Ioana Tudorascu
13.01.2020
Știri

Caz tulburător în Arad | 24 de elevi au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat în urma unei dezinsecții la școală

Caz tulburător în Arad | 24 de elevi au ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat în urma unei dezinsecții la școală
Potrivit ISU Arad, 24 de elevi de la Liceul German au ajuns până luni seara la Spitalul Județean, dintre care șase au fost internați. Prefectul județului a convocat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.
ISU Arad a anunțat că 24 de copii care învață la Liceul German au ajuns la Spitalul Județean de Urgență după ce s-au simțit rău. Șase dintre aceștia au fost internați, unul a refuzat internarea, nouă au fost externați, iar opt copii sunt încă la Unitatea de primiri Urgențe.
 
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Arad, Simina Roz, a declarat, pentru MEDIAFAX, că elevii au spus că nu au simțit miros la școală, dar că, la un moment dat, a început să li se înroșească pielea, să li se irite fața și ochii.
 
În sprijinul specialiștilor ISU Arad a ajuns la Liceul German și un echipaj CBRN de la ISU Bihor. Echipele fac cercetări pentru a stabili care este cauza care a dus la intoxicarea copiilor.
 
Prefectul județului Arad, Gheorghe Stoian, a convocat pentru luni seara, la ora 22.30, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sala de ședințe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. La această întâlnire va fi făcută o evaluare și se vor lua măsuri pentru clarificarea situației.
 

 

 

Inchide