Cazul copilului ucis de maidanezi, preluat de presa străină

Cazul copilului ucis de maidanezi, preluat de presa străină
Publicat: 04/09/2013, 23:35
Actualizat: 29/07/2014, 18:01

Cazul copilului de 4 ani, care a ucis de câinii maidanezi, în timp ce era la joacă în apripierea Parcului Tei, a fost preluat de presa stăină. Jurnalistii de la Huffigton Post, Fox News, Yahoo News, AP și AFP relatează despre discursul președintelui Traian Băsescu, care a cerut Guvernului să adopte o ordonanță împotriva Maidanezilor.

„Oamenii sunt deasupra câinilor”, a declarat Traian Băsescu în timpul unui discurs televizat de la Palatul Cotroceni, notează Huffington Post. „Ca cetățean și fost primar al Bucureștiului, el a spus că înțelege problema câinilor comunitari”, mai notează și Fox News.

Presa de peste hotare mai relatează că, potrivit declarațiilor poliției, doi frați, unul în vârstă de 4 ani și altul în vârstă de 6 ani au fost atacați de o haită de caini, în timp ce se jucau în apropierea unui parc din Capitală.

AP citează purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Politie a Municipiului București, Emilia Mihai, care spune că trupul unui copil de 4 ani a fost găsit într-un tufiș. Știrea a mai fost preluată până acum de încă trei ziare canadiene (CalgaryHerald, TheProvince, LeaderPost), dar și de publicația engleză BusinessStandard și de portalul-ul sud-african News24.com

„Autoritățile spun că peste 1.100 de persoane au fost mușcate de câini în București în primele 4 luni ale lui 2013. Capitala României este gazda a mii de câini”, scrie AP, care amintește și de alte cazuri similare petrecute în România. Printre acestea se numără cazul omului de afaceri japonez care a murit, în 2006, după ce a fost mușcat de un câine ieșind din scara blocului a făcut înconjurul lumii. S-a vorbit, de asemenea, și despre cazul unei femei care a fostat acată și ucisă de o haită de câini în curtea unui spital, în 2011.