Bujor-Bogdan Teodoriu a murit

Bujor-Bogdan Teodoriu a murit
Fostul consilier prezidențial Bujor-Bogdan Teodoriu a murit luni, la vârsta de 61 de ani, în urma unui stop cardiac. Fost parlamentar, economistul era, din septembrie 2012, membru al plenului Consiliului Concurenței pentru un mandat de 5 ani.

Economistul Bujor-Bogdan Teodoriu a fost, mult timp, unul dintre apropiații președintelui Traian Băsescu, făcând parte din așa-numita „gardă veche” a PD. Cu susținerea acestui partid, a fost ales deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996 și numit secretar de stat și ministru.

De pe 1 septembrie 2012, Bogdan Teodoriu este membru al plenului Consiliului Concurenței, ca urmare a unui decret semnat pe 13 iulie de președintele interimar, Crin Antonescu, pentru un mandat de 5 ani.

Anterior a fost consilier prezidențial la Departamentul de Politici Economice și Sociale, din 2007, consilier de stat în Administrația Prezidențială din februarie 2005, dar și ministru al Cercetării și Tehnologiei (1996-1998).

Între 2001 și 2005,  a fost președinte al Fundației Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea și elaborarea unor versiuni preliminare și supervizarea/implementarea unor proiecte finanțate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM și dezvoltarea locală și regională, Cercetare-Dezvoltare și Inovare, Transfer transnațional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informațională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producție, comerț, domeniul bancar -, protecția consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă și incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, între mai 1998 și ianuarie 2000, funcție la care a renunțat prin demisie și, anterior, între decembrie 1996 și februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării și Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost inițiatorul Legii concurenței, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, șef al Departamentului de Reformă și Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii românești de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 – martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru și consilier al CFSN, ulterior CPUN.

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcția de cercetător științific și apoi șef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din București, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcția de administrator de proces la compania ElectroTimiș din Timișoara.El a urmat cursurile Facultății de Planificare și Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută și o calificare ca „actor/regizor” din partea Școlii Populare de Artă București.

Tags:
Patru dintr-o lovitură. Becali scrie ISTORIE în Liga I. FCSB a dat marele tun şi...
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
FOTO. Anna Lesko, fără lenjerie intimă pe sub rochie! Cum a apărut blonda pe stradă
A fost nevasta nr. 4! Ce s-a ales de cea mai sexy soție a lui...
Calendar ortodox 2 octombrie 2020. Sărbătorim un sfânt care înlătură vrăjile
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
Lovitură cruntă pentru Mihai Gâdea! Emisiunea lui ... Nimeni nu se aștepta la ASTA
Primarul sectorului 4 a anunţat că va depune plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor împotriva...
Biroul Electoral Sector 1 intervine în scandalul imaginilor: Persoana din imagini, personal tehnic auxiliar
EXCLUSIV. Bianca Drăgușanu, desfigurată de Alex Bodi! Vedeta a fost ruptă cu bătaia de iubitul...
Aroganțe de vedetă! Ce a făcut fiica Biancăi Drăgușanu într-un restaurant de fițe din Capitală?...
Un RUS a dus la extrem un EXPERIMENT cu Coca-Cola. Urmarea a fost de-a dreptul...
ULTIMA ORĂ! Alegerile au fost anulate ... Oamenii vor fi chemați din nou la vot
Dezastru pentru Mihai Gâdea. Antena 3, sancționată dur din cauza lui Nicușor Dan: „Terorism mediatic!”
Ultimă oră! S-au ANULAT alegerile, la urne din nou pe 11 octombrie
Alegerile se anulează în acest oraş! Decizia luată de BEC
Masca miroase urât? Vezi 10 posibile cauze și soluțiile!
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Cine este românul care vrea să investească aproape 3 miliarde de euro într-un proiect gigant...
Inchide