Cazul profesorul implicat într-un caz de viol. Bărbatul a fost dat afară din învățământ

Redactor:
Loredana Ficiu
Cazul profesorul implicat într-un caz de viol. Bărbatul a fost dat afară din învățământ
Profesorul de sport de la Liceul din Țicleni, care a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, dar care spune că nu a fost violator, a prezentat, miercuri, la ISJ Gorj dovada că nu este înscris în registrul persoanelor care au comis infracțiuni sexuale. El a fost dat afară din învățământ.

Potrivit conducerii ISJ Gorj, profesorul a prezentat, miercuri, adeverința de integritate, prin care a făcut dovada că nu se află în registrul persoanelor care au comis infracțiuni sexuale.

Cu toate acestea, reprezentanții ISJ Gorj au decis să-i retragă orele de sport și instruire practică de la liceul din Țicleni, acestea urmând să fie preluate de profesorii care au participat la examenul de titularizare și au obținut note peste 5.

„Domnul profesor a trimis certificatul. În ciuda faptului că este alb acest certificat și că îi permite să lucreze, nu îi permite metodologia de mobilitate a personalului didactic, legea învățământului nu-i permite să mai aibă ore. Rămâne fără ore. Inspectoratul a luat măsura, pentru că nu a participat la concurs. Nu are nicio legătură una cu cealaltă. Dumnealui nu a participat la niciun concurs și orele vor fi distribuite. Dacă a ieșit certificatul curat, poate să participe la concurs, cazierul este curat, nu are nicio problemă”, a declarat, corespondentului Mediafax, Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj.

Conducerea ISJ Gorj a început o anchetă, săptămâna trecută, la Liceul Tehnologic Țicleni, după ce un profesor de sport a recunoscut că a fost condamnat într-un caz de viol, înainte de anul 1989, pe care susține că nu l-a comis, și într-un furt de produse de înfrumusețare din Italia.

Inspectorul general școlar Marcela Mrejeru a spus că profesorul în vârstă de 49 de ani i-a mărturisit că a fost condamnat într-un caz de viol, însă și că nu l-ar fi comis el. „El a venit și mi-a povestit că fapta cu violul se întâmpla acum 31 de ani și că el nu a fost violatorul, au fost alți doi, care au luat opt ani, iar el a luat doar un an, a fost condamnat doar cu un an. În ceea ce privește Italia, spune că a fost șofer și că a furat cu unii. A recunoscut, până la urmă, dar este doar ce spune el”, a mai declarat Marcela Mrejeru.

Profesorul a fost încadrat la plata cu ora la Liceul Tehnologic Țicleni, de către directorul unității, cu care este și rudă.

„El, fiind militar la vremea respectivă, având 18 ani și ceva, a fost cercetat de Tribunalul Militar, fiind în arest, omul, pe care îl cunosc fiindcă mi-e și rudă, omul efectiv a picat nevinovat, fiind omul nepotrivit la locul nepotrivit. Cineva l-a luat cu mașina, fiind o vreme de iarnă, l-a luat la ocazie, ca să spun așa, cu mașina, și respectivii din mașină au întreținut relații sexuale cu o fată, care în final ar fi declarat că nu ar fi fost de acord. I-a acționat în instanță, au fost pedepsiți pentru viol respectivii, iar el, fiind în mașină, a trebuit să pice și el, mai ales fiind în armată, a trebuit să fie încadrat cu ei, i-au dat o încadrare de tentativă de lipsire de libertate”, a declarat, pentru Mediafax, Mihai Istrate, directorul Liceului Tehnologic Țicleni.

Acesta a mai povestit că, la recurs, procurorul militar ar fi recunoscut că actualul profesor nu ar fi participat la viol sau la sechestrare.

„La recurs, procurorul militar spune în memoriul pe care îl face către judecător că T.E. nu a participat în niciun fel nici la activitatea de viol și sechestrare, nici la lipsire de libertate, însă, fiind în arest, judecătorul nu mai poate să-i dea achitare, că altfel se îndrepta împotriva lor, cum s-a întâmplat de multe ori. Și atunci îl lasă cu încadrarea de tentativă de lipsire de libertate, pentru că deja executase un an, adică stătuse un an în arest, ca să poată să-l elibereze practic”, a mai spus directorul.

Acesta a mai povestit că, în Italia, profesorul a lucrat ca șofer pentru niște persoane care au furat. Directorul susține însă că profesorul și-ar fi dat singur demisia de la școală.

„Să vii acum după 30 de ani să spui că e violator, deja sunt fapte care l-au terminat psihic. Nu mai poate să vorbească. Dânsul nu mai face față tensiunii și presiunilor mediatice la care a fost supus și ca urmare a decis să nu mai vină la catedră. Dânsul, astăzi, și-a prezentat, înpreună cu acea adeverință, și-a prezentat și demisia”, a mai declarat Mihai Istrate.

 

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
FOTO. Cele mai fierbinți ipostaze în care a apărut Alexandra Stan! A lăsat la vedere...
Ce avere uriașă avea Sean Connery! Cine sunt cei doi moștenitori ai faimosului actor
România, sancțiune GRAVĂ dacă nu termină cu poluarea! Termenul pe care ni l-a dat Europa
VIDEO Ciocniri în centrul Barcelonei între protestatari şi poliţie în urma restricţiilor de circulaţie
Marea Britanie intră în carantină timp de o lună. Boris Jonhson: Nimeni nu își dorește...
În sfârșit vești bune pentru români! Nimeni nu se aștepta la o asemenea minune
A intrat în baie peste soție și a găsit-o așa! Ce făcea femeia? Nici n-a...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
CARANTINĂ în România, din decembrie?! Vestea venită chiar în această seară
Klaus Iohannis, ANUNȚ ȘOC! Toți românii sunt vizați
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Top 3 cele mai pasionale zodii din horoscop. Sunt partenerii de viață ideali
Inchide