Campania Gândul WHY DON’T YOU COME OVER? a fost nominalizată pentru două premii în cadrul Festivalului Internațional de la Cannes. VIDEO

Campania Gândul WHY DON'T YOU COME OVER? a fost nominalizată pentru două premii în cadrul Festivalului Internațional de la Cannes. VIDEO
Publicat: 17/06/2013, 21:43
Actualizat: 29/07/2014, 19:03

Campania gândul/GMP Advertising/ WebStyler WHY DON”T YOU COME OVER? a fost pe lista scurtă a nominalizaților în secțiunea PR Lions , în cadrul celebrului Festival Internațional de Publicitate de la Cannes.

Astfel, campania WHY DON”T YOU COME OVER? a luptat pentru un trofeu la categoriile „Crisis and Issue Management” și „Media, Arts and Entertainment”.

La prima categorie, campania demarată de gândul și GMP Advertising, și continuată cu ajutorul Webstyler, a concurat cu alte patru campanii din Germania – „The World Most Powerful Banner” (Ogilvy Frankfurt), SUA – „Farmers&Ranchers answer the tough questons” (Ketchum Los Angeles), Tunisia – „Mobilizing The 12th Man” (Memac Ogilvy/Label Tunisia/Ogilvyaction Tunisia) și Regatul Unit al Marii Britanii – „We Believe in D&T – Averting a Crisis” (Webershandwich Londra).

La cea de-a doua categorie, „Media, Arts and Entertainment”, campania românească a avut doi competitori: Rusia, cu „The Audioguide Project” (Y&R RUSIA) și Olanda, cu „Metropole Tweetphony” (Havas Worldwide Amsterdam).

WHY DON”T YOU COME OVER? a fost singura campanie românească care a ajuns pe lista scurtă a nominalizărilor în secțiunea PR Lions.

„Suntem foarte fericiți că această campanie care a fost pe buzele tuturor românilor și în toate publicațiile importante din lume este acum apreciată de juriul celui mai important festival la nivel global. Unul care recunoaște, în primul rând, creativitatea în comunicare”, a declarat Mihai Gongu, Creative Director GMP Advertising.

„> a ajuns salutul oficial aici și se aude peste tot”, a spus de la fața locului Gongu. „Sper ca publicitatea românească să arate că poate strânge la fel de multe trofee precum cinematografia”, a adăugat el.

Campania WHY DON”T YOU COME OVER? a fost înscrisă și în categoria „Titanium Lions”, care premiază cele mai bune campanii integrate din lume. Deocamdată însă, nominalizările la această categorie nu au fost anunțate.

Gala de decernare a premiilor la categoriile „Crisis and Issue Management” și „Media, Arts and Entertainment” a avut loc luni seară.

WHY DON’T YOU COME OVER? . CUM A ÎNCEPUT TOTUL

Demarată de către GMP Advertising și gândul și continuată cu ajutorul Webstyler, campania „WHY DON”T YOU COME OVER?a pornit ca un răspuns la campania „Nu veniți în Anglia!”, inițiată de publicația britanică The Guardian.

În doar două săptămâni, campania WHY DON”T YOU COME OVER? s-a răspândit în întreaga lume, având un mare impact internațional și vizibilitate în titluri prestigioase din Marea Britania, SUA, Franța, Germania, Irlanda, Spania, Ungaria, Belgia, Brazilia, India, Elveția și Pakistan. Astfel, au scris ori vorbit despre campania WHY DON”T YOU COME OVER? Financial Times, Associated Press, BBC News, Huffington Post, Reuters, ZDF, Daily Mirror, The Independent, El Mundo, The World și BBD Lincolnshire. Subiectul a ajuns și în Time, devenind prima campanie românească depre care a scris faimoasa publicație.

De asemenea, în România, WHY DON”T YOU COME OVER? a devenit virală în scurt timp. Cu sprijinul A&M International, care a susținut campania cu componenta de producție print, și Euromedia, care a oferit pro bono spațiu media, zece dintre vizualurile campaniei au fost amplasate în zone centrale ale Bucureștiului.

În final, bilanțul campaniei WHY DON’T YOU COME OVER? a fost spectaculos: peste 5.000.000 impresii în presa românească (print, online, radio, TV); peste 100 de materiale în presa internațională; peste 1.500.000 impresii pe Facebook; 49.000 impresii pe Twitter; peste 17.000 impresii pe bloguri și în comentarii; peste 60.000 comentarii în presa românească online; peste 300 de români și-au pus canapelele la dispoziția britanicilor care vor să vină în vizită; doi britanici și-au depus candidatura pentru locuri de muncă în România.

Mai mult, ca răspuns la campania gândul, o delegație condusă de președintele Comisiei de Afaceri Interne a Marii Britanii a venit în România pentru a vedea exact care este situația.

„Am venit însă aici să aflăm punctul de vedere al miniștrilor dumneavoastră, dar și ce au de spus oamenii simpli. Și cred că e corect să facem cunoscute punctele lor de vedere”, a povestit laburistul Keith Vaz, invitat în redacția gândul.

„Am aflat de această campanie în calitate de președinte al Comisiei pentru Afaceri Interne. Am menționat-o în timpul dezbaterilor. A fost o campanie care a avut un mesaj: care este nivelul nostru de implicare în Uniunea Europeană? Cred că a fost o campanie excelentă”, a adăugat politicianul.

CANNES LIONS INTERNATIONAL FESTIVAL OF CREATIVITY

Ajuns la cea de-a 60-a ediție, festivalul internațional Cannes Lions a avut în acest an un număr record de înscrieri: 35.765, din 92 de țări.

În categoria PR Lions, în care este înscrisă și campania WHY DON”T YOU COME OVER?, au fost înscrise 1.296 de campanii, cu 15% mai multe ca anul trecut și, mai mult, un record în istoria de șase decenii a festivalului.

Cannes Lions International Festival of Creativity se desfășoară în perioada 17-22 iunie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ungaria a luat fața României. Ungurii ne-au umilit din nou
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului