Bustul lui Ștefan cel Mare din Tecuci a dispărut. Lucrarea avea 1,5 tone

Bustul lui Ștefan cel Mare din Tecuci a dispărut. Lucrarea avea 1,5 tone
Bustul lui Ștefan cel Mare din Tecuci a dispărut / Sursă Foto: Ziarul Tecucean
Publicat: 31/01/2022, 17:54

Bustul lui Ștefan cel Mare din Tecuci, o lucrare realizată în 2004, care a costat la acea vreme 900 de milioane de lei, a dispărut.

Comunitatea a încercat să-i găsească un loc în municipiu dar nu au reușit. Bustul a fost abandonat mai întâi într-un garaj al Primăriei, după care a fost transportat la Depozitul de la Unitatea Militară, relatază Ziarul Tecucean.

„Ce s-ar întâmpla dacă ar afla Ștefan cel Mare că bustul lui, făcut acum 18 ani, stă într-un garaj de atâta vreme? E vorba de trei tone de bronz care a costat un miliard de lei în 2004. Este o investiție foarte mare“, a declarat profesorul Vasile Ghica într-o intervenție avută în Consiliul local Tecuci.

Pe 28 ianuarie, funcționari ai Primăriei Tecuci s-au deplasat la Depozitul de la Unitatea Militară pentru a constata starea bustului. Se avea în vedere scoaterea acestuia din anonimat și efectuarea demersurilor necesare pentru amplasarea bustului într-un loc care va fi identificat pe raza Municipiului Tecuci.

Funcționarii din Tecuci au fost uimiți atunci când au constatat că lucrarea artistului Dan Mateescu, bustul lui Ștefan cel Mare, care a costat 900 milioane de lei în 2004, nu mai există. O tonă și jumătate de bronz, transformată în operă de artă, a cărei valoare s-a triplat în ultimii 18 ani, au dispărut fără ca nimeni să știe unde.