Carmen MIHĂLCESCU, vicepreședintele Camerei Deputaților, citată ca MARTOR. DNA vine cu precizări după audiere

Carmen MIHĂLCESCU, vicepreședintele Camerei Deputaților, citată ca MARTOR. DNA vine cu precizări după audiere
Publicat: 06/12/2018, 09:57
Actualizat: 25/03/2019, 21:21

„Persoana la care faceți referire a fost citată, în calitate de martor, la data de 5 decembrie 2018, în baza art. 257 teza II-a din CPP, respectiv notă telefonică cu întocmirea unui proces verbal. Stabilirea momentului înfățișării martorului s-a făcut de comun acord, în condițiile propuse de martor și acceptate de procuror. În cauza respectivă se efectuează acte de urmărire penală in rem, prin urmare, alte informații nu pot fi date publicității, deoarece le sunt incidente dispozițiile art. 12 alin. 1 lit. e ) din Legea 544/2001″, a precizat DNA, la solicitarea MEDIAFAX.

În privința momentului audierii lui Carmen Mihălcescu, despre care colegii săi din PSD au spus că nu este întâmplător, deoarece tot miercuri Opoziția a pus în discuție revocarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților, DNA spune că declarațiile lansate în spațiul public sunt speculații.

„Cu referire la unele articole apărute in spațiul public care au legat audierea persoanei respective de un eveniment politic, precizăm ca acestea sunt pure speculații ce se înscriu în încercările de a plasa într-o perspectivă nefavorabilă activitatea unor magistrați. De asemenea, precizăm că activitatea curentă a procurorilor se desfășoară strict în conformitate cu dispozițiile legale și nicidecum nu urmărește agenda, activitățile ori evenimentele organizate de alte instituții extrajudiciare„, mai arată DNA.

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan), a fost audiată, miercuri, vreme de mai bine de trei ore de procurorii DNA, iar la ieșirea din sediul instituției aceasta a refuzat să dea detalii cu privire la dosarul în care a fost chemată sau calitatea.

„Ați dat adunarea?”, a întrebat jurnaliștii Carmen Mihălcescu, la ieșirea din sediul DNA, după aproape trei ore de audiere. Vicepreședintele Camerei Deputaților a refuzat însă să răspundă la întrebările privind dosarul sau calitatea în care a fost chemată de către procurori. Însă când a ieșit din sediul DNA pentru câteva momente, pentru a-și recupera țigările din mașină, Carmen Mihălcescu a spus că a fost chemată ca să „bea o cafea”.

Florin Iordache a declarat, miercuri, că vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA: „Azi dimineață, datorită unui eveniment nedorit, Carmen Moldovan a fost chemată la DNA și a trebuit să prezidez eu ședința”.

În legătură cu momentul audierii lui Mihălcescu, au fost voci din PSD care spun că nu este întâmplător, unul dintre aceștia fiind președintele Comisiei de Control SRI, Claudiu Manda.

„Mai mult, Constituția României precizează la art 64, alin 2 că „Președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului se aleg pe durata mandatului Camerelor” Deci, nici ordinea de zi, stabilită de Biroul Permanent, nu poate fi schimbată doar la cererea opoziției, ci doar cu acordul unanim al liderilor de grup. Ceea ce nu s-a întâmplat! Întreaga punere în scenă de astăzi a fost regizată într-un moment în care mai mulți deputați miniștri se află la Bruxelles participând la procedurile de preluare a președinției Consiliului Europei. Coincidență sau nu, în paralel, vicepreședintele Camerei Deputaților, Carmen Mihălcescu (Moldovan) a fost chemată la DNA, pentru a fi audiată de către procurori. Acest scenariu, prin care Victor Ponta alături de Iohannis, de liderii opoziției și de procurorii DNA vor să le dea celor de la PNL conducerea Camerei Deputaților, este o dovadă clară a existenței statului paralel și modului antidemocratic în care acesta acționează”, a mai spus Manda.