Cataramă: Impozitarea cifrei de afaceri este o INEPȚIE, o măsură de sorginte COMUNISTĂ, care va duce la FALIMENTAREA firmelor

Redactor:
Gândul
Cele mai importante știri ale serii

Președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă a criticat, luni, intenția Guvernului, anunțată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri, susținând că este „o măsură de sorginte comunistă” și că „punerea în practică a acestei inepții va duce la falimentul a cel puțin o treime din firme”.

„Dreapta Liberală a luat act cu stupefacție de intenția Guvernului, anunțată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri (CA). Este o măsură de sorginte comunistă; în toată lumea se impozitează profitul/câștigul, nu cifra de afaceri.
Explicațiile oferite nu stau în picioare; Guvernul poate taxa (cu 20% de exemplu) toate transferurile de bani în paradisuri fiscale (prestări servicii, consultanță, comision), dar nu face acest lucru deoarece astfel de operațiuni sunt efectuate și de multe firme care lucrează cu statul și care transferă astfel ”șpagă” în locuri care cu greu pot fi urmărite de autoritățile române”, a declarat președintele Dreptei Liberale, Viorel Cataramă.

El a afirmat că Dreapta Liberală cere tuturor cetățenilor, sectorului privat și asociațiilor patronale să se opună cu vehemență acestei măsuri.

„Esența acestei măsuri este dorința socialiștilor de a slăbi și distruge pe cât posibil sectorul privat; punerea în practică a acestei inepții va duce la falimentul a cel puțin 1/3 din firme (cele cu J în față), dacă studiem bilanțurile oficiale depuse”, a conchis Cataramă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a trasat mai multe directive Guvernului Viorica Dăncilă în ședința Consiliului Național PSD. El a cerut Executivului să pondereze lăcomia băncilor și a companiilor de telefonie mobilă și să stopeze alimentele otrăvite și produsele de calitate inferioară care ajung pe piața românească. Liderul social-democrat nu a scăpat din vedere nici multinaționalele: „Să plătească taxe AICI!”

„Guvernul trebuie să ia măsuri în ceea ce privește lăcomia bancară și evoluția ROBOR. Noi suntem în situația în care ne uităm ca un popor blând cum se joacă marile bănci și stabilesc dobânda pe care trebuie să o plătească românii. Avem cele mai mari diferențe între dobânzile la credite și impozite. Jocul cu ROBOR.(…) Profit 5,6 miliarde de lei, dacă făceau profit sprijinind economia era și mai bine. Orice lăcomie trebuie să fie ponderată, cred că aveți suficiente metode ca rapid să apară aceste măsuri,” a cerut președintele PSD.

 

Inchide