Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend pentru evenimentul „La pas pe Calea Victoriei”

Calea Victoriei redevine pietonală în acest weekend pentru evenimentul „La pas pe Calea Victoriei
Publicat: 02/06/2018, 12:38
Actualizat: 25/03/2019, 20:30

„Vizitatorii se vor întâlni cu animatori și mascote celebre, păpuși uriașe, arlechini cu baloane de săpun, clovni cu baloane modelate, animatori pe picioroange, portretiști, caricaturiști, mimi, magicieni și un studio foto profesional. Grupurile de copii Fabrica de Folclor, Bravissimo, Alina Sorescu și Piticii lu” Soreasca, Allegretto, trupele de dans TheMob, KidsSquad și muzicienii stradali vor performa la diverse instrumente,” se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului București.

Vor fi organizate și ateliere de creație, de puzzle, modelaj în plastelină, atelier de decorare planșe cu praf de marmură, picturi pe față, atelierul de tobe, atelierul muzical, dar și jocuri stradale, precum șotronul sau elasticul. În fiecare zi vor avea loc spectacole de teatru precum „Pinguinii Melomani”- susținut de Teatrul „Ion Creangă”,„Cenușăreasa”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, dar și un spectacol de comedie dedicat celor mari, oferit de trupa de improvizație „Improvisneyland”.

„Pe întregul traseu de aproape un kilometru vor fi amplasate standuri cu produse handmade, accesorii și bijuterii din porțelan, sticlă, ceramică glazurată, argint, perle, accesorii din materiale tradiționale și cu motive populare, mici decorațiuni, produse naturale de îngrijire, produse pentru copii, dar și produse culinare. Muzeul Municipiului București și Muzeul Național „George Enescu” se alătură evenimentului În 2 și 3 iunie, vor avea program prelungit. Muzeul Municipiului București – Casa Filipescu – Cesianu va putea fi vizitat în intervalul 10:00 – 22:00, iar Muzeul Național „George Enescu”, în intervalul 10:00 – 20:00″, mai precizează Primăria Municipiului București.

Evenimentul impune și cu RESTRICȚII ÎN TRAFIC. Astfel, până luni la ora 05.00, este restricționat traficul rutier pe Calea Victoriei, perimetrul cuprins între Piața Victoriei și Str. George Enescu, precum și pe străzile ce acced în aceasta. Pe durata restricțiilor, se permite traversarea pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, bulevardul Dacia și pe strada George Enescu. Se permite accesul auto al riveranilor, precum și către unitățile economice din zonă, pe Calea Victoriei și străzile adiacente, perimetrul cuprins între străzile Gheorghe Manu și Mihail Moxa, în baza tichetelor eliberate de Primăria Municipiului București care atestă calitatea acestora.

harta restrictiilor de circulatie impuase de festivalul

Accesul auto se va face pe la intersecția strada Gheorghe Manu cu Calea Victoriei, precum și dinspre strada Nicolae Iorga către strada Mihail Moxa. Totodată, se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor, pe străzile Str. Frumoasă între Str. Sevastopol și Calea Victoriei; Str. Gina Patrichi între Bd. Lascăr Catargiu și Calea Victoriei; Calea Griviței între Str. C-tin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi restricționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către Str. Banului.

Polițiștii recomandă ca rute ocolitoare Bd. Kiseleff – Piața Arcul de Triumf – Piața Charles de Gaulle – Calea Dorobanților – Șos. Ștefan cel Mare și Calea Știrbei Vodă – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase