Care sunt cotele la casele de pariuri pentru Donald Trump și Joe Biden, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA

Care sunt cotele la casele de pariuri pentru Donald Trump și Joe Biden, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din SUA
LIVE TEXT Alegeri SUA 2020. Donald Trump își proclamă primul victoria în alegerile prezidențiale: „Am câștigat tot! Nu ne mai prind din urmă!” / Sursă FOTO: Shutterstock
Publicat: 13/10/2020, 16:59
Actualizat: 13/10/2020, 17:14

Candidatul democrat Joe Biden și-a mărit avantajul în cursa pentru Casa Albă, în sondaje, dar și cotele oferite de o casă de pariuri arată că are de două ori mai multe șanse de câștig decât repubicanul Donald Trump, cu doar trei săptămâni înainte de alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii (SUA).

„Candidatul democrat Joe Biden și-a mărit avantajul în cursa pentru Casa Albă, iar cotele oferite de Betfair Exchange arată că are de două ori mai multe șanse de câștig decât Donald Trump, cu doar trei săptămâni înainte de alegerile pentru Președinția Statelor Unite ale Americii, programate pe 3 noiembrie. Biden este favorit cu cota 1.49 (șansă de 67%), în timp ce actualul Președinte are o cotă de 3.05 (33%)”, anunță casa de pariuri Betfair.

Cotele actuale ale lui Trump sunt cele mai slabe din 13 februarie 2020 până acum, însă tot el venea dintr-o poziție și mai slabă de a câștiga alegerile în 2016, potrivit sursei citate.

„În urmă cu patru ani, cota lui Trump pe Exchange era 6.5 (16%), iar pentru victoria lui Hillary Clinton cota era 1.2 (84%), în aceeași perioadă a anului”, mai transmite Betfair, citată de Mediafax.

Joe Biden se distanțează în sondaje față de Donald Trump

Avantajul lui Joe Biden față de președintele Donald Trump s-a mărit în sondaje, fostul vicepreședinte al SUA fiind cotat acum cu 57% din intențiile de vot, potrivit unui nou sondaj citat de CNN.

Joe Biden este cotat cu 57% din intențiile de vot

Cu 57% din intenţiile de vot, Biden are un avans de 16 puncte procentuale faţă de Trump (41%), potrivit anchetei sociologice realizate de institutul de sondaj SSRS.

Fostul vicepreşedinte democrat este, de asemenea, mai apreciat de către persoanele intervievate, cu 52% dintre opinii pozitive faţă de 39% pentru miliardarul republican.

Sondajul prezentat de CNN a fost realizat pe un eşantion de 1.001 persoane care au fost intervievate în perioada 1-4 octombrie, după prima dezbatere televizată şi parţial după anunţul privind testarea pozitivă a lui Donald Trump (74 de ani) la COVID-19. Marja de eroare este de 3,6%.

Sondaje: Joe Biden conduce în cursa pentru Casa Albă, dar competiția este strânsă în statele-cheie

Cursa pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite este mai strânsă decât par să indice sondajele de opinie… realizate până acum la nivel național.

Totodată, un sondaj Reuters/Ipsos arată că în statele-cheie competiția este extrem de strânsă între candidatul democrat Joe Biden și cel republican, actualul președinte, Donald Trump, potrivit Agerpres.

Sondaje: Joe Biden conduce în cursa pentru Casa Albă, dar competiția este strânsă în statele-cheie
Sondaje: Joe Biden conduce în cursa pentru Casa Albă, dar competiția este strânsă în statele-cheie. Sursa foto: Profimedia

Cursa pentru alegerile prezidențiale din Statele Unite este mai strânsă decât par să indice sondajele de opinie realizate până acum la nivel național.

Totodată, un sondaj Reuters/Ipsos arată că în statele-cheie competiția este extrem de strânsă între candidatul democrat Joe Biden și cel republican, actualul președinte, Donald Trump, potrivit Agerpres.

Sondajele efectuate online în şase state la începutul lui septembrie arată că preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, şi contracandidatul său democrat, fostul vicepreşedinte Joe Biden, sunt la egalitate în opţiunile alegătorilor care intenţionează să voteze în Florida şi Carolina de Nord.

Biden conduce cu 1% în Arizona, cu 3% în Pennsylvania şi cu 5% în Wisconsin şi Michigan. Având în vedere populaţia şi posibilitatea răsturnărilor de situaţie, statele respective sunt critice pentru rezultatul alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie. Diferenţele între cei doi candidaţi sunt mai mici sau egale cu marja de eroare a sondajelor.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult