BUCUREȘTI. Un bărbat s-a aruncat în râul Dâmboviţa / A fost scos din apă în stop cardiorespirator

Redactor:
Gândul
BUCUREȘTI. Un bărbat s-a aruncat în râul Dâmboviţa / A fost scos din apă în stop cardiorespirator
Medicii încearcă să-i salveze viața unui bărbat care s-a aruncat în râul Dâmboviţa, vineri după-amiază

Un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 50 de ani, s-a aruncat – vineri după-amiază – în râul Dâmboviţa, în zona Eroilor. Scafandrii SMURD au reuşit să-l scoată din apă în viață, dar în stare gravă, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov (ISUBIF).

Echipajul medical sosit la fața locului a început imediat manevrele de resuscitare, victima fiind în stop cardiorespirator. Din fericire, bărbatul a răspuns manevrelor medicilor și a fost transportat la Spitalul Universitar.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele exacte ale acestui incident, dacă a fost vorba de o tentativă de sinucidere sau un accident nefericit, deși martorii susțin că acesta s-ar fi aruncat în apă.

Anul trecut, un bărbat care a căzut în râul Dâmbovița a fost salvat de un paramedic

Un bărbat de aproximativ 45 de ani a căzut, anul trecut, în luna aprilie, tot în râul Dâmbovița, la stăvilarul Ciurel, el fiind scos de un paramedic SMURD care a sărit în apă după el, până ce au ajuns scafandri.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov au anunțat, atunci, că un bărbat de aproximativ 45 de ani a căzut în râul Dâmbovița, la stăvilarul Ciurel, la fața locului fiind trimise două echipaje SMURD și un echipaj de scafandri.

Pentru că bărbatul era departe de mal și nu putea ieși din apă, iar scafandrii nu ajunseseră, un paramedic SMURD a sărit în apă și l-a scos pe acesta la mal, ajutat de alți membri ai echipajului.

Un tânăr de 25 de ani, care a intrat în râul Dâmbovița să salveze un minor, a murit

Un tânăr de 25 de ani care a intrat, în dimineața zilei de 19 iunie 2019, în râul Dâmbovița pentru a salva un minor de 16 ani și-a pierdut viața, informează ISU București-Ilfov.

Până la sosirea echipajelor, minorul a reușit să iasă din apă, însă în urma căutărilor, tânărul a fost găsit mort.

Scafandrii ISU București-Ilfov au interveni, atunci, în jurul orei 06:00, pentru a salva doi tineri care au intrat în râul Dâmbovița, în zona căminelor studentești din Regie.

Potrivit ISU, cel care a intrat primul în apă este un minor de 16 ani, care a reușit să se salveze până la sosirea echipajelor. Acesta a fost preluat de SMURD și transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Inchide