Cazul profesorul implicat într-un caz de viol. Bărbatul a fost dat afară din învățământ

Cazul profesorul implicat într-un caz de viol. Bărbatul a fost dat afară din învățământ
Publicat: 02/10/2019, 18:15

Potrivit conducerii ISJ Gorj, profesorul a prezentat, miercuri, adeverința de integritate, prin care a făcut dovada că nu se află în registrul persoanelor care au comis infracțiuni sexuale.

Cu toate acestea, reprezentanții ISJ Gorj au decis să-i retragă orele de sport și instruire practică de la liceul din Țicleni, acestea urmând să fie preluate de profesorii care au participat la examenul de titularizare și au obținut note peste 5.

„Domnul profesor a trimis certificatul. În ciuda faptului că este alb acest certificat și că îi permite să lucreze, nu îi permite metodologia de mobilitate a personalului didactic, legea învățământului nu-i permite să mai aibă ore. Rămâne fără ore. Inspectoratul a luat măsura, pentru că nu a participat la concurs. Nu are nicio legătură una cu cealaltă. Dumnealui nu a participat la niciun concurs și orele vor fi distribuite. Dacă a ieșit certificatul curat, poate să participe la concurs, cazierul este curat, nu are nicio problemă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă, săptămâna trecută, la Liceul Tehnologic Țicleni, după ce un profesor de sport a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, înainte de anul 1989, pe care susține că nu l-a comis, și într-un furt de produse de înfrumusețare din Italia.

Inspectorul general școlar Marcela Mrejeru a spus că profesorul în vârstă de 49 de ani i-a mărturisit că a fost condamnat într-un caz de viol, însă și că nu l-ar fi comis el. „El a venit și mi-a povestit că fapta cu violul se întâmpla acum 31 de ani și că el nu a fost violatorul, au fost alți doi, care au luat opt ani, iar el a luat doar un an, a fost condamnat doar cu un an. În ceea ce privește Italia, spune că a fost șofer și că a furat cu unii. A recunoscut, până la urmă, dar este doar ce spune el”, a mai declarat Marcela Mrejeru.

Profesorul a fost încadrat la plata cu ora la Liceul Tehnologic Țicleni, de către directorul unității, cu care este și rudă.

„El, fiind militar la vremea respectivă, având 18 ani și ceva, a fost cercetat de Tribunalul Militar, fiind în arest, omul, pe care îl cunosc fiindcă mi-e și rudă, omul efectiv a picat nevinovat, fiind omul nepotrivit la locul nepotrivit. Cineva l-a luat cu mașina, fiind o vreme de iarnă, l-a luat la ocazie, ca să spun așa, cu mașina, și respectivii din mașină au întreținut relații sexuale cu o fată, care în final ar fi declarat că nu ar fi fost de acord. I-a acționat în instanță, au fost pedepsiți pentru viol respectivii, iar el, fiind în mașină, a trebuit să pice și el, mai ales fiind în armată, a trebuit să fie încadrat cu ei, i-au dat o încadrare de tentativă de lipsire de libertate”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

Acesta a mai povestit că, la recurs, procurorul militar ar fi recunoscut că actualul profesor nu ar fi participat la viol sau la sechestrare.

„La recurs, procurorul militar spune în memoriul pe care îl face către judecător că T.E. nu a participat în niciun fel nici la activitatea de viol și sechestrare, nici la lipsire de libertate, însă, fiind în arest, judecătorul nu mai poate să-i dea achitare, că altfel se îndrepta împotriva lor, cum s-a întâmplat de multe ori. Și atunci îl lasă cu încadrarea de tentativă de lipsire de libertate, pentru că deja executase un an, adică stătuse un an în arest, ca să poată să-l elibereze practic”, a mai spus directorul.

Acesta a mai povestit că, în Italia, profesorul a lucrat ca șofer pentru niște persoane care au furat. Directorul susține însă că profesorul și-ar fi dat singur demisia de la școală.

„Să vii acum după 30 de ani să spui că e violator, deja sunt fapte care l-au terminat psihic. Nu mai poate să vorbească. Dânsul nu mai face față tensiunii și presiunilor mediatice la care a fost supus și ca urmare a decis să nu mai vină la catedră. Dânsul, astăzi, și-a prezentat, înpreună cu acea adeverință, și-a prezentat și demisia”, a mai declarat Mihai Istrate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Păstrăv în crustă crocantă. Rețetă perfectă de Florii
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Sofia Vicoveanca, luată prin surprindere de Victor Rebengiuc: "Un exemplu de urmat". Gestul incredibil făcut de...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații