Cadoul adus de ambasadorul Rusiei tinerei lovite de un diplomat rus pe trecerea de pietoni

Cadoul adus de ambasadorul Rusiei tinerei lovite de un diplomat rus pe trecerea de pietoni

Ambasadorul Rusiei la București, Oleg Malghinov, a vizitat-o, miercuri, la spital, pe tânăra accidentată de un diplomat rus pe o trecere de pietoni în Capitală, ducându-i flori și un ursuleț de pluș pe care fata l-a strâns în brațe, deși nu știa cu cine stă de vorbă, potrivit ambasadorului.

Malghinov s-a deplasat, miercuri, la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, pentru a o vizita pe studenta de 19 ani care a fost accidentată pe o trecere de pietoni de o mașină a ambasadei.

La ieșirea din spital, ambasadorul le-a declarat jurnaliștilor că, deși fata nu știa cu cine stă de vorbă, s-a bucurat de ursulețul primit și l-a strâns în brațe.

Totodată, ambasadorul i-a rugat pe medici să îi transmită periodic informări în legătură cu evoluția stării de sănătate a pacientei.

Malghinov a precizat că o va ajuta pe tânără, dar și pe familia ei, cu tot ce va fi nevoie, inclusiv financiar.

Directorul medical al spitalului, Mircea Gorgan, a declarat, la rândul său, că starea de sănătate a studentei este ușor ameliorată, dar ar putea rămâne cu sechele de vorbire și memorie și cu dureri de cap.

Gorgan a mai precizat că fata este confuză și nu își amintește nimic despre accident. De săptămâna viitoare, ea ar putea începe procesul de recuperare, a mai spus medicul.

Reprezentanții spitalului au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că tânăra este în continuare în comă, însă starea ei este în ușoară ameliorare. „Este într-o comă ceva mai superficială. Respiră cu mască de oxigen, rămâne sub tratament și supraveghere continuă”, au spus reprezentanții spitalului.

Un secretar din Ambasada Rusiei, aflat la volan într-o mașină a instituției, a accidentat-o, pe 21 octombrie, pe studenta de 19 ani, pe o trecere de pietoni, la Bulevardului Camil Ressu cu Strada Ilioara.

În urma impactului, tânăra a fost rănită grav, fiind internată la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar-Arseni.

La momentul accidentului, șoferul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum și prelevarea de probe biologice, invocând imunitatea diplomatică de care beneficiază.

Procurorii au trimis la Judecătoria Sectorului 3 dosarul diplomatului rus care, în 21 octombrie, a accidentat-o grav pe studentă pe o trecere de pietoni din Capitală, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca bărbatul să poată fi judecat în Rusia.

Polițiștii Brigăzii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului Sectorului 3, care l-au trimis la rândul lor la Judecătoria Sectorului 3, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca bărbatul să poată fi judecat în Rusia pentru vătămare corporală din culpă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Ministerul român de Externe analizează posibilitatea de a solicita ridicarea imunității diplomatului rus care a accidentat o tânără în București, ambasadorul rus urmând să fie convocat la minister, a declarat ministrul de resort, Titus Corlățean.

„Transmitem așteptarea ca legea să își spună cuvântul și responsabilitatea în fața unei curți de justiție să se materializeze. Suntem într-un proces de reflecție internă, care nu e simplu în raport de practica internațională în materie de privilegii și imunități, cu privire la poziționarea noastră față de posibilitatea solicitării ridicării imunității diplomatului respectiv”, a spus Corlățean.

El a arătat că, din informațiile părții române, diplomatul rus s-ar fi sustras de la proba cu etilotestul după accident și a apreciat că acesta ar fi trebuit totuși să accepte testul, pentru a înlătura orice dubiu, chiar dacă are dreptul de a se prevala de imunitate în astfel de cazuri.

Ministrul a mai arătat că este necesară o discuție cât mai curând cu ambasadorul Federației Ruse la București, chiar dacă între minister și ambasadă a existat o corespondență pe această temă.

Premierul Ponta a declarat anterior că ministrul de Externe, Titus Corlățean, trebuie să ia toate măsurile permise de convențiile internaționale pentru ca persoana vinovată să plătească, dacă accidentul în care o tânără a fost lovită de un autoturism al Ambasadei Federației Ruse constituie o infracțiune.

Potrivit unor surse din Poliție, în 2008, intersecția Bulevardului Camil Ressu cu Strada Ilioara a fost declarat „punct negru”, adică zonă de risc rutier ridicat, și s-a făcut, în acest sens, o sesizare către Administrația Străzilor din cadrul municipalității.

În 2009, în intersecția respectivă s-au făcut îmbunătățiri și s-a pus marcaj bicolor cu vopsea termoplastică și benzi rezonatoare. Chiar și în aceste condiții, anul acesta, în luna mai, acolo a mai avut loc un accident grav, în urma căruia, o tânără de 23 de ani a murit.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Se verifică BANII românilor. Statul te OBLIGĂ să anunți. Ai termen legal până pe 25...
Vopsirea ouălor de Paște. Patru tehnici simple, dar de efect
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Meteorologii anunță că vremea va fi schimbătoare în luna mai