CAMPANIE la grădiniță. Prefectura Vaslui va efectua o anchetă la unitate unde un candidat la Senat a donat o centrală și a construit un gard

CAMPANIE la grădiniță. Prefectura Vaslui va efectua o anchetă la unitate unde un candidat la Senat a donat o centrală și a construit un gard
Publicat: 30/11/2012, 21:24
Actualizat: 26/06/2013, 03:02

Prefectura Vaslui va face o anchetă la grădinița și la școala din localitatea Trestiana, unde un candidat la Senat și-ar fi făcut campanie electorală, după ce ar fi donat o centrală termică și ar fi construit un gard lung de 70 de metri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La sesizarea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, Prefectura Vaslui va trimite corpul de control al instituției la Primăria Grivița pentru a verifica o serie de documente privind investițiile făcute în ultima lună la grădinița și școala din localitatea Trestiana.

Potrivit plângerii înaintate de ISJ, ar exista suspiciunea ca centrala termică de la grădinița din Trestiana să fi fost donată de către un candidat la Senat, același care ar fi suportat și cheltuielile cu montarea unui gard de 70 de metri la școala din localitate.

„Am analizat adresa transmisă de ISJ Vaslui cât și declarațiile a trei cadre didactice de la unitatea de învățământ respectivă și, în consecință, am considerat necesar să trimitem, la rândul nostru, luni, o echipă a Prefecturii Vaslui în comuna Grivița pentru a analiza situația de la fața locului. Ulterior, în funcție de rezultatul verificărilor, vom decide pașii următori, potrivit cadrului legislativ”, a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX prefectul județului Vaslui, Radu Renga.

Inspectoratul Școlar Vaslui a declanșat o anchetă în acest caz, în urma unor plângeri venite din partea părinților copiilor, care au sesizat faptul că s-ar fi făcut campanie electorală în cele două unități de învățământ. Potrivit sesizărilor, o educatoarea de la una din clasele existente în cadrul grădiniței le-ar fi transmis părinților într-o ședință că le-a fost montată o centrală termică în urma unei donații făcute de candidatul ARD la Senat, Alexandru Iacob.

„Am discutat cu directorul școlii coordonatoare din comuna Grivița și nu știe în ce condiții a ajuns acea centrală în grădiniță. Fiind vorba de o investiție într-o unitate de învățământ, am solicitat, cum este firesc, acte justificative, însă nu ne-au fost prezentate. În acest sens, s-a depus o cerere și la primăria din comună, dar directorul nu a primit niciun răspuns. Întreaga lucrare a durat mai puțin de o săptămână, iar acum cei de la primărie i-au dat drumul fără nicio autorizație, punând astfel în pericol viața acelor copii”, declara, marți, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Pe lângă centrala montată la grădiniță, autoritățile din Grivița au construit în ultima perioadă și gardul de la școala din Trestiana, în lungime de 70 de metri.

„Domnul candidat la Senat, Alexandru Iacob, a fost la începutul lunii noiembrie împreună cu doamna primar și au văzut ce nevoi sunt la școala din Trestiana și, dintr-odată, a apărut și acel gard în fața unității de învățământ. Nici pentru această lucrarea nu ne-au fost prezentate documente. Este clar că acolo se face campanie electorală”, mai spunea inspectorul general Gabriela Plăcintă.

Candidatul ARD la Senat pe Colegiul nr. 2 Vaslui, Alexandru Iacob, a recunoscut că s-a întâlnit cu primarul de la Grivița în curtea școlii de la Trestiana, dar că nu a donat niciun leu pentru construcția gardului sau pentru cumpărarea și montarea unei centrale termice.

„Într-adevăr, m-am dus într-o zi la Trestiana pentru că intenționam să vorbesc cu doamna primar. Era acolo și făcea schița la gard, dar asta nu înseamnă că eu aș fi donat bani pentru construirea acestuia. Nu-mi bag eu gâtul singur în laț. De aceea, toți care mă acuză spun numai minciuni”, declara Alexandru Iacob.

Primarul comunei Grivița, Alina Munteanu, susținea că toate lucrările cu montarea centralei termice de la grădinița din Trestiana și cu construirea gardul de la școala din aceeași localitate s-au realizat cu fonduri de la primărie, însă nu știe ce sume s-au cheltuit pentru cele două investiții.

„Eu cred că în campania electorală lumea se agită mai mult decât ar trebui. Investițiile sunt făcute în totalitate de către primărie. De exemplu, cu centrala de la grădinița de la Trestiana, am cerut și părerea părinților, care au fost de acord. Cu sobele care erau montate nu se mai putea merge în continuare pentru că scoteau puneau în pericol sănătatea copiilor din cauza fumului degajat. Nu știu ce sume s-au cheltuit cu cele două investiții, dar există documente la primărie în acest sens”, afirma primarul comunei Grivița, Alina Munteanu.

Edilul comunei Grivița, Alina Munteanu, se află la cel de-al doilea mandat în funcția de primar, ambele câștigate din partea PDL.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
BBC: „Nu a fost un eșec. A fost trădare!” Un comandant ucrainean povestește cum rușii...
Acești doi vasluieni s-au îmbogățit! Câte sticle au dus într-un centru de reciclare din LIDL
FOTO. Mădălina Ghenea, apariție absolut incendiară! Pictorial hot după ce s-a despărțit de milionar
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un mercenar rus, fost membru Wagner, spune că ucide prizonieri ucraineni din compasiune: „E și...
Desfătare într-un cadru de lux pentru Inna și Deliric! Avem imaginile din croaziera de 5...
Dieta-MINUNE a Ancăi Serea! Ce mănâncă zilnic „mama eroină”, pentru a arăta impecabil după ce...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să...
A murit Preotul Gheorghe! Breaking news
Cine este Andrei, bărbatul de doar 37 de ani care s-a aruncat de pe podul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă noul Hyundai i20 în România. Bate Dacia la preț?
Adrian Sârbu: Obiectivul unic al viitorilor europarlamentari este să-i facă pe români să se simtă...
OBICEIUL sănătos prin care CÂȘTIGI ani întregi de viață!
Simona Halep a fost exclusă. Este cea mai grea lovitură pentru marea campioană
Obligațiile băncilor înainte de a demara procedura de executare silită
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
"Este oribil acolo, să nu mergeți niciodată". Cea mai ieftină stațiune din Spania, capcană pentru...
Robi și Julia, un nou schimb acid de replici în Casa Iubirii! Concurenta este revoltată...
”Vai de capul meu, a făcut de râs concursul” Saveta Bogdan, critică dur câștigătorul Eurovision...
BANCUL ZILEI. - Îs supărat, mă, Vasile! - De ce, măi Ioane, că de-abia te-ai...
Mit sau adevăr: durerile de cap cauzate de presiune înainte de o furtună sunt reale?
×