul preuniversitar este redus de faptul că preșcolarii și elevii din ciclul primar sunt în vacanță timp de o săptămână, interval după care situația va fi reanalizată”, se arată pe pagina de Facebook a Instituției Prefectului Bihor.

Alte 514 şcoli din România au trecut în scenariul roşu

Alte 514 de unităţi de învăţământ din ţară au intrat în scenariul roşu, de vineri până luni. Cursurile se desfăşoară exclusiv online în 3.014 unităţi de învăţământ.

Conform datelor Ministerului Educaţiei şi Cercetării, luni, 9.748 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 1, respectiv participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

4.894 de unităţi de învăţământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață