Bujor-Bogdan Teodoriu a murit

Bujor-Bogdan Teodoriu a murit
Publicat: 11/11/2014, 13:37
Actualizat: 19/03/2015, 05:25

Economistul Bujor-Bogdan Teodoriu a fost, mult timp, unul dintre apropiații președintelui Traian Băsescu, făcând parte din așa-numita „gardă veche” a PD. Cu susținerea acestui partid, a fost ales deputat de Sibiu în legislatura 1992-1996 și numit secretar de stat și ministru.

De pe 1 septembrie 2012, Bogdan Teodoriu este membru al plenului Consiliului Concurenței, ca urmare a unui decret semnat pe 13 iulie de președintele interimar, Crin Antonescu, pentru un mandat de 5 ani.

Anterior a fost consilier prezidențial la Departamentul de Politici Economice și Sociale, din 2007, consilier de stat în Administrația Prezidențială din februarie 2005, dar și ministru al Cercetării și Tehnologiei (1996-1998).

Între 2001 și 2005, a fost președinte al Fundației Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (CRIMM), în această calitate fiind responsabil de conceperea și elaborarea unor versiuni preliminare și supervizarea/implementarea unor proiecte finanțate mai ales din fonduri europene în domenii specifice de politică legate de dezvoltarea IMM-urilor (IMM și dezvoltarea locală și regională, Cercetare-Dezvoltare și Inovare, Transfer transnațional de tehnologie, Strategia regională de inovare, Previziune tehnologică, societate informațională, biotehnologii, politici sectoriale – agricultură, producție, comerț, domeniul bancar -, protecția consumatorului, mediu, crearea de locuri de muncă și incluziune socială, dialog social).

Bujor Teodoriu a fost secretar de stat la Ministerul Finanțelor Publice, între mai 1998 și ianuarie 2000, funcție la care a renunțat prin demisie și, anterior, între decembrie 1996 și februarie 1998 a ocupat postul de ministru al Cercetării și Tehnologiei

Din octombrie 1992 până în noiembrie 1996, el a fost deputat, vicepreședinte al Comisiei pentru Economie. În această calitate, el a fost inițiatorul Legii concurenței, alături de Guvern.

În perioada martie 1991- octombrie 1992, Bujor Teodoriu a fost secretar de stat, șef al Departamentului de Reformă și Integrare, raportând direct primului-ministru, elaborând versiuni preliminare ale primei strategii românești de dezvoltare a sectorului IMM-urilor, care a devenit baza pentru prima alocare de fonduri Phare pentru Programul de dezvoltare a sectorului IMM-urilor în România, în valoare de 10 milioane de euro, conform CV-ului său.

De asemenea, el a avut un alt mandat de deputat în perioada mai 1990 – martie 1992, iar din ianuarie 1990 până în mai 1990 a fost membru și consilier al CFSN, ulterior CPUN.

Din aprilie 1983 până în ianuarie 1990, Bujor Teodoriu a ocupat funcția de cercetător științific și apoi șef de sector în Institutul pentru Economie Industrială din București, iar din noiembrie 1979 a fost analist de sistem în Ministerul Apărării.

Pentru un an, începând din noiembrie 1978, Teodoriu a ocupat funcția de administrator de proces la compania ElectroTimiș din Timișoara.El a urmat cursurile Facultății de Planificare și Cibernetică Economică din cadrul ASE, dar, în CV-ul său este trecută și o calificare ca „actor/regizor” din partea Școlii Populare de Artă București.

Tags:
BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Au BUBUIT CAZURILE de COVID la CONSTANȚA: INCIDENȚA a DEPĂȘIT PRAGUL de 10 la mie
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
ADIO LOC DE MUNCĂ pentru că REFUZĂ VACCINAREA! Îi dă AFARĂ PE TOȚI deja
România se zguduie din temelii! Cîțu nu mai dă nicio șansă românilor. E crunt ce...
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...