Ludovic Orban: Cătălin Denciu nu are COVID-19. Testul făcut la Floreasca medicului-erou de la Piatra Neamț ieșise pozitiv

Redactor:
Mihai Georgescu
Ludovic Orban: Cătălin Denciu nu are COVID-19. Testul făcut la Floreasca medicului-erou de la Piatra Neamț ieșise pozitiv
Ludovic Orban: Cătălin Denciu nu are COVID-19. Testul făcut la Floreasca medicului-erou de la Piatra Neamț ieșise pozitiv

Premierul României, Ludovic Orban, a oferit marți noi detalii referitoare la starea lui Cătălin Denciu, medicul-erou care a suferit arsuri grave încercând să salveze pacienții din incendiul care a izbucnit sâmbătă seara la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

Medicul Cătălin Denciu nu are COVID-19, anunță premierul Ludovic Orban

Ludovic Orban a anunțat că la spitalul din Belgia, medicul a fost din nou testat pentru SARS-CoV-2 și rezultatul este negativ. Anterior, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunțase că Denciu a fost confirmat cu COVID-19 la Spitalul Floreasca, chiar înainte de transferul la Bruxelles.

„Din câte știm noi, la Spitalul Militar din Belgia, testul a ieșit negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip RT-PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare, posibil să fi fost un test antigen. Domnul doctor Denciu a contractat virusul și s-a vindecat, iar ca atare are anticorpi, probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică. Din informațiile pe care le avem de la spital, testul de RT PCR este negativ”, a declarat premierul.

Știrea inițială:

Medicul erou de la SJU Neamț, care a făcut tot ce i-a stat în puteri pentru a salva cât mai mulți pacienți intubați la ATI din calea focului, a fost confirmat cu COVID-19, la testul făcut chiar înainte de plecarea în Belgia.

Cătălin Denciu a fost transferat la un spital din Belgia după ce a suferit arsuri grave pe corp, în urma incendiului de la ATI COVID Piatra Neamț.

Înainte de plecare i s-a făcut testul în urma căruia a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

Infectat din nou cu coronavirus

Este a doua oară când medicul-erou a fost infectat cu COVID-19, după ce și-a revenit prima dată în aprilie, devenind donator de plasmă.

Nelu Tătaru a precizat că erau specialiști și în România pentru a trata arsurile medicului, dar situația era una dificilă și s-a preferat transferul.

„Avem specialişti buni, cred că era puţin mai dificil, dar ne-am asigurat că există toate condiţiile şi ne-am asumat un transfer în Belgia”, a explicat Tătaru.

Medicul anestezist Ionel Cătălin Denciu se află în continuare în stare gravă, fiind internat la un spital din Bruxelles, unde primește toată îngrijirea specifică bolnavilor cu arsuri grave.

GÂNDUL LIVE. Soția medicului-erou, declarații exclusive: „Evoluția este cu foarte multe semne de întrebare” / „Să vă rugați pentru el!”

Alina Denciu, soția medicului-erou Cătălin Denciu, care nu a ezitat să intre în flăcări pentru a încerca să salveze pacienții prinși în iadul incendiului de la ATI COVID al Spitalului Județean Piatra Neamț, a vorbit, exclusiv la GÂNDUL LIVE, despre starea soțului ei!

„Este deja tratat, dar nu știu mai multe, adică evoluția este foarte, foarte lungă, cu foarte multe semne de întrebare și primele zile sunt oricum critice.

Așa că poate când o să am o oază de speranță voi avea mai multă putere să dau declarații.

Să vă rugați pentru el, să-i transmiteți putere, ceea ce încerc și eu să fac”, a declarat Alina Denciu la GÂNDUL LIVE.

Surpriză totală la CFR Cluj. Noul antrenor debutează chiar astăzi pe banca ardelenilor în Europa...
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
FOTO. Andreea Marin, imagini de când era `vânată` de Playboy! Așa nu și-o mai aduce...
FOTO. Ea este considerată una dintre cele mai frumoase fiice de fotbaliști din lume! Cum...
Marturii șocante din spitalul groazei de la Reșița. O pacientă dezvăluie cum sunt 'tratați' bolnavii
Descoperire spectaculoasă: Mii de desene care înfăţişează uriaşele animale ale epocii glaciare au fost găsite...
REZULTATE SONDAJ Mediafax și Ziarul Financiar. Cine câștigă alegerile parlamentare din 6 decembrie
Știrea tristă a serii! Din păcate este vorba despre Ileana Stana-Ionescu: 'Nu mai poate respira'
A agățat o tipă în club, a adus-o acasă și a obligat-o pe soția sa...
Deschiderea mormântului PREOTULUI evreu CAIFA a scos la iveală ceva INCREDIBIL care provoacă o controversă...
GE-NI-AL! Așa poți să primești o pensie de 3.000 de lei lunar. Trebuie să urmezi...
Horoscop 4 decembrie 2020. Zodiile care au noroc în dragoste
Mesaje de Sfântul Nicolae 2020. Urări, felicitări și SMS-uri inedite pentru cei care poartă acest...
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
SFÂRŞITUL BENZINEI: Noul combustibil în care chinezii investesc MILIARDE şi care ar putea duce la...
Cătălin Botezatu, astăzi este ziua lui de naștere! Ce vârstă a împlinit creatorul de modă
Inchide