Carmen Dan spune că NU a discutat cu prefectul Capitalei în ziua Mitingului Diasporei. Ministrul de Interne refuză să răspundă la întrebarea legată de o discuție cu Dăncilă

Carmen Dan spune că NU a discutat cu prefectul Capitalei în ziua Mitingului Diasporei. Ministrul de Interne refuză să răspundă la întrebarea legată de o discuție cu Dăncilă
Publicat: 21/08/2018, 15:41
Actualizat: 26/03/2019, 01:42

Carmen Dan a fost întrebată, în Comisia pentru apărare a Camerei Deputaților, unde a discutat cu parlamentarii, timp de peste două ore, despre intervenția forțelor de ordine la protestele din 10 august, dacă în ziua respectivă a discutat cu premierul Viorica Dăncilă, aflată în concediu, despre situația din Piața Victoriei.

Ministrul a refuzat să răspundă la această întrebare de față cu presa, urmând să îl oferele membrilor Comisiei în spatele ușilor închise, după ce președintele forului legislativ Dorel Căprar a anunțat că unele răspunsuri se încadrează la informații clasificate și numai persoanele care dețin certificate ORNISS pot rămâne în sala de ședință.

La finalul ședinței, întrebată de presă dacă a avut vreo comunicare cu premierul sau cu conducerea PSD despre evenimentele violente din Piața Victoriei, din 10 august, Carmen Dan a refuzat să răspundă, adăugând că: „am răspuns la aceasta întrebare în cadrul Comisiei”.

Vicepreședintele Comisiei pentru apărare, Ovidiu Raețchi, a declarat pentru MEDIAFAX, că ministrul de Interne a spus, în cadrul ședinței de marți, doar că nu a discutat telefonic pe 10 august cu președintele PSD Liviu Dragnea, fără a face vreo referire la o discuție cu premierul Viorica Dăncilă

Un alt participant la discuție, deputatul Robert Turcescu, a spus pentru MEDIAFAX că ministrul de Interne nu răspuns în Comisia pentru apărare dacă a comunicat cu premierul în timpul protestelor din 10 august.

După aproximativ 65 de minute de discuții între membrii Comisiei de apărare a Camerei Deputaților și ministrul de Interne, Carmen Dan, pe tema protestelor violente din 10 august, la care presa a avut acces, președintele forului legislativ, Dorel Căprar, a anunțat marți că discuțiile vor continua în absența presei și a invitaților care nu au certificat ORNISS.

Deputații din PNL și USR au susținut că presa trebuie să participe la toate discuțiile pentru că întrebările care i-au fost puse ministrului de Interne nu implică răspunsuri care să se refere la secrete de stat. În replică, ministrul Carmen Dan le-a spus deputaților Opoziției că trebuie să priceapă că nu sunt „într-o emisiune” și că vor înțelege caracterul clasificat al unor informații atunci când vor citi raportul realizat de MAI.

Înaintea ieșirii din sală a jurnaliștilor a avut loc un schimb de replici între președintele Comisiei, Dorel Căprar (PSD), și vicepreședintele forului legislativ, Ovidiu Raețchi (PNL). Raețchi a cerut să fie supusă la vot propunerea de evacuare a din sală a jurnaliștilor, în timp ce Căprar a spus că atunci când este vorba de informații clasificate, nu este necesară supunerea la vot a propunerii de desfășurării cu ușile închise a ședinței.

Maiorul Laurențiu Cazan, ministrul de Interne, Carmen Dan, șeful DSU, Raed Arafat, dar și fostul șef al Jandrmeriei Sebastian Cucoș au participat la ședința de marți a Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, în contextul solicitării liberalilor de a oferi explicații despre protestele violente din 10 august.

Dan: Nu am discutat cu Cliseru în ziua protestelor

„În jurul prânzului, am ajuns la minister să discutăm neapărat de niște rapoarte, nu s-au întocmit niște note scrise care să ajungă pe masa ministrului, conform fluxului informațional, ministrul a primit informări pe tot parcursul zilei prin Direcția Generală de Management Operațional. Am făcut precizarea că nu am vorbit cu doamna prefect în cursul zilei de 10 august”, a declaratMinistrul Afacerilor Interne.

Întrebată dacă nu a știut că prefectul semnase ordinul de evacuare a Pieței Victoria, Carmen Dan a spus” Am primit informația pe fluxul informațional pe care vi l-am precizat, conform prevederilor legale, după ce s-a semnat ordinul de restabilire”.

Ministrul Afacerilor Interne a repetat faptul că nu a primit o invitație oficială din partea Comisiei, dar că a considerat oportun să vină. Carmen Dan a precizat că va pune la dispoziția Comisiei raportul prezentat.

„Există o procedură legală. Avem posiblitatea să punem la dispoziție acest raport. Dacă mai sunt întrebări, după ce aceștia vor parcurge acest raport, suntem oricând la dispoziția Comisiei. Dincolo de aceste dispute politce, mă bucur că am avut ocazia să particip și să răspund la întrebări. Poliția își face treaba în continuare, Jandarmeria își face treaba în continuare și pe măsură ce vom avea informații despre dosare, despre identificarea persoanelor care se fac vinovate, vi le vom pune la dispoziție cu absolută celeritate. Cred că domnul președinte al Comisiei va putea parcurge pașii pentru punerea la dispoziție a raportului și imediat ce va fi finalizată, noi vom pune la dispoziție acest raport”, a mai spus ministrul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Copiii lui Kate Middleton, pregătiți pentru moartea mamei lor 😢 George, Charlotte și Louis au...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
S-a aflat! Care e cauza morții lui Costel Corduneanu, unul dintre cei mai periculoși interlopi...
Mihaela Bilic, despre cele mai periculoase produse de consumat în timpul postului Paștelui: „Au potențial...
ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Iarna se întoarce la munte, cu...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Narcisa, reacție neașteptată după accidentul în care a murit iubitul ei, Mădălin Paul Păduran! Gestul...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
TOP cele mai ieftine SUV-uri (RABLA 2024). Modelul SURPRIZĂ pe care toți românii îl caută
Alfa Romeo redenumeşte un model de SUV pentru a dezamorsa tensiunile cu Italia
Omul care a descoperit ADEVĂRUL despre evoluție, cu 100 de ani înaintea lui Darwin
CURS VALUTAR RECORD. Cât a ajuns să coste un dolar american
MARȚI Exclusiv: Lidia Buble de nerecunoscut. Cum s-a afișat artista pe Dorobanți.
Cine e și cum arată soția lui Costel Corduneanu. Grațiela a rămas văduvă la câteva...
Doliu în România! Vestea a picat ca un trăsnet! Adio, Adriana
Julia o acuză pe Roberta că o ironizează! Cele două fete își aruncă înțepături una...
"Nu am să mă mai întorc". Postările tânărului care și-a pierdut viața în accidentul rutier...
BANCUL ZILEI. După o petrecere, directorul își cheamă secretara: - Maricico ai vreun leac?
Președintele Franței a spus că „există un plan B și C” pentru Jocurile Olimpice