• Publicat:
Știri

Cazul din Caracal | Cumpănașu: Solicităm expertiză pentru Dincă. Credem că altcineva a fost în casă, nu el a violat / O vecină și încă o persoană au sunat la 112. Alexandra nu a spus „Vine, vine”

Cazul din Caracal | Cumpănașu: Solicităm expertiză pentru Dincă. Credem că altcineva a fost în casă, nu el a violat / O vecină și încă o persoană au sunat la 112. Alexandra nu a spus „Vine, vine”
Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a declarat, miercuri, la DIICOT, că familia a depus, prin avocat, o solicitare pentru ca Gheorghe Dincă să fie expertizat, astfel încât să reiasă dacă acesta este apt sexual. „Alexandra a spus că a fost violată. Credem că a mai fost cineva în casă",a spus el.

Familia Alexandrei Măceșanu a depus, miercuri, prin avocat, mai multe solicitări la DIICOT, una dinte ele fiind aceea de a se efectua o expertizare a lui Gheorghe Dincă, din care să reiasă dacă acesta este apt sexual. Unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, în fața DIICOT, că familia crede, în urma analizării probelor, că altcineva a fost în casa lui Dincă atunci când copila era sechestrată.

„Noi nu credem că Dincă este ucigașul Alexandrei. Mai mult, credem că există șanse mari să fie în viață. Am solicitat și o expertiză la INML pentru a vedea în ce măsură Gheorghe Dincă era apt sexual. Gheorghe Dincă a declarat că el nu a violat-o. Alexandra la 112 a spus că a fost violată. Este o chestiune cât se poate de serioasă. Eu am convingerea că în acele 24 de ore, în acea casă, s-au aflat și alte persoane și că dacă s-a efectuat un viol asupra Alexandrei, nu l-a efectuat Gheorghe Dincă”, a spus Cumpănașu.

Alexandru Cumpănașu a mai spus că au fost depuse și alte solicitări la DIICOT, între care cele de audiere a unor persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă, despre două dintre ele existând informații că ar fi participat împreună cu Dincă la violuri petrecute în Caracal.

De asemenea, familia Alexandrei Măceșanu a mai cerut reaudierea familiei lui Gheorghe Dincă, precum și o nouă expertiză asupra probelor găsite în curtea și casa acestuia, din Caracal.

„Am solicitat extinderea cercetărilor, expertizei INML. În acest moment, din raport, avocatul nostru nu a înțeles mai nimic. Nici eu, nici familia nu am înțeles. În măsura în care nu va fi acceptată această extindere, vom solicita o nouă expertiză a ADN-ului Alexandrei, asupra acelor rămășițe din butoi, care să fie făcută tot la INML. Adică reluarea procedurii de expertizare. Asta nu ne oprește să comandăm o expertiză în afara țării, lucru care a rămas valabil”, a mai spus Cumpănașu.

Totodată, Cumpănașu a afirmat că a solicitat procurorilor DIICOT și audierea tuturor presupuselor clanuri din Caracal, pentru a se demonstra dacă au avut sau nu legătură cu Gherorghe Dincă.

Cumpănașu: O vecină a lui Dincă și încă o persoană au sunat la 112. Alexandra nu a spus „Vine, vine”

Alexandra Măceșanu nu a spus „Vine, vine” atunci când a sunat la 112 și a spus că a fost violată în casa lui Gheorghe Dincă, ci „Bine, bine”, diferența putând modifica ancheta. Unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu, a declarat, miercuri,că cere ca apelurile a două persoane la 112 să fie făcute publice.

Alexandru Cumpănașu a declarat, miercuri, în fața DIICOT, că în ziua când Alexandra Măceșanu a sunat la 112 au mai fost înregistrate alte două apeluri, de la o vecină a lui Gheorghe Dincă și de la o altă persoană, familia solicitând să știe ce conțin acele apeluri.

„Mai sunt două înregistrări. Asta am cerut eu procurorului general de mai bine de două săptămâni. Sunt două înregistrări, una de la vecina lui Dincă și încă o persoană care au sunat la 112 în acea seară și care au legătură cu cauza. Față de acele două înregistrări am cerut noi, familia, ca DIICOT să le primească și să ne spună ce e cu ele. Acest lucru, din câte știu eu, nu s-a întâmplat”, a spus Cumpănașu.

Potrivit acestuia, sunt detalii în apelul la 112 al Alexandrei, care pot schimba cursul anchetei.

„Fac o precizare importantă: Cred că cei care au ascultat prima dată înregistrările și au dat niște concluzii au greșit. Am ascultat și eu înregistrările chiar dacă mi-a fost foarte greu (…). Nu a spus Alexandra nicio secundă , ci . Este o foarte mare diferență în această anchetă. Pentru că a cam fost terenul pentru a afirma că Dincă că este autorul acestor răpiri și posibile crime, ceea ce eu nu cred. Fata spune , pentru că i se spusese să elibereze linia. Este un lucru important”, a afirmat Cumpănașu.
 

 

Inchide