Casetă de valori furată din biroul fostului director al Carfil SA Brașov

Casetă de valori furată din biroul fostului director al Carfil SA Brașov
Publicat: 29/08/2013, 16:29
Actualizat: 02/02/2019, 20:40

O casetă de valori a fost furată din biroul fostului director al fabricii de armament Carfil SA Brașov Dan Tache, în prezent director general al Romarm, iar până în prezent nu s-a stabilit câți bani se aflau în interior, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov, comisar șef Ioan Necșulescu, în noaptea de marți spre miercuri, una sau mai multe persoane au intrat prin efracție în incinta societății Carfil SA din Brașov, furând o casetă de valori din biroul fostului director general Dan Tache.

„Deocamdată nu se știe suma care era în caseta de valori. Fostul director general al societății urmează să vină la audieri și să ne spună ce anume conținea caseta respectivă”, a spus, joi, într-o conferință de presă, Ioan Necșulescu.

După conferința de presă, fostul director al Carfil Dan Tache a spus că banii din caseta de valori nu aparțineau societății, ci erau ai lui, fără să facă însă alte precizări.

Clădirea unde se află biroul fostului director general Dan Tache nu este păzită.

În cursul acestui an, în urma unui control la sistemul de pază al societății, ofițerul de serviciu și agentul de pază au fost amendați cu câte 100 de lei, pentru că nu au fost găsiți la locul unde ar fi trebuit să stea sau dormeau.

„De asemenea, directorul societății a primit un avertisment și i s-a solicitat să ia măsuri pentru a asigura sistemul de pază”, a mai spus Necșulescu.

Totodată, în luna iulie, șapte persoane cu vârste cuprinse între 22 și 39 de ani au intrat în sediul societății Carfil și i-au agresat pe cei doi agenți de pază, de la care au reușit să fure doar o lanternă. Agresorii au fost, ulterior, arestați preventiv, pentru tâlhărie.

De asemenea, la sfârșitul lunii iunie, Secția 5 Poliție din Brașov a fost sesizată că mai multe persoane au furat trei laptop-uri și 1.800 de lei din birourile parcului industrial Carfil de pe strada Zizinului din Brașov.

În urma anchetei s-a stabilit că mai multe persoane, care au rămas neidentificate până în prezent, au urcat pe copertina unei hale industriale din incinta parcului folosind o scară de incendiu, după care au forțat o fereastră a clădirii unde se aflau mai multe birouri. După ce au intrat în clădire, hoții au forțat 15 uși din termopan sau lemn și au furat din birouri trei laptop-uri și suma de 1.800 de lei.

Cel mai grav caz de tâlhărie s-a înregistrat în decembrie 2010, când din bancomatul de la intrarea în parcul industrial Carfil, au fost furate sertarele bancomatului în care se aflau circa 100.000 de lei. Atunci, doi bărbați mascați au intrat în unitate și i-au imobilizat pe agentul de pază și pe ofițerul de serviciu. Cei doi bărbați au intrat pe ușa de acces în societate, care era deschisă, au ajuns apoi în biroul ofițerului de serviciu, pe care l-au legat cu cabluri de un scaun, apoi au mers în biroul agentului de pază pe care, de asemenea, l-au legat cu cabluri, fără să îi agreseze fizic. În timp ce unul dintre hoți îi supraveghea pe cei doi angajați ai societății, celălalt a tăiat cu un flex ușa bancomatului, de unde a furat cinci sertare cu bani.

În urma incidentului, societatea a schimbat firma de pază.

Activitatea industrială a societății Carfil SA Brașov a început în anul 1922, iar din anul 1936 produce tehnică militară pentru Armata Română, dar și pentru diverși parteneri externi.

Dan Tache a fost numit în funcția de director general al Companiei Romarm, la sfîrșitul anului 2012. Carfil Brașov ține de compania națională Romarm.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Celebrul cântăreț a aruncat bomba: ”Vreau un copil-clonă!”+ ”Am patru fete, culese de pe stradă!”
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge și în România. Meteorologii avertizează că vin...
Ea este Florentina, tânăra de 21 de ani din Făgăraș care a sfârșit tragic. A...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Se schimbă CNP-urile. De ce va apărea numărul unic "70" în toate codurile numerice personale
"Te iubesc, sufletul meu". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant transmis de părinții...
Ea este Florentina Paula Alexandra, tânăra ucisă cu bestialitate de propriul iubit, într-un apartament din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Se schimbă obligatoriu la mașină. Toți șoferii trebuie să se prezinte la service
Ilona Brezoianu și-a ales rochia de mireasă. Florin Ristei: „O să plâng când o să...
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Asta este o chestie a unui om care gândește atât de pervers". Tavi Colen, motivul...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Vaccinarea împotriva HPV a prevenit 90% dintre cazurile de cancer de col uterin
×