Gândul
  • Publicat:
Știri

Caz șocant la Bârlad. Fată de clasa a VIII-a, aflată în grija statului, abuzată sexual de un terapeut de la Protecția Copilului

Caz șocant la Bârlad. Fată de clasa a VIII-a, aflată în grija statului, abuzată sexual de un terapeut de la Protecția Copilului

Caz șocant la Bârlad, în județul Vaslui: o fată de 14 ani, aflată în grija statului român, ar fi fost abuzată sexual chiar de cei care ar fi trebuit să aibă grijă de ea.

Un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui şi un antrenor de fitness sunt acuzaţi că au profitat de naivitatea unei fete instituţionalizate pe care au convins-o să le îndeplinească fanteziile sexuale, potrivit Adevarul.ro.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui au precizat că au primit o plângere în luna decembrie 2019. În document, erau sesizate infracţiuni la viaţa sexuală în care presupus făptuitor ar fi antrenorul unei săli de fitness din Bârlad, acolo unde adolescenta avea abonament.

Inexplicabil, până în prezent, cercetările nu au evoluat foarte mult, minora de 14 ani nefiind audiată de poliţişti nici până la aceasta dată.
Copila în vârstă de 14 ani este elevă în clasa a VIII-a, iar într-o primă fază a povestit unui educator despre aventurile sale sexuale cu antrenorul de fitness, ulterior pe parcursul discuţiei relatând şi despre faptul că a întreţinut relaţii sexuale şi cu unul dintre angajaţii dintr-un centru al DGASPC Vaslui, un terapeut ocupaţional.

Acesta deşi nu îşi desfăşura activitatea în centru unde este instituţionalizată minora, ar fi convins-o să întreţină relaţii sexuale cu el într-un hotel din Bârlad.

Angajatul acuzat că ar fi profitat de naivitatea minorei instituţionalizate este fiul unui cunoscut om de afaceri din Bârlad.

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Vaslui, până la finalizarea anchetei a fost, terapeutul acuzat a fost transferat într-un alt centru unde nu interacţionează cu copii.

Surse neoficiale citate de Adevarul susţin că fratele antrenorului de fitness, acuzat de relaţii sexuale cu minora de 14 ani, lucrează în cadrul Poliţiei Bârlad

Inchide