• Publicat:
Știri

Cazul Caracal | Audierea lui Dincă a fost întreruptă, după ce avocatul său a făcut o criză de nervi / Reacția avocatului din oficiu: Domnul Tonel mereu vrea circ. Intervine aiurea, se plictisise de audiere

Cazul Caracal | Audierea lui Dincă a fost întreruptă, după ce avocatul său a făcut o criză de nervi / Reacția avocatului din oficiu: Domnul Tonel mereu vrea circ. Intervine aiurea, se plictisise de audiere
Audierea de marți a lui Gheorghe Dincă a fost oprită de procurorul de caz după ce avocatul din oficiu al acestuia a părăsit de mai multe ori camera de anchetă, lăsându-l fără asistență juridică, iar ulterior a făcut o criză de nervi, spune avocatul Tonel Pop.

„Din cauza unui incident major, s-a intrerupt interogatoriul lui Dincă. Am fost nevoit să invederez procurorului de caz faptul că avocatul din oficiu a părăsit de mai multe ori și mai multe minute camera de anchetă, fără să anunțe unde se duce și ce face, creând vicii de procedură și lăsând inculpatul neasistat. Nu cred că nimeni nu dorește ca ancheta să fie aruncată pe apa Sâmbetei pe vicii de procedură că nu iși face treaba domnul avocat din oficiu. A trebuit să se întrerupă ancheta, să verifice procurorul de câte ori a plecat, câte minute l-a lăsat fără asistență juridică obligatorie”, a declarat avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, prezent la audierea lui Gheorghe Dincă de la IGPR.

Tonel Pop spune că avocatul lui Dincă, Lascoschi Claudio, a făcut și o criză.

„S-a închis ancheta. De asemenea, domnul avocat din oficiu al lui Dincă a făcut o criză de nervi, a început să tremure. La care domnul Dincă l-a mângaiat și l-a ținut de mâini. Am fost nevoiți să întrerupem ancheta, se va viziona caseta. (…) Este posibil ca procurorul de caz să nu fi observat plecarea repetată a domnului Lascoschi lăsându-l fără asistență în timpul audierii, pentru că procurorul are foarte multe hârtii și iși notează foarte atent și vorbește cu inculpatul, nu cu avocatul”, mai spune Pop.

Întrebat dacă, la audiere, Gheorghe Dincă a cooperat, Tonel Pop a spus: „El nu cooperează, ci cel mult are scăpări din care, cel puțin eu si anchetatorii am inteles mult mai multe lucruri. Oferă noi detalii prin faptul că se enervează și el, are scăpări, la anumite observații, note, intrebari. În momentul acela aflăm mai multe decât vrea să spună, poate chiar esența”.

Avocatul lui Dincă: Domnul Tonel mereu vrea circ. Intervine aiurea, se plictisise de audiere

Claudiu Lascoschi, avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă, a spus că a ieșit de la audiere o singură dată cu încuviințarea procurorului, și nu de mai multe ori, așa cum susține avocatul familiei Luizei. Lascoschi mai precizează că Tonel Pop „vrea mereu circ”.

„Domnul Tonel a vrut să se întrerupă din câte am înțeles. Am fost la toaleta, atât, doar o singură dată. Am făcut semn că ies, s-a încuviințat de către procuror că pot să ies și cam asta este. (…) A fost o chestie de un minut aproximativ, când am mers la toaletă, am făcut semn, se discuta liber, era și domnul Tonel de față, deci nicio problemă”, a spus Claudiu Lascoschi, la ieșirea de la sediul IGPR.

Avocatul din oficiu al lui Dincă a mai precizat că Tonel Pop s-ar fi „plictisit de audiere”.

„Păi domnul Tonel mereu vrea circ. Intervine aiurea, în fine, nu vreau să comentez că nu are rost. Probabil că se plictisise de audiere”, a explicat Lascoschi.

Acesta a mai precizat că Gheorghe Dincă este cooperant.

Inchide