Cazul deratizării de la Timișoara | O echipă a Ministerului Apărării Naționale merge în blocurile în care s-a făcut deratizarea pentru a face verificări suplimentare

Cazul deratizării de la Timișoara | O echipă a Ministerului Apărării Naționale merge în blocurile în care s-a făcut deratizarea pentru a face verificări suplimentare
Publicat: 21/11/2019, 08:15

În urma unei ședințe a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Timiș a dispus ca DSP Timiș să intre în imobilele afectate de folosirea insecticidului și să determine gradul de poluare și radioactivitate al aerului din încăperi.

„Până la acest moment s-au efectuat examene toxicologice de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș, pentru a se determina calitatea aerului, dacă mai este încărcat cu materiale care pun în pericol sănătatea locatarilor. Rezultatele prezentate de către DSP Timiș, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, în urma verificărilor efectuate nu indică prezența unor substanțe toxice în spațiile verificate. Conform informațiilor transmise de către IPJ Timiș, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș, o echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale se va deplasa spre Timișoara și în cursul dimineții va efectua verificări suplimentare cu echipamente specializate în locațiile în care s-a identificat prezența substanței toxice”, a anunțat ISU Timiș.

În urma rezultatelor obținute după aceste verificări, joi dimineață se va face o acțiune de neutralizare, decontaminare și igienizare a acestor spații, pentru a înlătura orice sursă care ar putea pune în pericol sănătatea locatarilor. La finalizarea acestor acțiuni, se va permite accesul total al locatarilor în imobilele blocuri de locuințe de la adresele Miorița nr. 4 și Vaida Voievod nr.1.

ISU Timiș nu a precizat în ce constă acțiunile de decontaminare și igienizare, spunând că decizia va fi luată de DSP.

În prezent mai sunt internate 43 de persoane, dintre care 32 copii la spitalul „Louis Țurcanu”, 8 adulți la Spitalul Județean și 3 adulți la Spitalul Municipal.

Tags: