• Publicat:
Știri

Cazul din Caracal | Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a depus plângeri la PÎCCJ față de modul în care au intervenit autoritățile

Cazul din Caracal | Cumpănașu, unchiul Alexandrei, a depus plângeri la PÎCCJ față de modul în care au intervenit autoritățile
Alexandru Cumpănașu, președinte al Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchi al Alexandrei, s-a prezentat la Parchetul General pentru a depune plângere față instituțiile care au acționat în cazul crimelor de la Caracal și care, potrivit acestuia, nu și-ar fi făcut datoria.

„Am venit să depun plângere penală și un memoriu plângere penală pe numele tuturor instituțiilor care au acționat în acest caz și al persoanelor care nu și-au făcut datoria. Am aflat astăzi (luni,n.r.), nici măcar cu bucurie, cu resemnare, că nemernicul care a condus Serviciuld e Telecomunicații Speciale și-a dat demisia, după ce i-am cerut-o zile întregi și după ce zeci de personalități publice și organizații au făcut-o”, a declarat Alexandru Cumpănașu, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României și unchi al Alexandrei, în fața Parchetului General.

Cumpănașu a spus că îl bucură demisia directorului STS, pentru că astfel se va facilita ancheta, însă îl revoltă lipsa asumării de responsabilitate a acestuia.

„Mă bucur că a făcut-o, pentru că Parchetul în acest moment poate să facă o cercetare mult mai corectă, mult mai normală a modului în care au acționat acești oameni. Cât timp acest om era în funcție, era foarte greu ca această anchetă să fie una independentă. N-am nici cel mai mic dubiu că acest individ și-a dat demisia la presiunea publică, la presiunea populației. Este o revoltă uriașă pe care o simt. N-a avut nicio mustrare de conștiință acest individ. Dacă avea mustrare de conștiință, își intrerupea concediul și venea să dea explicații din prima zi”, a mai explicat Alexandru Cumpănașu.

Plângerile îi vizează pe reprezentanții Serviciului de Telecomunicații Speciale, ai Ministerului Internelor, ai Ministerului Public, respectiv pe cei din Parchetul Teritorial Olt, Parchetul Craiova, luând în calcul judecătorul care a emis mandatul și toți cei care au acționat.

„Am luat legătura (cu părinții – n.r.) și este o chestiune agreată (în ceea ce privește plângerea – n.r.). Credeți-mă că, în acest moment, în afară de ura mea și de determinarea mea de a lupta cu acest sistem, oamenii ăștia au alte griji. Își fac griji de cum să se ocupe de înmormântarea Alexandrei”, mai spune acesta.

Gheorghe Dincă, autorul crimelor de la Caracal, a recunoscut duminică faptele, spunând că a ars cadavrele Alexandrei și al Luizei.

Inchide