Bugetul Ministerului Economiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare

Bugetul Ministerului Economiei, avizat favorabil de comisiile parlamentare
Publicat: 11/12/2015, 11:24

Bugetul instituției a primit votul parlamentarilor din comisiile pentru politică economică și cea pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, respectiv comisia economică și cea pentru dezvoltare regională din Senat.

Ministrul Economiei, Costin Borc, a participat la audieri și a prezentat bugetul, afirmând despre una dintre cele mai mari companii din portofoliul Economiei, Oltchim Râmnicu Vâlcea, că înregistrează rezultate operaționale pozitive, astfel că nu se află într-o situație catastrofală.

„Oltchim face parte din preocupările mele principale. Problemele Oltchim sunt complexe și se află și în atenția Comisiei Europene. Dorința noastră fermă este ca, împreună cu administratorii, să găsim acele soluții care să ducă la ieșirea din situația actuală”, a spus Borc.

Oltchim a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierdere din activitatea curentă de 15,76 milioane de lei (3,55 milioane de euro), de zece ori mai mică față de cea de 159,2 milioane de lei din perioada similară a anului trecut, în contextul creșterii cifrei de afaceri cu 31%. Compania se află în insolvență din ianuarie 2013, iar planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru minim 307 milioane euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase