Cât costă modelul electric Dacia Spring în Ungaria. Prețul a apărut pe site-ul Dacia!

Publicat: 20/10/2020, 14:04
Actualizat: 20/10/2020, 14:04

Dacia Spring, primul model electric din gama constructorului auto român, a fost prezentat luna aceasta, în cadrul evenimentului Renault eWays.

Prețul a rămas însă necunoscut, dar detaliile încep să ajungă în spațiul public, odată cu lansarea campaniei de rezervări, scrie ziaruldeiasi.ro, citând profit.ro. Livrările Dacia Spring, fabricat în China, ar urma să înceapă spre sfârșitul anului viitor.

Pe site-ul Dacia din Ungaria a apărut o informație legată de prețul primului model Dacia Electric.

Astfel, pe Dacia.hu se specifică că prețul Dacia Spring în Ungaria va fi de 6.490.000 forinți (17.757 euro) pentru primele 100 MODELE comandate în campania de pre-comandă, ceea ce înseamnă că primii 100 de clienți vor achita 3.990.000 forinți (10.917 euro) dacă se ia în calcul stimulentul oferit de statul ungur pentru achiziția de mașini electrice.

Ecobonusul oferit de statul român prin Program Rabla este de 45.000 lei (9.240 euro) pentru un model electric, ceea ce înseamnă că, dacă prețul anunțat în Ungaria s-ar aplica și în România, chiar și în perioada de pre-comandă, românii ar avea Dacia Spring pentru 8.500 euro.

Totodată, programul Rabla Plus poate fi accesat împreună cu Rabla Clasic, însemnând că la cumpărarea unei mașini electrice și casarea celei vechi ajutorul oferit de statul român poate ajunge chiar și la 51.500 lei (circa 10.500 euro!).

Dacia a lansat la sfârșitul lunii septembrie și noile modele Dacia Logan, Dacia Sandero și Dacia Sandero Stepway, dincolo de prezentarea mult așteptatei Dacia Spring Electric.

Dacia Spring Electric. Totul despre prima mașină electrică din gama Dacia! Ce autonomie promite și în cât timp se încarcă bateria – FOTO & VIDEO

Mult așteptata Dacia SPRING a fost lansată! Istoria Dacia se rescrie cu primul model electric al companiei, care are o caroserie de culoare gri închis, cu elemente decorative portocalii fluorescente, protecții laterale și scuturi integrate în barele față/spate.

Așa arată modelul de prezentare Dacia Spring, care a fost lansat joi în cadrul evenimentului dedicat mobilității electrice Renault eWays de la Paris.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult