Călin Popescu Tăriceanu, atac dur la partidul „făcătură a serviciilor secrete”

Publicat: 19/06/2018, 20:02
Actualizat: 28/09/2018, 06:54

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că USR este „o făcătură a serviciilor secrete”, după modul în care se comportă la manifestări publice sau în Parlament, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că nu este impresionat de PNL și USR, de „lozincile și mânuțele afișate”.

„Nu mă impresionează PNLși USR, lozincile, mânuțele afișate. Eu cred că USR este o făcătură a serviciilor secrete, asta este convingerea mea, la modul cum se comportă în public, la manifestările publice și în Parlament, asta cred că este”, a spus Tăriceanu.

Întrebat dacă este vorba despre servicii românești sau străine, liderul ALDE a precizat că dacă ar răspunde că este vorba de servicii secrete, s-ar crede că au străinii ceva cu România.

„Wess Mitchell (adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa și Eurasia – n.a.) a spus că România este teren de bătălie între diferite interese și a introdus și China în această ecuație, care este puțin surprinzător. China nu este prezentă în România cu interese politice. Eu cred că România este un teren de luptă între lumea liberă, occidentală, SUA, țările UE, și Rusia. Dacă Rusia ajunge să intervină în alegerile din SUA, să influențeze, probabil, și alte alegeri prin alte țări, România este la doi pași de granița cu vecinii dela Est, nu poți să știi”, a menționat președintele ALDE.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase