Bucureștiul vechi revine la viață: Plimbări cu tramvaie de epocă, de Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei – FOTO

Bucureștiul vechi revine la viață: Plimbări cu tramvaie de epocă, de Sf. Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Capitalei – FOTO
Bucureștenii sunt invitați la o plimbare cu trei tramvaie de epocă, duminică, în ziua Sfântului Mare Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir și a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor. Personaje îmbrăcate în costume de epocă vor interacționa cu pasagerii.

Potrivit unui comunicat transmis de Societatea de Transport București STB SA, „Parada Tramvaielor de Epocă” se va desfășura duminică, în ziua sărbătorilor Sfântului Mare Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir și a Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor.

Vehiculele vor străbate centrul Capitalei și vor fi însoțite de personaje îmbrăcate în costume de epocă, personaje care vor interacționa cu publicul călător.

Astfel, trei tramvaie vor circula pe traseul Depoul Piața Victoriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, Șos. Ștefan cel Mare, Obor, Calea Moșilor, Piața Sfântul Gheorghe și retur, în intervalul orar 11.00 – 13.00.

Vehiculele care participă la paradă sunt tramvaie modificate în cadrul Uzinei de Reparații a STB SA. Din convoi va face parte tramvaiul tip V056, fabricat în anul 1956 prin modernizarea tramvaiului Doyle-Thompson. Acesta a circulat în București până în anul 1981.

Un alt tramvai din cadrul paradei, tip EP/V3A, a fost produs în anul 1976, prin modernizarea tot în cadrul Uzinei de Reparații, a tramvaiului Electroputere Craiova (fabricat în 1955). Acesta a circulat în București până în anul 2002.

Cel de-al treilea tramvai va fi Rathgerber tip 3.16, fabricat în perioada 1966-1969, intrat în inventarul STB (fostă RATB) în anul 1999. A circulat în București până în anul 2002, după care a fost transformat în vagon tip cofetărie, în cadrul Uzinei de Reparații a STB.

Foto: Societatea de Transport București / Facebook

 

Inchide