Când va fi gata pasajul de la Piața Sudului. Iată cum arată în acest moment

Publicat: 06/02/2015, 18:51

Ion Dedu, directorul Direcției Transporturi din Primăria Capitalei, a declarat pentru gândul că lucrările la pasajul de la Piața Sudului sunt în termen. „S-au realizat cam 40 % din pereții mulați de pe rampa de ieșire spre Nițu Vasile și s-au început pereții mulați de pe rampa rampa Văcărești dinspre Nițu Vasile înspre Văcărești. Pereții mulați încă nu se văd, ei vor fi vizibili când se face excavația”, a spus directorul.

Ion Dedu arată că Pasajul de la Piața Sudului face parte din inelul principal de circulație, adică începe de la Pasajul Basarab, continuă cu Bulevardul Nicolae Titulescu-Iancu de Hunedoara-Șos Stefan Cel Mare-Bulevardul Mihai Bravu-Calea Văcărești-Șoseaua Olteniței-Șoseaua Viilor- Strada Panduri- Intersecția Trafic Greu. Inelul principal de circulație se încheie cu Șoseaua Grozăvești și cu Pasajul Basarab.

„Strategia municipalității este să dirijăm circulația către inelul principal și viitorul inel median pe care-l avem în lucru. Pe la Piața Sudului circulă zilnic cam 80.000 de vehicule zilnic. Șoferii stăteau în trafic 6-7 minute, după terminarea pasajului vor sta mult mai puțin”, a mai spus Ion Dedu.

Proiectul pasajului de la Piața Sudului presupune realizarea unui pasaj subteran rutier, care va face legătura dintre Calea Văcărești și strada Nițu Vasile, dar și amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier și către stațiile de tramvai. Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei proiectul costă 32 de milionae de euro din fonduri europene.

În prezent, cine trece zilnic prin Piața Sudului e nevoit să ocolească pentru a avea acces la mijloacele de transport în comun. Cu toate că autoritățile îi asigură că totul va fi gata în decembrie 2015, bucureștenii care locuiesc sau muncesc în zonă sunt sceptici cu privire la acest lucru, cu toate că spun că pasajul va fi util.

Ce spun bucureștenii care stau în zonă

„Părerea despre pasaj e bună, numai că depinde când termină”, spune Maria Stanca, care face fizioterapie în zona Piața Sudului.

„E un impediment pentru unii dintre locuitori din București, dar eu zic că e un lucru bun pentru că, în continuare, circulația se va desfășura cu mai multă fluență. M-am bucurat, pentru că eu stau pe Olteniței și aici, în momentul în care vin în direcția asta cu mașina, îmi este greu”, ne-a spus Mircea Stroe.

Pentru bucureștenii care vând produse în Piața Sudului, lucrările la pasaj nu fac decât să încetinească vânzările. „Vin mai puțin oameni. Și așa ne omorâseră cu supermarketurile, dar acum vin mai puțini oameni. Eu care sunt în piață e mai greu”, a spus Andrei Stere, unul dintre producătorii din Piața Sudului.

Cum va arăta Pasajul de la Piața Sudului

Datele tehnice din proiect arată că pasajul subteran de la Piața Sudului se va realiza pe direcția Calea Văcărești – Str. Nițu Vasile și va avea o lungime de 356 de metri, din care rampa spre Văcărești vor fi 111 metri, iar rampa spre Nițu Vasile va avea 85 de metri. Lungimea în subteran va fi de 85 de metri, iar înălțimea de 5 metri.

De asemenea rampa spre Nițu Vasile va fi o rampă unică cu câte două benzi de circulație pe sens, iar rampa spre Calea Văcărești va fi formată din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulație, fiecare având câte două benzi.

Autoritățile spun că vor fi realizate lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor în intersecția dintre Calea Văcăresti, Șoseaua Olteniței și Strada Nițu Vasile, prin asigurarea în sensul giratoriu a patru benzi de circulație, precum și realizarea localelor adiacente rampelor pasajului rutier, cu câte două benzi pe sens, atât pe Calea Văcărești, cât și pe strada Nițu Vasile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?