Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc, de la 1 septembrie, prin programul ”Litoralul pentru toți”: ”Avem obligația de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival”

Cât costă o noapte de cazare pe litoralul românesc, de la 1 septembrie, prin programul ”Litoralul pentru toți”: ”Avem obligația de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival”
Publicat: 25/08/2020, 11:11

Criza coronavirusului a afectat turismul din țara noastră, dar Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) anunță că programul ”Litoralul pentru toți” – 2020 – va oferi românilor tarife cu 65 % mai reduse față de cele care au fost oferite în perioada vârfului de sezon.

Astfel, românii care s-au decis să meargă pe litoral, în luna septembrie, vor avea ocazia să se cazeze cu tarife mult mai reduse, prețul minim pentru o noapte de cazare fiind de 45 de lei.

Programul ”Litoralul pentru toți” se află, în acest an, la cea de-a 37-a ediție, 49 de hoteluri din toate stațiunile de pe litoral înscriindu-se și oferind turiștilor circa 3.600 de locuri de cazare pe noapte. Aceste locuri vor fi vândute atât prin agenţiile de turism partenere și revânzătorii lor, cât și direct de către hotelurile înscrise în program.

Federația Patronatelor din Turismul Românesc este singura federație patronală cu reprezentativitate legala la nivel de ramură. Are în componență un număr de 5.344 de societăți comerciale din turism, cu 73.752 de angajați și cu o cifră de afaceri cumulată de peste 5 miliarde de euro.

FPTR: ””Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc”

Reprezentanții FPTR anunță că – în pofida faptului că sezonul estival a început mai târziu, în acest an, din cauza crizei medicale induse de noul coronavirus, iar costurile de operare s-au majorat cu 25% – cele mai multe dintre hotelurile care s-au înscris în programul ”Litoralul pentru toți” păstrează, de 8 ani, tarifele nemodificate.

Așa cum s-a întâmplat și în 2019, sejururile pot fi achitate și cu vouchere de vacanță. După cum precizam mai sus, prețurile încep, potrivit FPTR, de la 45 de lei/noapte.

”Ne aflăm într-un an deosebit de greu pentru turismul românesc, acest sector de activitate fiind cel mai afectat în urma apariției pandemiei de SARS-CoV-2 în țara noastră. A trebuit să facem față nenumăratelor provocări și schimbări, deloc ușoare, pe care apariția noului coronavirus le-a impus, fiecare operator din turism făcând eforturi deosebite pentru ca toți turiștii să se simtă în siguranță și să se bucure cu adevărat de vacanță, în pofida restricțiilor. Astfel, la sfârșitul unui sezon dificil, considerăm că avem obligația de a face toate eforturile pentru a prelungi sezonul estival, oferind turiștilor oportunitatea să petreaca un sejur la malul Mării Negre”, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv FPTR, potrivit mediafax.ro.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase