Cataramă: Impozitarea cifrei de afaceri este o INEPȚIE, o măsură de sorginte COMUNISTĂ, care va duce la FALIMENTAREA firmelor

Publicat: 17/12/2018, 19:13

Președintele Dreptei Liberale, ViorelCataramăa criticat, luni, intenția Guvernului, anunțată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri, susținând că este „o măsură de sorginte comunistă” și că „punerea în practică a acestei inepții va duce la falimentul a cel puțin o treime din firme”.

„Dreapta Liberală a luat act cu stupefacție de intenția Guvernului, anunțată de Liviu Dragnea, de impozitare a cifrei de afaceri (CA). Este o măsură de sorginte comunistă; în toată lumea se impozitează profitul/câștigul, nu cifra de afaceri.
Explicațiile oferite nu stau în picioare; Guvernul poate taxa (cu 20% de exemplu) toate transferurile de bani în paradisuri fiscale (prestări servicii, consultanță, comision), dar nu face acest lucru deoarece astfel de operațiuni sunt efectuate și de multe firme care lucrează cu statul și care transferă astfel ”șpagă” în locuri care cu greu pot fi urmărite de autoritățile române”, a declarat președintele Dreptei Liberale, ViorelCataramă.

El a afirmat că Dreapta Liberală cere tuturor cetățenilor, sectorului privat și asociațiilor patronale să se opună cu vehemență acestei măsuri.

„Esența acestei măsuri este dorința socialiștilor de a slăbi și distruge pe cât posibil sectorul privat; punerea în practică a acestei inepții va duce la falimentul a cel puțin 1/3 din firme (cele cu J în față), dacă studiem bilanțurile oficiale depuse”, a conchisCataramă.

Președintele PSD Liviu Dragnea a trasat mai multe directive Guvernului Viorica Dăncilă în ședința Consiliului Național PSD. El a cerut Executivului să pondereze lăcomia băncilor și a companiilor de telefonie mobilă și să stopeze alimentele otrăvite și produsele de calitate inferioară care ajung pe piața românească. Liderul social-democrat nu a scăpat din vedere nici multinaționalele: „Să plătească taxe AICI!”

„Guvernul trebuie să ia măsuri în ceea ce priveștelăcomia bancarăși evoluția ROBOR. Noi suntem în situația în care ne uităm ca un popor blând cum se joacă marile bănci și stabilesc dobânda pe care trebuie să o plăteascăromânii. Avem cele mai mari diferențe între dobânzile la credite și impozite. Jocul cu ROBOR.(…) Profit 5,6 miliarde de lei, dacă făceau profit sprijinind economia era și mai bine. Orice lăcomie trebuie să fieponderată, cred că aveți suficiente metode ca rapid să apară aceste măsuri,” a cerut președintele PSD.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
FOTO. Alexandra, fiica lui Carmen Harra, apariție spectaculoasă în costum de baie!
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un bărbat a încercat să se vaccineze anti-Covid într-un braț fals de silicon pentru a...
RCS RDS, anunţ colosal! Toţi clienţii Digi trebuie să ştie asta
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
SCANDAL la Târgul de Crăciun! Mai multe persoane care nu aveau CERTIFICAT verde au FORȚAT...
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
VESTE BUNĂ pentru absolut toată România! Schimbarea uriașă anunțată de Alexandru Rafila: Va fi TOTAL...
Șoc în România! A fost găsit mort în propria casă. Locul de muncă ce pare...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...