Caz de dispariție | Copil aflat în plasament, dat dipărut după ce plecat de la școală dar nu a mai ajuns acasă / Băiatul a fost găsit într-o casă părăsită

Redactor:
Luiza Paraschivu
Caz de dispariție | Copil aflat în plasament, dat dipărut după ce plecat de la școală dar nu a mai ajuns acasă / Băiatul a fost găsit într-o casă părăsită
Un copil în vârstă de 12 ani, aflat în plasament la o femeie din localitatea Potcoava, județul Olt, a fost dat dispărut vineri, după ce a plecat de la școală mai repede, dar nu a mai ajuns acasă.

Băiatul de 12 ani, dat dispărut în Olt, a fost găsit într-o casă părăsită

Băiatul de 12 ani, care a fost dat dispărut de asistenta maternală în grija căreia se află, a fost găsit sâmbătă dimineața, într-o casă părăsită din orașul Potcoava, județul Olt.

Potrivit Poliției Olt, copilul nu a fost victima vreunei infracțiuni.

„Minorul Groza Cristin Constantin a fost găsit în această dimineață (sâmbătă dimineață-n.r.), în jurul orei 7.00, pe raza orașului Potcoava, într-o dependință a unei case nelocuite, fără a fi victima vreunei infracțiuni. Acesta a fost transportat la Spitalul de Urgență Slatina pentru efectuarea de investigații medicale”, a anunțat IPJ Olt.

Zeci de polițiști, jandarmi și pompieri l-au căutat pe copil aproape 12 ore, fiind folosit și un aparat cu termoviziune.

Știre inițială

Potrivit IPJ Olt, femeia din Potcoava a sunat vineri la 112 și a spus că băiatul pe care îl are în plasament nu a ajuns acasă de la școală.

Copilul se numește Cristian Constantin Groza și este elev la Liceul „Ștefan Diaconescu” din Potcoava, iar vineri a plecat din timpul orelor de curs și nu a mai revenit la școală, dar nu a ajuns nici acasă.

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Potcoava, au fost sesizati de o femeie din localitate, cu privire la faptul că minorul Groza Cristian

Constantin, de 12 ani, în jurul orei 16.20 in timp ce se afla in timpul orelor de curs la Liceul Ștefan Diaconescu Potcoava, a părăsit sala de clasa, fara a mai reveni la scoala sau la domiciliu”, au anunțat reprezentanții IPJ Olt.

Potrivit polițiștilor, copilul se afla în plasament la asistenta maternală din Potcoava și nu este pentru prima data când băiatul pleacă de la locuința acesteia.

Semnalmente copilului sunt: înălțime 1,30 m, greutate aproximativ 35 de kg, păr șaten, fața ovală, ochi căprui. La momentul dispariției era îmbrăcat cu pantaloni și bluză de trenig de culoare neagră, cu bandă reflectorizantă pe brațe și picioare și încălțăminte sport de culoare neagră, cu dungi albe.

Cei care l-au văzut sau pot oferi detalii, sunt rugați să anunțe Poliția Olt, apelând numărul unic de urgență 112.

 

Inchide