Câteva mii de mașini Ferrari, rechemate în service din cauza unor probleme la sistemul de frânare

Câteva mii de mașini Ferrari, rechemate în service din cauza unor probleme la sistemul de frânare
Câteva mii de mașini Ferrari au fost rechemate în service / Sursă Foto: Pixabay - Ilustrativ
Publicat: 22/04/2022, 22:59

Ferrari recheamă în service-uri mii de mașini din întreaga lume, din cauza unor probleme la sistemul de frânare. Potrivit Bloomberg, un capac al rezervorului de lichid de frână ar putea să nu aerisească corespunzător, creându-se astfel un potențial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână.

„Vehiculele implicate în această campanie de rechemare în service sunt echipate cu un capac al rezervorului de lichid de frână care ar putea să nu se aerisească în mod corespunzător, creând astfel un potențial vid în interiorul rezervorului de lichid de frână”, au precizat cei de la Ferrari într-un comunicat.

Peste 2.000 de vehicule rechemate în China

În ciuda faptului că Ferrari nu a precizat numărul total al mașinilor implicate la nivel global, în China au fost rechemate 2.222 de vehicule pe motivul de risc al problemelor cu frânele.

O rechemare de această amploare înseamnă aproape fiecare vehicul Ferrari care a fost vândut în China din 2018 până în luna martie a acestui an, potrivit datelor Bloomberg Intelligence.

Ferrari înregistrează cea mai mare scădere a acțiunilor

Acțiunile companiei Ferrari au înregistrat cea mai mare scădere din ultimele două săptămâni, după ce producătorul de mașini sport a confirmat faptul că va rechema în service mii de modele, din cauza unor probleme la sistemul de frânare.

Acțiunile au scăzut astăzi, 22 aprilie, cu până la 3,3%, ceea ce a condus la declinul pentru acest an la 13%. Scăderea de vineri face, de asemenea, ca Ferrari să aibă cea mai slabă performanță a zilei în cadrul indicelui Stoxx 600 Automobiles & Parts.

Care sunt seriile rechemate

Potrivit unui anunț postat vineri de site-ul web al Administrației de Stat pentru Reglementarea Pieței din China, rechemarea în service vizează acolo automobilele din seriile 458 Italia, 458 Speciale, 458 Speciale A, 458 Spider, 488 GTB și 488 Spider fabricate între 2 martie 2010 și 12 martie 2019.

„Vehiculele vizate de această rechemare pot crește potențial riscul de scurgere a lichidului de frână, ceea ce ar putea duce la reducerea performanței de frânare sau la defectarea frânelor”, potrivit site-ului, care i-a sfătuit pe proprietari să conducă cu prudență și să oprească imediat și să ia măsuri pentru tractare dacă se aprinde lumina de avertizare „nivel scăzut al lichidului de frână” a mașinii.

Rechemarea în service începe în 30 mai.

Divizia Ferrari din China va înlocui gratuit capacul rezervorului de lichid de frână pentru vehiculele rechemate în service, potrivit anunțului de vineri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase