Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA”

Redactor:
Loredana Ficiu
Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA”
Sofia Chițoran, bunica de 83 de ani, angajată ca femeie de serviciu la grădinița din localitatea Leurda, județul Gorj, a fost concediată, luni, de reprezentanții Inspectoratului Școlar, care au constatat că vârsta femeii este înaintată. „Am crezut că este o păcăleală", a spus viceprimarul din Motru.

Bunica Sofia, care a impresionat prin faptul că, la 83 de ani, lucrează ca femeie de serviciu la Grădinița cu Program Normal Leurda, din orașul Motru, a fost concediată de reprezentanții ISJ Gorj. Aceasta avea un contract de două ore pe zi.

„Am vorbit cu doamna inspector general, dumneaei știa de situație, săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiții legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiții normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Instituția are o nouă conducere de câteva zile și, astfel, actualul inspector școlar general nu poate să răspundă pentru o situație acceptată în trecut.

Sofia Chițoran a fost, până luni, cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj. De 40 de ani, aceasta își începea programul, în fiecare dimineață, înainte de ora 07.00, iar prima grijă era ca preșcolarii să aibă căldură în clasă.

„Copilul dânsei m-a sunat și mi-a zis că o să meargă la Casa de Pensii să vadă ce poate să mai primească la pensie și ulterior mi-a spus că i-au pus un leu sau doi, așteaptă decizia acasă. Am vorbit și cu copiii, le-am spus că nu mai vine bunica Sofia și mi-au spus că le pare rău, chiar erau atașați de doamna. Venea și copiii stăteau cu ea. Doamna îi iubea foarte mult. Astăzi am făcut eu curat, mâine o să fac, am mers la domnul primar să fac o solicitare să se deblocheze postul”, a declarat, pentru Mediafax, educatoarea Marcela Udrea.

În tinerețe, Sofia Chițoran a muls vacile la CAP-ul din localitate și primește o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădinițp, femeia mai primea 400 de lei, spune fiul bunicii Sofia, Eugen Chițoran.

„A fost concediată și chiar nici la pensie nu i se pune nimic. Motivul ar fi fost vârsta înaintată. Lucra de 40 de ani la grădiniță. Ei îi prindeau bine cei 400 de lei, era un plus la cei șase de la CAP. A lucrat 40 de ani, din 1979 până acum, mai lua și ea 400 de lei. A doua zi a fost concediată, că trebuie să o dea afară, că asta e, că are vârsta înaintată. A muncit 40 de ani degeaba”, a declarat Eugen Chițoran , fiul bătrânei Sofia.

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, a declarat, la rândul său, că atunci când a aflat că bunica Sofia a fost concediată s-a gândit că e vorba de o păcăleală.

„Sunt total dezamăgit. Este un gest regretabil, nu mă gândeam că se poate ajunge de la un lucru atât de frumos, din care s-a dorit să se scoată în evidență faptul că această persoană muncește cu mult drag pentru acești copii, chiar dacă indemnizația este de 400 și ceva de lei. Dar văd că s-a găsit acum, dintr-odată, să se respecte întocmai legea și în loc să fie apreciată de către cei în cauză, au găsit soluția să o dea afară pe femeie, de a-i încheia contractual de muncă, lucru regretabil, n-am dorit așa ceva nici măcar o secundă. (…) Este regretabil. Am crezut că este o păcăleală când am auzit, dar văd că nu este o păcăleală de 1 aprilie, este adevărat. Să înțeleg că din presă și-au cunoscut personalul din instituții? N-au știut ce personal lucrează? Nu se poate așa ceva. Nu este moral ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, corespondentului Mediafax, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Acesta consideră că deși poate fi o problemă legală faptul că bunica Sofia lucra la 83 de ani, ar fi fost indicat să îi fie încetat contractul când începea vacanță, într-un cadru festiv.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
FOTO. Anca Țurcașiu, apariții fără inhibiții! Imaginile cu ea la mare, la 50 de ani
GRAVIDA? „Aproape că am căzut din picioare” Anca Serea, declarațiile momentului! E vorba de SARCINA...
Stelistul Chitoșcă și rapidistul Ciuculescu s-au luat la bătaie! Scandal monstru la Survivor România! Imagini...
Pericolul major care amenință planeta. Acum e oficial, aplicațiile de tip Waze ar putea deveni...
VIDEO Atenţie, cade! Momentul în care un balcon ticsit de invitaţi se prăbuşeşte pe stânci,...
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Job-ul pentru care poți fi plătit cu 22.000 de euro pe lună și nu necesită...
Loredana Groza, prinsă de paparazzi BEATĂ MANGĂ. Ce alte vedete din România s-au luat la...
Au furat TUNUL direct de pe fundul mării! „Au crezut că ar fi o piesă...
Alimentul care a fost numit după Benone Sinulescu. Se vinde ca pâinea caldă în România
Horoscopul banilor 17-23 mai 2021. Zodia care dă lovitura, va fi săptămâna perfectă
După primul satelit și primul om în spațiu, rușii mai dau o lovitură. E uluitor...
Flavia Groșan, medicul care tratează bolnavi de COVID-19 după scheme de tratament proprii, face un...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Povestea antreprenoarei care a creat împreună cu soţul său un adevărat imperiu în România. Totul...
Inchide