Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA”

Bunica Sofia de 83 de ani, care lucra la o grădiniță, a fost CONCEDIATĂ. Fiul bătrânei: „A muncit 40 de ani DEGEABA
Publicat: 01/04/2019, 15:30

Bunica Sofia, care a impresionat prin faptul că, la 83 de ani, lucrează ca femeie de serviciu la Grădinița cu Program Normal Leurda, din orașul Motru, a fost concediată de reprezentanții ISJ Gorj. Aceasta avea un contract de două ore pe zi.

„Am vorbit cu doamna inspector general, dumneaei știa de situație, săptămâna trecută a fost închis contractul de muncă pe care îl avea doamna, în condiții legale. Dată fiind vârsta înaintată, nu mai putea fi păstrată pe acest post. I s-a închis cartea de muncă, în condiții normale, ca atunci când te pensionezi”, a declarat, corespondentului Mediafax, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Instituția are o nouă conducere de câteva zile și, astfel, actualul inspector școlar general nu poate să răspundă pentru o situație acceptată în trecut.

Sofia Chițoran a fost, până luni, cea mai bătrână angajată a ISJ Gorj. De 40 de ani, aceasta își începea programul, în fiecare dimineață, înainte de ora 07.00, iar prima grijă era ca preșcolarii să aibă căldură în clasă.

„Copilul dânsei m-a sunat și mi-a zis că o să meargă la Casa de Pensii să vadă ce poate să mai primească la pensie și ulterior mi-a spus că i-au pus un leu sau doi, așteaptă decizia acasă. Am vorbit și cu copiii, le-am spus că nu mai vine bunica Sofia și mi-au spus că le pare rău, chiar erau atașați de doamna. Venea și copiii stăteau cu ea. Doamna îi iubea foarte mult. Astăzi am făcut eu curat, mâine o să fac, am mers la domnul primar să fac o solicitare să se deblocheze postul”, a declarat, pentru Mediafax, educatoarea Marcela Udrea.

În tinerețe, Sofia Chițoran a muls vacile la CAP-ul din localitate și primește o pensie de aproximativ 600 de lei. Pentru munca de la grădinițp, femeia mai primea 400 de lei, spune fiul bunicii Sofia, Eugen Chițoran.

„A fost concediată și chiar nici la pensie nu i se pune nimic. Motivul ar fi fost vârsta înaintată. Lucra de 40 de ani la grădiniță. Ei îi prindeau bine cei 400 de lei, era un plus la cei șase de la CAP. A lucrat 40 de ani, din 1979 până acum, mai lua și ea 400 de lei. A doua zi a fost concediată, că trebuie să o dea afară, că asta e, că are vârsta înaintată. A muncit 40 de ani degeaba”, a declarat Eugen Chițoran , fiul bătrânei Sofia.

Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru, a declarat, la rândul său, că atunci când a aflat că bunica Sofia a fost concediată s-a gândit că e vorba de o păcăleală.

„Sunt total dezamăgit. Este un gest regretabil, nu mă gândeam că se poate ajunge de la un lucru atât de frumos, din care s-a dorit să se scoată în evidență faptul că această persoană muncește cu mult drag pentru acești copii, chiar dacă indemnizația este de 400 și ceva de lei. Dar văd că s-a găsit acum, dintr-odată, să se respecte întocmai legea și în loc să fie apreciată de către cei în cauză, au găsit soluția să o dea afară pe femeie, de a-i încheia contractual de muncă, lucru regretabil, n-am dorit așa ceva nici măcar o secundă. (…) Este regretabil. Am crezut că este o păcăleală când am auzit, dar văd că nu este o păcăleală de 1 aprilie, este adevărat. Să înțeleg că din presă și-au cunoscut personalul din instituții? N-au știut ce personal lucrează? Nu se poate așa ceva. Nu este moral ceea ce s-a întâmplat”, a declarat, corespondentului Mediafax, Cosmin Morega, viceprimarul municipiului Motru.

Acesta consideră că deși poate fi o problemă legală faptul că bunica Sofia lucra la 83 de ani, ar fi fost indicat să îi fie încetat contractul când începea vacanță, într-un cadru festiv.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?