Când va începe circulația pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Când va începe circulația pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor
Publicat: 09/12/2015, 16:03

„Vom finaliza lucrările la sfârșitul anului 2016, vom începe probele tehnologice la sfârșitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcțiune și pentru a crea condițiile de siguranță pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători”, a declarat miercuri directorul de investiții al Metrorex, Constantin Mustățea, la o conferință de presă pe șantierul depoului Valea Ialomiței, referitoare la stadiul lucrărilor pe șantierele viitoarelor stații de metrou ale Magistralei 5.

Potrivit acestuia, la șapte stații de metrou din cele zece ale tronsonului lucrările sunt finalizate în proporție de 100% și există fonduri suficiente pentru finalizarea proiectului.

„Stadiul lucrărilor la cele zece stații variază între 40 și 100%. Din punct de vedere al structurii, aici la Valea Ialomiței și încă la alte șase stații, deci șapte din zece sunt finalizate 100%. Depoul Valea Ialomiței, de lângă stația Valea Ialomiței, lucrările sunt în grafic, din punct de vedere al structurii, sunt finalizate. Au început lucrările de finisaje, respectiv compartimentări, pregătire calea de rulare pentru fundație. Lucrările continuă, mai ales că avem în momentul de față și o propunere de buget, putem continua lucrările fără a avea niciun fel de blocaj”, a mai spus Mustățea.

Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor este finanțată din fonduri structurale nerambursabile în cadrul Programului Operațional Sectorial Transport 2007-2013.

Magistrala 5 va fi realizată în două etape: tronsonul Drumul Taberei – Universitate în prima etapă de execuție și Universitate – Pantelimon, în etapa a doua. Tronsonul 1 Drumul Taberei – Eroilor al Magistralei 5 Drumul Taberei-Pantelimon, în lungime totală de 6,8 km, va avea un depou și zece stații de metrou: Râul Doamnei, Valea Argeșului, Valea Ialomiței, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor.

Constructorul secțiunii Râul Doamnei – Eroilor este Asocierea Astaldi (Italia) – FCC Construccion (Spania) – Delta ACM (Romania) – AB Construct (România). Până în prezent, valoarea totală a contractelor atribuite pentru construcția Magistralei 5 de metrou se ridică la circa 2,6 miliarde de lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 585 milioane euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase